1 din 3
1
Experienţe cu reţele wireless
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Aş dori să aflu de la cei care au reţea wireless (acasă sau la serviciu, Airport sau non-Airport) cam care sunt valorile de putere a semnalului, raportate pe computerele voastre, in conditii normale de utilizare. Eu “prind” cam aşa:
- 70-75 cu PowerMac-ul la 1,5 m de router, la fel si cu iMac-ul.
- 50-60 cu iBook-ul într-o cameră alăturată (1 perete, 4 m de router), caz în care viteza raportată de AirTraffic Control scade la 36 mbps (în loc de 54 mbps maxim).
- 35-40 cu iBook-ul la vreo 8-9 m de router (2 pereti); viteza scade la circa 5 - 11 mbps

A obţinut cineva 100 vreodată? La mine, dacă urc iBook-ul pe routerul wireless, am maxim 95 smile
Puneţi vă rog şi tipul de router wireless pe care-l aveţi. Eu am Asus WL-500G Premium.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

De unde vezi aceste valori exacte?

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nevrozel - 21 August 2006 04:30 PM

De unde vezi aceste valori exacte?

Am scris mai sus, folosesc widgetul AirTraffic Control.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Scuze, nu am vazut.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nimeni? Parca aveati Airporturi, fratilor… smile

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Avem, avem, stai asa ca de abia mi-am restaurat clona pe noul HDD al PB-ului.

Deci, am un router WiFi SMC, vechi de vreo 4 ani.
In coltul opus al casei, care nu e de loc mare (55 mp), dar cu 4 pereti intre PB si SMC (din care 3 de rezistenta), AirTraffic Control spune ca viteza scade la 5 mbps (din 54), iar gradatiile lui Internet Connect scad la 3 din 15. Daca sunt separat doar de un zid, cifrele sunt asa: 48 mbps si 12 gradatii la Internet Connect. Cand sunt la 1 m de SMC, totul e la maxim.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

51 cu PB la 2m de Airport (in spatele unei combine audio).

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

mie la 2 m distanta fara nimic intre noi, sta in 65 (cu ambele si beta si 1.2)

am airport express…

tudor, esti sigur ca widgetul asta merge bine? pana la urma mie imi arata airportul cat semnal are (nu cifre dar grafic) si ma intreb care este corect?

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Tudor - 21 August 2006 03:43 PM

Aş dori să aflu de la cei care au reţea wireless (acasă sau la serviciu, Airport sau non-Airport) cam care sunt valorile de putere a semnalului, raportate pe computerele voastre, in conditii normale de utilizare. Eu “prind” cam aşa:
- 70-75 cu PowerMac-ul la 1,5 m de router, la fel si cu iMac-ul.
- 50-60 cu iBook-ul într-o cameră alăturată (1 perete, 4 m de router), caz în care viteza raportată de AirTraffic Control scade la 36 mbps (în loc de 54 mbps maxim).
- 35-40 cu iBook-ul la vreo 8-9 m de router (2 pereti); viteza scade la circa 5 - 11 mbps

A obţinut cineva 100 vreodată? La mine, dacă urc iBook-ul pe routerul wireless, am maxim 95 smile
Puneţi vă rog şi tipul de router wireless pe care-l aveţi. Eu am Asus WL-500G Premium.

Avem, frațicule, dar nu ne lua așa repede, fui plecat mai tot timpul, pe net ajung rar… Am un Apple Airport Express, mic și simpatic, bate prin 3 ziduri de beton, chiar dacă are doar o linie, merge… nu măsurai exact ceea ce vrei și eu mă întreb dacă widgetul cu pricina e foarte exact. Merg frumos difuzoarele conectate la el precum și imprimanta usb…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ce vă face să credeţi că widgetul nu e exact? Îşi ia datele de la placa Airport şi de la sistemul de operare. Aceleaşi rezultate se obţin şi cu iStumbler.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Şi tocmai am descoperit că şi aplicaţia Internet Connect (din /Applications) arată nivelul semnalului, cu 15 nivele.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai, dupa cum spuneam mai sus.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

pe oriunde ma duc in casa am minim 80 % prin 3 pereti de beton . Am un MSI 54G. Am vazut ca are importanta inaltimea . Inainte statea pe jos in spatele biroului. Acum l-am urcat pe birou si merge mult mai bine.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

eu il am tot jos. cu a zis leeloo, sa fie important sa fie la inaltime? ma indoiesc daca se afla la 2 m de mine fara interferente intre calc si airport si totusi sta la 65%..

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

La mine a functionat vizibil mai bine dupa ce l-am ridicat. Cred ca are de face cu reflectarea undelor de pereti .. probabil ca se creaza interferente sau ceva de genul asta. Daca ai antena reglabila conteaza si unghiul sub care o tii. Am impresia ca treaba asta cu wireless in interior seamana cu prinsul bulgarilor la TV ... wink

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Ideal ar fi ca routerul sa stea departe de pereti si alte obstacole. Undeva in mijlocul camerei/apartamentului. La fel si cu computerele. PowerMac-ul meu statea intr-un colt al camerei, pe birou. Prindea maxim 50, cu routerul la 1,5 m de el. L-am intors la 90˚, l-am depărtat un pic de pereţi şi acum am 75.

Semnătură 

⌘-N

1 din 3
1