Primesc o eroare idioata cum ca “your security code is invalid” la MasterCard-ul nevestei. Am dat un gugal si sunt pline forumurile de probeme similare. Cardul e un MasterCard in euro (debit, nu credit), cu destui bani pe el, emis saptamana trecuta, nou-nout. Codul introdus este, evident, corect.
Este autorizat pentru plati pe internet / plati externe?
La Banca Transilvania si la Banca Romaneasca trebuie sa faci o cerere ca sa poti platii pe net cu cardul.
La Banca Transilvania si la Banca Romaneasca trebuie sa faci o cerere ca sa poti platii pe net cu cardul.
Nu am solicitat in mod expres acest lucru dupa emitere, trebuie sa verific. Cand s-a depus cererea de emitere a cardului, am intrebat (normal) daca se poate plati cu el pe internet, iar raspunsul a fost afirmativ. Drept este ca nu mi-a trecut prin cap varianta in care optiunea respectiva sa trebuiasca activata in mod explicit.
Astia de la BRD au cele mai proaste servicii dar la stors bani se pricep cel mai bine. Pregateste-te sa faci cel putin cateva drumuri pe la banca, cereri, telefoane, si nu garantez ca vei rezolva ceva. Nu stiu sa-ti dau o lista cu cardurile care functioneaza, regula e ca cele de debit trebuie sa fie MasterCard-uri embosate, dar nici astea nu sunt toate acceptate. Eu folosesc inca din 2008 un MasterCard in lei de la ING si n-am avut niciodata vreo problema. Vezi ca la prima inregistrare Apple percepe vreo 2-3 Euro, sub pretextul verificarii functionalitatii transferului. Bafta!
Iti recomand cu placere ING.
Cretinii aia de la BRD nu au rival crede-ma.
Am vrut sa schimb la ei 50euro,dupa ce am asteptat 20 de minute vine doamna aia si imi returneaza banii,isi cere scuze si imi spune ca nu imi poate schimba banii pentru ca mi-am schimbat buletinul iar ei aveau alte date ale mele.
Ma intreaba daca pot ramane pentru o actualizare de date,eu intreb,dupa actualizare puteti sa imi schimbati banii?
Ea imi spune ca nu pentru ca nu stiu ce trebuie procesat.
Daca ei nu au fost in stare sa imi schimbe 50euro nu vad cum ar putea rezolva problema cu itunes:)
Recomand cardul mondo de la transilvania cu activarea lui la deschidere pentru plati pe internet.
Iti permite sa-ti stabilesti o limita de plata zilnica pe care o poti modifica in baza unei cereri cind vrei tu.
Operarea in card nu dureaza mult.
Apoi prin itunes deschizi un cont nou in care introduci datele acestui card asa cum cer ei (cei de la itunes nu cei de la banca transilvania!!!).
Nu folositi un cont creat anterior chiar daca va permite sa faceti modificari la stabilire mod de plata (ex. mastercard).
Nu uitati sa aveti ceva pe acel card.
Recomand cardul mondo de la transilvania cu activarea lui la deschidere pentru plati pe internet.
Iti permite sa-ti stabilesti o limita de plata zilnica pe care o poti modifica in baza unei cereri cind vrei tu.
Operarea in card nu dureaza mult.
Apoi prin itunes deschizi un cont nou in care introduci datele acestui card asa cum cer ei (cei de la itunes nu cei de la banca transilvania!!!).
Nu folositi un cont creat anterior chiar daca va permite sa faceti modificari la stabilire mod de plata (ex. mastercard).
Nu uitati sa aveti ceva pe acel card.
Cumparaturi usoare pe itunes!!!
stai putin, informatie noua si interesanta: eu am cont iTunes de ceva timp si nu intentionez sa-mi fac altul. Eroarea asta o primesc cand incerc sa schimb modalitatea de plata (din anumite motive obiective). Sa inteleg ca de-aia nu merge? Si care ar fi solutia? Apple mi-a raspuns ca nu e problema lor si ca nu e de la ei. Ramane doar sa vorbesc cu banca…
Mda! Aceasta este problema! Dupa ce mi-am stors creierii sa gasesc o solutie, m-am gandit sa intru si pe acest forum…
Am dat un telefon la banca (eram convins ca este inutil) ... si surpriza: cardul nu era autorizat pt. plati pe internet, desi eu il cerusem tocmai in acest scop…
Cel mai ciudat este ca reusisem sa fac destule plati pana atunci pt. aplicatiile de pe itunes, dar nici una nu costase mai mult de 3 euro; in schimb, cand am vrut sa cumpar o aplicatie de 14,99 euro mi s-a refuzat tranzactia si nu am mai reusit sa descarc nici aplicatii gratuite.
