2 din 2
2
iTunes Store nu-mi accepta cardul
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Cred ca neintelegerea provine de la faptul ca in Germania orice VISA/Mastercard se numeste KreditKarte. Iar cele Maestro/EC Karte sunt considerate “electronic cash” deci de debit. Diferentele sunt mari la comisionul platit de comercianti pentru acceptarea lor (sub 1% pentru maestro/ec si in jur de 2-3% pentru visa/mastercard) iar nemtii find oameni cumpatati poti sa mori de foame daca ai un card visa si vrei sa il folosesti la unii comercianti mai modesti (aldi, lidl etc.).

Noi romanii ne permitem, iar acel comision de acceptare visa/mastercard este inclus in preturile deja mari care le platim la multe produse.

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Pitesti
Macuser din: 03.01.09

Am patit si eu de mai multe ori in Germania sa nu-mi accepte card VISA/MC (de debit) pe motiv ca ei accepta doar EC Karte, si nu doar la Lidl, ci si la Deichmann sau MediaMarkt.

Semnătură 

iThink, therefore iMac.

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

din pacate nu ma insel,
Debit card este echivalent cu bank card prin definitie.
  Sunt 2 nume diferite pentru acelasi lucru. Citat din wiki “A debit card (also known as a bank card or check card) is a plastic card that provides an alternative payment method to cash when making purchases”

Diferenta majora e ca la un debit sau bank card   e ca suma platita se deconteaza instant,din contul tau,  iar la cartile de credit banii sunt platiti de matusa Visa sau unchiul Mastercard,  care apoi emite o factura catre persoana ta, odata pe luna.  care o patesti din contul atasat dintr-o bucata, sau in rate sau ce aranjament ai tu. Intodeauna exista o limita lunara atasata asupra tranzactiilor, indiferent de banii care ai ai tu in contul curent.  Daca tu crezi ca Unchiul Mastercard si matusa Visa imprumuta milioane de oameni zilnic ca au fost inspirati de maica Teresa,    ca ai comision 0 la toata tevatura asta   te inseli.  Mai exista si alte comisioane, nu mai cel cand platesti la comercianti. Daca nu iti ia tie ii ia comerciantului, care baga comisionul in pret, si ii arde si pe aia de platesc cash, ca nu poate avea 2 preturi. 
  Ce spuneti voi de Germania e foarte adevarat, mai ales in magazine discount cu produse ieftine cum e LIDL, a carui principal atu este pretul si unde un 3% care se ia de la comerciant se simte imediat in pret. Aia 3 % tot tu ii platesti, dar indirect prin pret. Asta e un model clasic de eficienta germana maxima, obtinuta prin atentia la detalii si absolut toate costurile implicate. 

Imi sustin afirmatia ca in ROmania nu exista   carduri de debit, ci un fel de hibirizi ciudati purtatori de comisione mari la orice fel de tranzatie.  Stiu pos-uri instalate in magazine care purtau comison de 15% asupra comerciantului,  aia pur si simplu de disperare refuzau sa il mai bage si in priza si spuneau ca nu merge, dar asta e alta poveste..
in general Cardurile de debit si de credit au in general emitatori diferiti si sunt 2 afaceri complet diferit ca servicii si filozofie.
  Ce ai tu este un card de debit mai smecher, care e instrument specific al bancii tale si care e acceptat si de Visa printre altele. Exista multe plastice dinastea hibrid, pot sa fie emise si de un service auto sau de o biata benzinarie..
  I
MA uit exact in linkul pus de tine. Vad cai limita de tranzactii cash de 300 pounds.
    La un card de debit adevarat cum e EC karte de exemplu, nu exista limita la tranzactii sau ATM, daca ai 5k euro in cont, platesti 5k la POS sau scoti 5k de la ATM. Bineinteles il bagi de cate ori e nevoie, in general orice ATM are o limita de 500 de euro/tranzactie cash, dar aia este limita ATM, nu a cardului in sine.  Dar il bagi de 10 ori in ATM si scoti 5k in 10 min,  cea ce nu e cazul la cartile de credit.

