Salut. Detin un site gazduit de Vodafone. Poate cineva sa imi explice cum se configureaza Mail.app pentru conturile de email ale acestor domenii? Nu reusesc sa il fac sa mearga.
Acum multi ani am avut si eu cateva conturi din astea. Le foloseam prin POP3, nu stiu daca se poate si IMAP. Din cate tin minte trebuia sa pui ID-ul ., sa setezi server de POP3 mail.domeniultau.ro, SMTP la fel si sa bifezi ca trebuoe autentificare pe outgoing mail (SMTP), tot cu adresa de mail si parola. In Mail ar trebui sa te ducila Preferences, adaugi un cont nou, setezi chestiile astea, lasi celelalte chestii asa cum sunt (porturi, etc) si vezi daca merge.
Pentru a accesa un cont de e-mail creat executa urmatoarea secventa de pasi:
- din menu-l “Edit” alege comanda “Preferences” si apoi optiunea “Identity”
- In campul “Your name:” scrie numele tau
- In campul “Email address:” scrie adresa ta de email (ex: .)
- din partea stanga a ecranului alege comanda “Mail Servers” si apoi in dreapta sus “Add”
- in campul “Server Name:” scrie numele domeniului tau (ex:popescu.ro)
- in campul “Server Type:” selecteaza POP3 sau IMAP
- in campul “User Name:” scrie asresa ta de email (ex: .)
- apasa OK
- in josul ferestrei:
- in campul “Outoing mail (SMTP) server:” scrie numele domeniului tau (ex:popescu.ro)
- in campul “Outgoing mail server user name:” scrie asresa ta de email (ex: .)
- apasa OK
Atentie: numele contului de login este chiar adresa de e-mail (ex: .), iar parola cea a casutei de e-mail si nu a domeniului
Asta-i tot. Iti uram o utilizare cat mai placuta si nu uita sa respecti intru-totul toate instructiunile noastre de configurare a e-mail-ului.
Am reusit sa aflu ca RDS a blocat serverele de trimitere a mailurilor. Trebuie facuta o cerere de deblocare a acestora pe pagina de amin de pe rdslink.ro.
Sfat prietenesc:
1. Cumpara-ti domeniul de la Vodafone.
2. Hostuie-l undeva (costa putini $ pe an, mult mai ieftin decat ce platesti la Vodafone)
3. Porteaza-l pe Google Apps. Ai gratis pana la 50 de adrese de email cu @domeniultau.ro, fiecare cu cate un Gmail in spate (7 GB), trafic nelimitat. In plus ai Docs-ul tau, Sites, Calendar server, IMAP-uri care chiar functioneaza si multe altele.