2 din 3
2
Experienţe cu reţele wireless
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

cand 37, cand 51 la 4-5m fara pereti. nu stiu detalii despre router.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

In manualul SMC-ului meu spune ca e bine sa stea sus; or fi influentate de gravitatie si undele astea… smile

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

sus unde? pe casa? daca are o antena sectoriala - emite semnal intr-un anumit unghi - si o pui langa perete, e posibil sa-ti bata undele chiar in perete iar tu fiind in partea opusa a camerei sa ai un fel de dialup.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Azi am avut de transferat vreo 4 GB de fişiere prin reţea. Conexiunea wireless s-a dovedit a fi foarte lentă, am obţinut un maxim de 2 MB/s, şi o medie de 1,3 MB/s. Asta înseamnă cam 10-16 mbps. Mult prea puţin faţă de teoreticul de 56 Mbps, adica 7 MB/s. Cu nici un chip n-am reuşit să trec peste 2 MB/s. Vazând că merge ca melcul, am legat cele două computere cu un cablu Firewire, şi am făcut o mini-reţea. Rezultatul? Transfer de 22 MB/s, adica 176 Mbps, dublu ca pe Ethernet.

Şi la voi merge la fel de lent wireless-ul la transferurile în reţea?

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

pai, wirelessu asta e o solutie pentru internet fara cablu.
nu trebuie sa cerem mai mult deocamdata

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Printr-un zid de beton imi merge cu 16MB/s. Am net shared de pe un iMac G5 prin Airport.

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Pai si eu cand am de transferat mai mult de 50 mega (ceea ce se intampla des), bag cablul FireWire si zbarnaie! I love FireWire!!!

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

nevrozel: 16Mbit, nu cred ca ai vazut vreodata 16MB/sec cu wireless. Evident, asta in cazul in care nu ai vreo tehnologie inca nedescoperita wink

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 14.10.05

16Mbps. E mai bine asa? smile

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

nu stiu exact la cat va asteptati sa mearga retelele astea wireless .. Eu pe LAN pe fir nu am vazut in viata mea mai mult de 8 Mb/sec, care teoretic merge la 100 Mb/sec.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Nu confundati biții cu Byții. Un Byte are 8 biți. Tot ce cumperi dim magazin în materie de transmisie de date este numărat în biți ca să pară ca e mai mult. La o rețea de 100Megabiți comerciali maximul teoretic este de 12.5MegaBytes/sec dac cum aproape 10% din transmisie sunt headere de Ethernet, IP, TCP, HTTP/FTP ... datele propriu-zise vor curge cu maxim 11.25MegaBytes. Această viteză de transmisie este obținubilă (exitstă acest cuvânt ?) folosind echipamente de retea bune. Dim propria mea experiență am reușit așa:
La slujbă:
- 2* Solaris/placi de rețea Sun HME & Switch Cisco - FTP la 11.22 MB/sec
Acasă:
- 2* Linux/placi de retea 3com & Switch Planet - NFS & FTP la 11.0 MB/sec
- OSX/macmini + Linux/3com & Switch Planet - AppleShare la 10.5 MB/sec
- OSX/iMacG3 + Linux/3com & Switch TrendNet - AppleShare la 7 MB/sec
- Linux/Realtek + Linux/3com & Switch Planet - FTP la 8 MB/sec

Vă închipuiți că placile realtek & switch-urile TrendNet nu mai sunt pe lista preferatelor mele smile

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

La iMacul ala G3 poate limitarea era de la HDD smile din cate stiu la primele iMacuri au folosit HDD la 4200 rpm. btw, 3Com rulez!

PS: am descoperit din greseala cand il ajutam pe Alien de pe macuser sa isi instaleze Tiger pe iBookul nou achizitionat ca am in bloc un OPEN AP smile sta pe la 25-30 cu semnalul dar merge. e setat cu DHCP si are si net 128k extern :D

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 28.09.06

Sergiule, vad ca TrendNet ti-a iesit din gratii ( ma intreb cui i-a intrat ?!?!) dar la placi 3Com ... pui router Planet ?!?! Ala e mai bun? Ca din cate stiu, e tot din gama low cost. Eu tocmai mi-am pierdut duminica incercand sa fac sa functioneze o placa PCI TrendNet cu cip Atheros. Toate driverele posibile ... si aleator dupa 2 -10 minute se bloca sistemul ... un 2003 server. Am auzit ca “sculele” TrendNet se fac pe undeva pe la Ploiesti. (made in USA wink)

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Dr Taberei Hood
Macuser din: 09.10.06

Salut

Ma uitam pe aici si tot vreau sa imi cumpar si eu un router wireless. Ce imi recomandati? Niste vecini cu doua etaje mai jos au un LinkSys (facut de Cisco cica). Ma dau pe netul lor la 25-30 desi ei stau in coltul opus al blocului.
Care ar fi varianta optima,avand in vedere ca neul meu este limitat la acces prin mac filtering? Mi-ar tb un ap care sa stie clona de mac adress?
Merci mult de ajutor

Semnătură 

There is no spoon

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 10.01.06

Nu trebuie neaparat sa stie routerul wireless de mac cloning… in principiu poti vorbi cu administratorul de retea de la tine din bloc sa treaca in firewalul de pe server adresa de mac a routerului si s-a rezolvat. ASUS e destul de ieftin si foarte bun, Apple Airport e magnific. smile

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

2 din 3
2