extensie gresita
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

am un fisier care se pare ca nu are extensia buna. el era mp3 dar dupa dimensiune poate sa fie arhiva.

am vre-o sansa sa aflu ce este? am schimbat manual extensia dar n-am nimerit-o. :(

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Din cate stiu eu, una dintre deosebirile dintre Mac si Windows este ca Macul nu se ia dupa extensie ca sa vada ce fel de fisier este, ci dupa un header (parca) care descrie exact despre ce este vorba.
Asa o fi?

Poate Sergiu sa stie vreo comanda care sa arate despre ce fisier e vorba?
Sau incearca sa-l deschizi cu Stuffit, sau similar.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.01.06

Da, tipul si creatorul. Atunci cand trece printr-un pc… isi pierde acest resource fork si ramane numai data fork. Am patit asta cu documente de quark trecute prin servere de windows si linux. a trebuit sa intru cu bbedit si sa ii umblu la resource fork. Sunt si eu tare curios sa vad daca se poate rezolva problema regasirii resursei.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

e ceva ciudat totusi.
prima poza: fisierul respectiv cu mp3. daca schimb extensia normal dispar si ‘more info’ de acolo.
a doua poza ese un wma cu extensia schibata in mp3. am schimbat ca sa ma conving ca nu apar din senin info la ‘more info’

deci are ceva la ‘more info’ dar totusi nu se deschide. poate o fi doar bulit.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Da, mi se pare clar: primul fisier este un singur mp3 (tot albumul este un fisier, ceea ce urasc!), pentru ca i s-a putut citi lungimea (01:19:01). Daca iTunes nu poate sa-l deschida, incearca cu alte aplicatii (Amadeus, Audacity, Sound Soap etc.), dar banuiesc ca e bulit pe undeva fisierul.
Din Finder il poti asculta? Banuiesc ca nu.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

nu pot pentru ca nu-mi arata la preview nimic.

hehe, merge cu realplayer. am sa-l ascult pe tot sa vad daca se intrerupe undeva si apoi am sa incerc sa-l convertesc cu switch.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

incearca sa bagi fisierul in text edit… poate are vre-o informatie in header care te poate ajuta…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

deschizi terminal
tastezi file si un spatiu
tragi cu mousele din finder fisierul peste terminal - o sa completeze comanda cu calea completa a fisierului
apesi enter
daca iti zice ca e data inseamnă ca nu e nimica cunoscut știintei sau e un format de fisiere apărut după ce a iesit Tiger-ul pe piață.

PS: Din nefericire osx-ul nu foloseste acest superb “magic file” pentru a identifica fisierele si se bazeaza pe Resource fork si apoi pe extensie - care sunt amândouă supuse greșelii umane.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

‹‹ Scriere CD-uri      transformare din vcd ››