2 din 2
2
Iphone developer program
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Am rezolvat,scriu aici poate ajuta pe cineva care tocmai a platit taxa la apple smile
In primul rand recomand sa aiba rabdare sa citeasca documentatia pdf “ios_developer_program_user_guide__standard_program” si “iTunesConnect_DeveloperGuide”.
In xcode/targets/properties la identifier cum a scris si .ral:cr alegi ce vrei,e recomandat com.domeni.numeaplicatie iar la executable numele aplicatiei poate fi din mai multe cuvinte cu spatiu intre ele,gen: “Aplicatia mea”

In iTunesConnect/ Tax Information trebuie inrodus ceva sau este numai pentru US,Japan,Australia si Canada??

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.04.11

Vroiam sa stiu daca cineva de pe forumul acesta a fost nevoit sa plateasca taxe pentru aplicatii vandute si daca da cum se procedeaza (ce taxe sunt - export/income local/income in tara de vanzare (luxemburg - presupun)).

Orice feedback ar fi fosrte apreciat. Sunt dezvoltator de ceva timp, dar nu m-am interesat pana acum de partea de taxe in romania. Pentru compania mea (nu in romania) se ocupa partenerul meu de birocratie si taxe. Dar am inceput sa lansez aceleasi aplicatii si pe un cont al unei companii in romania (mai mult profit). Si nu prea am idee cate taxe trebuiesc platite. M-ar interesa mai ales ce folosesc ca “bon fiscal” sau factura.. nu prea stiu cum se numeste.

Best regards,
Alex

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
Rank
Newbie
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 06.03.11

Taxele sunt la fel ca la orice alta companie romaneasca. Apple iti vireaza in cont banii pt aplicatiile vandute. Tu faci o factura catre ei pt acesti bani. Lor nu le trebuie neaparat factura pt ca se descarca pe baza contractului, insa tu ai nevoie de ea pt contabilitate. De aici incolo se descurca contabilul.

Sorin

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
Rank
Newbie
Din: 

Inteleg in mare procesul, dar:
1 - factura este facuta pentru iTunes S.a.r.l?
2 - trebuie cineva sa semneze factura din partea Apple?

Presupun ca ai deja niste applicatii pe Store. Numai pe iPhone App Store sau si pe Mac App Store? Esti multumit de cati bani faci per aplicatie per luna?
Alex

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
Rank
Newbie

1 - Da
2 - Nu

Nu am inca aplicatii pe iOS/Mac App Store, dar am in alte parti (alte magazine externe) si in toate cazurile procesul de facturare este la fel.

Sorin

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
Rank
Newbie
Din: 

Ce alte “App Store” mai exista? stiu ca blackberry are unu si android “market”. Mai exista si Steam. Eclipse are un store pentru plugins. Dar dupa tine care este cel mai convenabil store? la cati bani isi ia redistribuitorul.

Aplicatia mea pentru Mac a fost preluata si de softpedia.com. Softpedia e un redistribuitor care primeste un procent de la apple?

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 28.04.11

Intrebarea cu Tax Info mi se pare pertinenta. Sunt si eu interesat pentru ca am ajuns cu o aplicatie in faza in care incep sa ma gandesc la completarea Paid Contract cu Apple. Exista cineva care a trecut prin tot procesul? Inclusiv sa primeasca niste bani (inteleg ca prin SWIFT) si sa completeze formele romanesti legale? Pe alte forumuri raspund in general din US, iar la cei din restul lumii am intalnit discutia cum ca ar fi necesar de completat un formular special ca sa nu se retina o taxa de inca 30% pentru IRS (fiscul american). De exemplu e posibil sa iti ceara vreun cod fiscal care dupa aceea va fi pe facturi => trebuie deja sa fii PFA sau SRL ca sa il ai.
Mentionez ca nu m-am lovit inca de asta, dar incerc sa anticipez.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
Rank
Newbie

Firma la care lucrez dezvolta in acest moment software desktop disponibil in magazine online gen ComponentSource. Nu activeaza inca in domeniul aplicatiilor pt mobile. Dar in ce priveste partea de facturare procesul este la fel peste tot, ei iti vand aplicatiile si periodic iti transfera banii in cont.
Fiind in Romania, entitatea Apple corespondenta din contract este iTunes S.a.r.l., ei livreaza banii in cont, catre ei se emite factura. IRS-ul american nu este implicat aici. Singura forma legala ce trebuie facuta, in ce priveste relatia cu autoritatile romanesti, este inscrierea persoanei juridice (SRL sau PFA) in registrul operatorilor intracomunitari, fara aceasta inscriere nu ai voie sa emiti facturi catre firme din UE. Pe alte forumuri se vorbeste de completarea formelor legale pt ca in unele parti, gen US, poti sa iti faci singur contabilitatea, completezi niste formulare lunar/trimestrial si gata. Dar la noi nu este cazul, pt ca fiind firma, ai nevoie de contabil. Ai emis factura, ai incasat banii, mai departe se ocupa contabilul.
Poti semna contractul cu Apple si ca persoana fizica, pe ei nu ii intereseaza statutul tau juridic, insa la noi nu poti desfasura activitati comerciale fara sa fii PFA, SRL sau orice alta forma de persoana juridica.

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.09.06

Pentru persoanele fizice care vand aplicatii prin AppStore trebuie declarate la fisc veniturile?

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
Rank
Newbie

Recomandarea mea: fa-te PFA, cu impozitare in venit real sau norma de venit, vezi care iti iese mai convenabil, si scapi de batai ulterioare de cap. Orice venituri trebuie declarate si supuse impozitarii (asta este teoria). Practic: daca mergi la finante si le spui celor de acolo ce faci sunt convins 100% ca nu vor intelege si probabil ca te vei trezi si cu vreo amenda. Sau poate dai peste vreo minte luminata, ceea ce ma indoiesc, care iti va spune ce sa faci. Daca nu declari banii nicaieri, s-ar putea sa o duci mult si bine asa, sa nu te intrebe nimeni de sanatate, insa la fel de bine te poti trezi peste 5 ani cu o somatie sa iti platesti taxele, plus penalitati si dobanzi, ca altfel te executa.
Evaziunea fiscala intracomunitara este foarte mare si amenzile la fel. Cum ziceam la inceput, fa-te PFA si scapi de batai de cap.

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 17.01.12

Salut, am si eu doua intrebari:

- pentru dezvoltarea si distribuirea unei aplicatii pe AppStore trebuie sa-mi activ ambele licente (si cea de 99$ si cea de 299$ - sau a doua o include pe prima) ?
  - daca mi se activeaza contul din Italia de catre firma pentru care lucrez o sa fie valid contul si in Romania?

Multumesc anticipat

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Moderator
Macuser din: 26.01.06

1. un raspuns random pt altceva gasit pe net: “With an enterprise license, you are not allowed to publish to the app store, so I don’t think you’d be able to use the in-app purchase feature.”
2. poti sa te loghezi de oriunde in cont

Semnătură 

Mcintoshing…

2 din 2
2