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Lumea Noua
Macuser din: 30.11.07
leeloo - 23 Septembrie 2010 04:58 PM

din pacate nu ma insel,
Debit card este echivalent cu bank card prin definitie.
  Sunt 2 nume diferite pentru acelasi lucru. Citat din wiki “A debit card (also known as a bank card or check card) is a plastic card that provides an alternative payment method to cash when making purchases”

Diferenta majora e ca la un debit sau bank card   e ca suma platita se deconteaza instant,din contul tau,  iar la cartile de credit banii sunt platiti de matusa Visa sau unchiul Mastercard,  care apoi emite o factura catre persoana ta, odata pe luna.  care o patesti din contul atasat dintr-o bucata, sau in rate sau ce aranjament ai tu. Intodeauna exista o limita lunara atasata asupra tranzactiilor, indiferent de banii care ai ai tu in contul curent.  Daca tu crezi ca Unchiul Mastercard si matusa Visa imprumuta milioane de oameni zilnic ca au fost inspirati de maica Teresa,    ca ai comision 0 la toata tevatura asta   te inseli.  Mai exista si alte comisioane, nu mai cel cand platesti la comercianti. Daca nu iti ia tie ii ia comerciantului, care baga comisionul in pret, si ii arde si pe aia de platesc cash, ca nu poate avea 2 preturi. 
  Ce spuneti voi de Germania e foarte adevarat, mai ales in magazine discount cu produse ieftine cum e LIDL, a carui principal atu este pretul si unde un 3% care se ia de la comerciant se simte imediat in pret. Aia 3 % tot tu ii platesti, dar indirect prin pret. Asta e un model clasic de eficienta germana maxima, obtinuta prin atentia la detalii si absolut toate costurile implicate. 

Imi sustin afirmatia ca in ROmania nu exista   carduri de debit, ci un fel de hibirizi ciudati purtatori de comisione mari la orice fel de tranzatie.  Stiu pos-uri instalate in magazine care purtau comison de 15% asupra comerciantului,  aia pur si simplu de disperare refuzau sa il mai bage si in priza si spuneau ca nu merge, dar asta e alta poveste..
in general Cardurile de debit si de credit au in general emitatori diferiti si sunt 2 afaceri complet diferit ca servicii si filozofie.
  Ce ai tu este un card de debit mai smecher, care e instrument specific al bancii tale si care e acceptat si de Visa printre altele. Exista multe plastice dinastea hibrid, pot sa fie emise si de un service auto sau de o biata benzinarie..
  I
MA uit exact in linkul pus de tine. Vad cai limita de tranzactii cash de 300 pounds.
    La un card de debit adevarat cum e EC karte de exemplu, nu exista limita la tranzactii sau ATM, daca ai 5k euro in cont, platesti 5k la POS sau scoti 5k de la ATM. Bineinteles il bagi de cate ori e nevoie, in general orice ATM are o limita de 500 de euro/tranzactie cash, dar aia este limita ATM, nu a cardului in sine.  Dar il bagi de 10 ori in ATM si scoti 5k in 10 min,  cea ce nu e cazul la cartile de credit.

nici ce zici tu nu este 100% adevarat. daca intri pe site-ul VISA (sau Mastercard) o sa vezi ca “unchiul” si “matusa” smile nu emit credit carduri, nu ofera credit si nici nu impun dobanzi sau taxe si altele de genul…

http://corporate.visa.com/about-visa/our-business-index.shtml

pe scurt:

Visa has built one of the world’s most advanced processing networks.  It’s capable of handling more than 10,000 transactions per second, with reliability, convenience and security, including fraud protection for consumers and guaranteed payment for merchants.

