Mi-am tocit Canonu’ A720is și la propriu și la figurat. Așa că vreau să-mi iau alt aparat compact. Dar m-am săturat să fac câte o poză cu iphone-ul la fiecare 50 de metrii ca să fac copy-paste la Location în pozele din Canon așă că vreu unul cu GPS.
Ce aparat compact cu GPS în el îmi recomandați și mie ?
Treaba cu GPS incorporat cu e chiar flawless: o problema ar fi consumul suplimentar de baterie, alta ca poate dura destul de mult pana isi face fix-ul pe sateliti.
Eu folosesc asa: Canonul + iPhone cu Runmeter (care continua sa track-eze si daca stingi iFonu). Apoi import track-ul in Aperture 3, drag and drop la poze pe track si gata. Daca e nevoie de corectii, sunt foarte simplu de facut in Aperture 3.
Mai degraba m-ar incanta un card d-asta, sa transfer pozele prin WiFi, dar e mult prea scump (de 3 ori decat unul normal la aceeasi capacitate). Are si geotagging, dar d-ala doar prin WiFi.
Sergiu…. raspuns scurt si la obiect: Nikon P6000 (stiu, sunt mai multe, dar dupa parerea mea, asta isi face treaba cel mai bine ca aparat foto)
este o săpunieră foarte mișto, păcat c-a fost scoasă din producție și înlocuită cu nimic. politica de marketing a nikon mă scoate din minți! îmi vine să-i împăiez…
Da, am uitat sa verific. In cazul asta ai urmatoarea lista: http://www.f64.ro/search.html?Categorii[]=Aparate+Foto+Compacte&q=GPS&opt;=&sec=4&orderby;=&dir;=
se gasesc aici, dar 440£ ?!? trebuie sa fie o camera extrem de buna daca e mai scumpa decat un DSLR…
anyway, daca vrei de aici ceva de pe amazon.co.uk sau ebay.co.uk se ajuta/rezolva…
pai in esenta “super-compactele” in categoria asta (P6000, G9 -10 -11) si superzoom-urile (Nikon P100, P90, Olympus SPXXXUZ) sunt o idee mai scumpe ca DSLR-urile “basic”.
Pro:
- mic și ușor
- GPS fix în 15 secunde (nu papă baterie) și știe să păstreze în memorie ultima localizare X minute așa că îți pune coordinatele și la poze indoor odată ce a prins satelitul lângă fereastră.
- Touch screen
- Wifi - trimit pozele acasă pe mail oriunde găsesc un hot-spot Wifi
- Image Stabilization cică bun
- OSX compatible.
Contra:
- Nu știu cât de bun e sistemul ăsta cu lentile interne
- Acumulator proprietar
- Conector proprietar pt încărcat/usb
- Nu știu cât de bun e sistemul ăsta cu lentile interne
- Acumulator proprietar
- Conector proprietar pt încărcat/usb
- vezi ca ala e un comunicat de presa nu un review
- a trecut de mult vremea acumulatorilor universali. toti sunt acum mici, modelati sa incapa unde e loc, cu incarcator propriu. Din fericire tin mult si ii incarci rar, deci n-ar trebui sa pui aspectul asta la minusuri. e realitatea curenta. ce n-am inteles e daca se scoate acumulatorul si se incarca separat sau trebuie sa infigi cablul in camera sa-l incarci (asta e mai sucky ca atunci n-ai ce face cu al doilea acumulator, de rezerva)
- conectorul e irelevant daca iti iei un adaptor de la micro SD la SD si folosesti un MBP, sau daca iti iei un cititor pe USB mic din ala de tip flash drive.
- vezi ca ala e un comunicat de presa nu un review
E relativ nou și băieții de la dpreview & alții consacrați încă nu au pus mâna pe el.
Am găsit review-uri doar din Coreea de Sud 0 unde a fost lansat prima oară: http://www.segadget.com/category/SamSung Camera/ST1000(CL65)
Și nu zice nimeni nimic de rau de el.