problema iphone 3g pe 3.1.3
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 10.11.07

ceau,

am o intrebare ... acolo in setari la general si informatii imi apare ca operator orange romania 5.0 ... asta inseamna ca iphone asta e de orange? faza e ca orice cartela pun in el nu-mi arata nimic ... nu pot apela sau nimic ... nu-mi arata ca si cum as avea o cartela sim in el ...
faza e ca eu am luat telu de la cineva si era pe 3.1.2 si era decodat se putea folosi (tipu folosea cosmote in el) si cand am ajuns acasa din greseala si neatentie am facut update pe 3.1.3 cu baseband pe 5.12.01 ... si cineva mi-a facut un jailbreak sa-l pot folosi ca si ipod cel putin (desi mai am un ipod touch de 8gb) ... dar daca acolo scrie ca el e pe orange ... de ce nu pot folosi orange in el?

please help :D

Semnătură 

Toti ma iubiti pentru ceea ce pot fi, dar eu nu voi fi asa niciodata ...

1 bucata ipod touch 8gb second generation
1 bucata iphone 3g 16 gb white

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Pfaffing
Macuser din: 30.10.06

La mine scrie; Operator: Carrier 5.1 > iPhone la liber.
La tine scrie; Operator: Orange Romania 5.0 > iPhone blocat în rețeaua de telefonie mobilă a Orange România.

Din momentul în care ai făcut update la 3.1.3, iPhone-ul a revenit la configurarea prestabilită din fabrică. Adică se pare că iPhone-ul tău este blocat în rețeaua Orange România. Ciudat totuși că nu poți folosi SIM-ul de Orange, poate ai nevoie de un Abonament Orange și nu de o Cartelă Prepaid Orange. Fă un downgrade, de la 3.1.3 la 3.1.2 dacă nu poți să faci jailbreak pe 3.1.3. Dar mai întâi încearcă un jailbreak pentru 3.1.3.

[ Modificat: 12 Mai 2010 07:26 AM de Eugen M. ]
 Semnătură 

Localizare Mac OS X 10.5.8

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Cu cartela Orange (abonament), scrie Orange Romania 5.0.
Cu cartela Vodafone (abonament), scrie Carrier 5.1.
Nu te lua dupa ce scrie Eugen, care nici nu citeste ca ai deja jailbreak pe 3.1.3.

Nu o sa apara unlock pentru 3.1.3, asteapta 4.0.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member

altero dar dak acolo scrie orange nu ar trebui sa mearga? am si abo si prepay si cu amandoua e la fel ... cam ciudat nu?
si totusi nu merge ... intre timp am dat un reset la tot ca am incercat niste chestii ... deci ... what to do???

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator
altero - 12 Mai 2010 06:33 AM

Nu o sa apara unlock pentru 3.1.3, asteapta 4.0.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

@altero - jailbreak-ul asupra iPhone-ului său nu este făcut în mod corect. Fapt pentru care doar ca iPod îl poate folosi. Așa că ‘Think Twice’. Există și pentru 3.1.3, trebuie să știi doar cum. Dar eu nu sunt adeptul unor astfel de metode.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nu e nevoie sa think twice, ci doar sa stii despre ce vorbesti: unlock = iPhone-ul codat pe o retea poate fi folosit ca telefon pe orice retea. Unlock-ul presupune jailbreak anterior (din pacate, de acord intr-o anumita masura). Jailbreak fara unlock = poate folosi iPhone-ul ca “iPod”, sau in mod full pe reteaua pe care a fost codat.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Acum am înțeles punctul tău de vedere. Pentru mine jailbreak = totodată unlock. Nu văd sensul unui jailbreak fără unlock. Scuză-mi opinia dar asta este realitatea în cazul iPhone-ului adus în discuție.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Bucharest
Macuser din: 31.10.05

Da Eugen, asa este in cazul de fata (ceea ce ii trebuie lui), dar de obicei, JB nu este egal sau tot una cu unlock! Se poate face JB linistit fara unlock (din multe motive).
Invers e alta problema.. ca nu poti fara JB.

Semnătură 

Locul pisicii e pe (langa) Mac! Pentru binele Macului…
Vedeti Teoria Teoriilor de la Discutii Generale

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Tocmai din cauza faptului că jailbreak pare a fi una iar unlock alta dar ambele modifică spre a da o nouă posibilitate într-o anume direcție, nu sunt de acord cu astfel de practici. Eu merg pe idea, unul dar bun. Altfel nu am voie să mă mir de problemele care pot apărea.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

se poate unlock si fara jailbeak, de la carrier.

Si eu cred ca modifică spre a da o nouă posibilitate într-o anume direcție, nu sunt de acord cu astfel de practici. Eu merg pe idea, unul dar bun. Altfel nu am voie să mă mir de problemele care pot apărea.
Deasemenea si pentru ca de aceea unde nu este s-ar putea ca roz. Sau nu.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

Jailbreak fara unlock e foarte bun. Altfel nu ar mai merge MyWi, nu? smile

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

Unlock poti sa iti faci la Orange.
Jailbreak-ul poti sa il faci in 30 de secunde.
Unlock “pe gratis” pentru 3.1.3 va aparea la vara.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRank
Jr. Member

100% orange nu il poate debloca telefonul ... ai nevoie de factura + garantia lui ... si daca treci peste acest hop ... orange romania nu detine unlock pt 3.1.3 pt 3g si 3gs ... sa`mi pice fata cand am auzit ...

deci cine are 3g pe 3.1.3 sa astepte 4 si decodarea lui :((

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 22.04.10

exista deblocare la 3.1.3(modem 5.12) de vreo o luna si ceva dar nu se va da drumul la liber pana nu apare 4.0 din motive de preacutie pentru a nu-si da seama cei de la apple unde au gresit si sa repare asta la v4.0.
Ciudat este altceva legat de colegul care a deschis acest thread…facand upgrade la 3.1.3 si fiind codat inainte ,cineva l-a activat,altfel nu-l putea folosi nici cu Jailbreak deoarece spirit NU activeaza telefoanele codate.
Asa ca @AnonymuSS ,spune-mi cine i-a facut activarea si cu ce cartela(daca aflam providerul cred ca te pot ajuta cu deblocarea in proportie de 60%).
Orange romania chiar nu detine unlock cum de altfel nici un provider ce comercializeaza iPhone.Codarea se face in serverul Apple(in functie de IMEI si retea) si nu are acces nici un provider la ei.Providerii in schimb pot cere deblocarea celor de la Apple pe baza unui contract.De aceea la ora actuala se pot decoda numai de pe cateva retele :T-Mobile Austria,T-Mobile Olanda,Orange Franta,Australia,O2 Anglia si inca vreo 2 din cate tin minte.Am sa va dau lista completa cand ajung maine la firma.Deci cei care stiu sigur ca au telefoanele codate pe aceste retele isi pot decoda telefoanele in NEVER LOCK iar costurile sunt intre 60-100 euro(in functie de retea).

BR

Semnătură 

iMac
iPhone
MacBook Pro

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRank
Jr. Member

asta e ca eu am luat telu dela cineva care l-a luat de la cineva ... in fine ... astept 4 ... in 6 iunie tre sa apara nu?

Semnătură