Mai mentionez doar ca eroarea si confuzia au fost posibile doar fiindca itunes imi genera raspunsuri complet inadecvate: your info has changed, ori altele…
Nope, nu reusisei sa faci nicio plata de fapt. E vorba de modul in care functioneaza serverele iTunes, care nu taxeaza imediat fiecare tranzactie in parte, decat daca depaseste aproximativ 20 Euro. Prin urmare, chiar si daca contul cardului e absolut gol, tot poti “cumpara” aplicatii in valoare totala de vreo 20 Euro. Daca nu depasesti suma limita, iTunes va incerca sa debiteze cardul in 2-3 zile, iar daca operatiunea este refuzata de banca din cauza lipsei de fonduri nu vei mai putea lua nici aplicatii gratuite si nici update-uri la aplicatiile deja cumparate, pana cand platesti datoria. Daca insa depasesti suma, iTunes va incerca sa debiteze cardul pe loc, prin urmare nu merge sa dai lovitura cu o aplicatie de sute de euro, gen Tomtom, si apoi sa-ti faci alt cont.
am si eu o situatie ciudata: mi-am schimbat cardul la o alta banca, asa ca am vrut sa il inregistrez pe cel nou. La inregistrare mi-o dat eroare ca sa verific metoda de plata. Dupa ce am verificat la banca, mi-or spus ca Apple mi-o blocat 2 euro pe card. Acu is si fara 2 euro dar nici cardul nu este inregistrat. ce sa le fac? E posibil sa fi dat eroare pt ca pe card nu era nici o suma? A mai patit cineva chestia asta? Oare daca bag bani pe card, o sa ii ia pe cei 2 euro, iar la o noua incercare o sa ii mai ia si alti bani?
Orice card mastercard sau visa este de credit si este tratat ca atare online. In Romania nu exista carti de debit in adevaratul sens al cuvantului si nici servicii bancare atasate unui card de debit . Romania este singura tara care o stiu unde se emit carduri de credit fara credit pe ele si se numesc de debit..Probail din cauza comisioanelor de 3-4 ori mai mari la folosirea unui car de credit.
Cartile de debit adevarate nu pot fi folosite la plati online, decat in cateva tari, functioneaza cu totul altfel si pe ele ai inscris IBAN-ul contului bancar, nu au caractere in relief, nu au codul acela de 16 litere.
Revenind la problema ta ea poate fi legata de faptul ca de multe ori e imposibil sa schimbi instrumentul de plata, desi ai optiune/butonas in meniu.
Am patit-o cu paypal, am trimis mail la suport si am fost sfatuit sa fac alt cont cu noul card atasat. Primeam tot un mesaj de eroare asemator cu tine.
Orice card mastercard sau visa este de credit si este tratat ca atare online. In Romania nu exista carti de debit in adevaratul sens al cuvantului si nici servicii bancare atasate unui card de debit . Romania este singura tara care o stiu unde se emit carduri de credit fara credit pe ele si se numesc de debit..Probail din cauza comisioanelor de 3-4 ori mai mari la folosirea unui car de credit.
Cartile de debit adevarate nu pot fi folosite la plati online, decat in cateva tari, functioneaza cu totul altfel si pe ele ai inscris IBAN-ul contului bancar, nu au caractere in relief, nu au codul acela de 16 litere.
cardurile mele vechi din Ro au comision zero la orice plata. nu cred ca e “de credit fara credit”. mi se pare un concept aberant, dar in fine, teoria conspiratiei sa fie…
cardurile mele vechi din Ro au comision zero la orice plata. nu cred ca e “de credit fara credit”. mi se pare un concept aberant, dar in fine, teoria conspiratiei sa fie…
cred ca leeloo a incurcat debit cards cu bank cards…. nu sari asa la gatul omului
cred ca leeloo a incurcat debit cards cu bank/atm cards…. nu sari asa la gatul omului