Visa does not issue cards, extend credit or set rates and fees for consumers.  Visa’s innovations, however, enable its bank customers to offer consumers more choices:  Pay now with debit, ahead of time with prepaid or later with credit products.  In fact, approximately 70 percent of Visa payment transactions in the United States are debit and prepaid, not credit.

ei ofera infrastructura si bancile se ocupa de emiterea propriu-zisa a cardurilor, ele stabilesc dobanzile, penalizarile, ele iti trimit facturile, etc. si ei ca si comerciantii platesc comisioane catre VISA si MC pentru ca le folosesc sistemul si marca pe propriile carduri. in US practic toate debit cards sunt similare celui din UK descris mai sus, i.e. pot fi folosite si pe net, sunt embosate etc. unde nu sunt cateodata acceptate - la rental cars (pentru ca trebuie sa ti se puna un hold si unele firme nu accepta debit cards), la unele hoteluri si in alte cateva locuri care necesita credit cards.

mai exista asa-zisele atm (sau bank) cards care sunt folosite doar pentru a scoate bani de la ATM, si sunt acceptate si in anumite magazine, dar nu cunosc detaliile pentru ca nu posed asa ceva.

http://en.wikipedia.org/wiki/ATM_card

PS: si folosind o carte de credit poti scoate bani de la atm (cash advances), in limita atasata cardului tau. dar asta are atasat o dobanda foarte mare si de obicei nu ai perioada de gratie ca la purchases.

cat despre situatia din Romania - aici nu te contrazic pentru ca nu cunosc ofertele si sistemul de acasa.

toate cele bune!

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

suntem off topic dar putem continua discutia in alta parte daca vrei.
  Normal nici aveam de gand sa scriu romanul al dar m-am mirat si eu ce a sarit asa de gatul meu smile 
  Oricum am vazut un studiu care estima ca folosirea plasticului asta a introdus costuri aditionale in medie cu procente curpinse intre   5% si 15%  in toate preturile, depinde de tara, de preponderenta folosirii s.am.d..

Stiu si eu ca VISa si MAstercard sunt platforme de tranzactionare dar au si ele comisioanele lor.. si contabilitatea aia e tinuta pe platforma lor, iar bancile introduc si ele comisioanele lor…
  Dar VISa e raspunzatoare de ce se deconteaza   si se plateste, literalmente, ea chiar plateste din banii ei,  centralizeaza si apoi factureaza banca si clientul..

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

limita de 300 de pounds este pentru securitate, doar pentru extragerile de la ATM. daca vreau sa cumpar, cumpar de oricat cu cardul ala (bine, de cat am in cont), mii de lire daca vreau intr-o singura tranzactie.
poti aplica sa fie marita limita de cash, daca ai nevoie. default e atat. dupa ce am vazut niste documentare despre card skimerii noii europe (citeste conationalii de diferite etnii) si afis mare la colt cu fiti atenti ca astia actionau in zona pana ieri cand i-am arestat… mi-am dorit sa stiu cat e limita si daca se poate face mai mica. n-am avut niciodata nevoie de mai mult de 100 de lire cash, POSuri sunt peste tot.

inteleg ca sunt sisteme diferite si ieri era la mine un prieten care locuieste in Elvetia si imi arata un card galben neembosat cu care poti sa cumperi doar acolo si nu pe internet si altul “de credit” pentru care i-a trebuit permis de resedinta sa-l obtina si verificari. in contrast cu cardul Barclays care l-am obtinut in avans in Ro aplicand prin telefon (fara nici un fel de resedinta sau verificari). tocmai pentru ca stiu ca sunt sisteme diferite, nu imi permit sa fac afirmatii generale de tip blanket. si nu e nici un gat pe aici si nici onoare nereperata. e doar un forum.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 12.01.10

ehm..as avea si eu aceiasi problema cu cardul.
am incercat sa mut datele cardului de pe un cont pe altul si imi da ca nu accepta cardul, desi pe primul cont mergea si de acolo l-am sters inainte sa-l mut.
am incercat si cu alt card si imi spune la fel “your payment method was declined. please enter valid payment”
are cineva vreo idee ?

Semnătură 

Macbook Pro 15” , 2.4 Ghz , i5
Iphone 5 16 GB

2 din 2
2