Ca o mica introducere, pot sa va spun ca imi propun sa achizitionez un mac de mai bine de 1 an. Desfasor 70% din activitatea mea, online, lucrand cu multe programe simultan gen photoshop,word,excel,skype,mozilla,dreamwaver,etc si pot sa spun ca windowsul ma omoara.
Acum doresc sa imi achizitionez un iMac 27’’ si as dori sa stiu ce imi recomandati, sau ce puteti sa imi spuneti despre aceasta decizie. Vreau parerea voastra sincera.
M-am speriat putin cand am vazut ca mai multa lume se plange de probleme cu ecranul ! Ce puteti sa imi spuneti despre acest lucru ? Dai 1500 de euro ca sa se duca dupa 1 an jumate…..... Nu stiu de altii dar eu nu imi permit acest lucru.
Am mai citit undeva ca trebuie sa apara ceva versiune noua !?!?, poate ma lamuriti…. as mai putea sa astept o luna pentru ceva update.
Astept cu interes raspunsurile voastre!
PS Nu ma luati tare, ca e primul meu post aici, si vreau sa invat
Ca o mica introducere, pot sa va spun ca imi propun sa achizitionez un mac de mai bine de 1 an. Desfasor 70% din activitatea mea, online, lucrand cu multe programe simultan gen photoshop,word,excel,skype,mozilla,dreamwaver,etc si pot sa spun ca windowsul ma omoara.
Acum doresc sa imi achizitionez un iMac 27’’ si as dori sa stiu ce imi recomandati, sau ce puteti sa imi spuneti despre aceasta decizie. Vreau parerea voastra sincera.
M-am speriat putin cand am vazut ca mai multa lume se plange de probleme cu ecranul ! Ce puteti sa imi spuneti despre acest lucru ? Dai 1500 de euro ca sa se duca dupa 1 an jumate…..... Nu stiu de altii dar eu nu imi permit acest lucru.
Am mai citit undeva ca trebuie sa apara ceva versiune noua !?!?, poate ma lamuriti…. as mai putea sa astept o luna pentru ceva update.
Astept cu interes raspunsurile voastre!
PS Nu ma luati tare, ca e primul meu post aici, si vreau sa invat
“Daca astepti versiunea noua o sa apara, o sa apara si alta dupa si tot asa, nu o sa fi niciodata la curent cu ultima tehnologie” - mi-a zis si mie un om MARE ,
Aceeasi intrebare o aveam si eu inainte sa mi-l iau ... ti-l iei si gata, FUGI LA MAGAZIN, bagi ram in el cat se poate si gata, ai rezolvat problema
Eu am MBP-ul din semnatura de 1 an jumate si merge ca in prima zi, ar trebui sa-i fac un upgrade de RAM la 4 Gb, in rest e foarte ok ... si eu am Photoshopul, mail, itunes, safari, skype, ymess, word, excel, ical, VirtualBox (cu windows) deschis zilnic si n-am probleme ...
imacul ce ti-l doresti nici nu ar trebui sa chitaie cu toata programele astea deschise !!!
Si stai linistit macurile nu se depreciaza asa repede, oricum nu o sa-ti doresti sa-l vinzi vreodata !
Ce faci tot mai citesti la postul asta ? Fugi iMacul te asteapta
Multumesc pentru raspuns. Inca nu am plecat.
Luci poti sa imi dai mai multe informatii despre ce probleme era vorba cu monitorul ?
Chiar am mai vazut un thread in care cineva acuza o dunga pe el :(
A-ti lua un sistem “all-in-one” implica, desigur, riscul ca o defectiune a monitorului sa te coste si calculatorul in sine, sau viceversa. Nu este o experienta chiar placuta, dar se poate intampla in cazul unui iMac (precum si in cazul oricarui laptop). Prin “te costa” ma refer la faptul ca reparatia, dupa cativa ani mai ales, s-ar putea sa coste mai mult decat merita.
Astea nu mi se par insa motive care sa te impiedice sa-ti iei un iMac. Legat de probleme, poti sa fi convins ca fiecare generatie de Mac-uri (cu foarte, foarte mici exceptii) au avut probleme “simptomatice”, la fel ca si oricare alt produs. Totusi, ca si %, defectiunile au reprezentat o sectiune foarte mica din totalul de sisteme vandute. Evident ca forumurile sunt pline de oameni cu probleme, o sa vezi destul de rar post-uri de genul “wow, calculatorul meu nu are nici azi probleme!”.
Eu am avut 4 iMac-uri pana acum, din varii generatii. Mai am doar unul, cel de pe care scriu acum. Are 7 anisori (mergand spre 8) si este bine-mersi La fel sunt si celelalte doua, care, desi nu mai sunt in posesia mea, merg de zbarnaie. Varianta actuala de iMac este foarte reusita, poti sa o iei cu incredere. Cea dinainte (cu monitoare de 20 si 24”, aluminiu cu spate negru) avea monitoare care (parerea mea) nu se califica pentru brandul Apple (mult mai proaste decat orice iMac LCD sau Cinema/Studio Display fabricat pana la ele si de la ele incolo). Evident ca o sa apara o varianta noua, probabil in fiecare an, evident ca varianta noua va fi mai rapida/puternica/frumoasa/lucioasa decat cea dinainte (cu mici exceptii, dupa cum spuneam).
Ca si alegere, ziceti ca este una buna, nu ? Adica ma pot baza ca ma tine ceva anisori ? Chiar ma gendesc de ceva vreme sa fac aceasta achzitie, si vreau sa fiu sigur ca e o alegere buna.
Ca si alegere, ziceti ca este una buna, nu ? Adica ma pot baza ca ma tine ceva anisori ? Chiar ma gendesc de ceva vreme sa fac aceasta achzitie, si vreau sa fiu sigur ca e o alegere buna.
Sigur e o investiție bună. Cel pe care îl am eu (din semnătură) e luat în 2008 și am avut o problema cu display ul după un an. Mi l-au schimbat în garanție. M-am temut și eu ca tine de o recidivă și mi-am luat Apple Care așa că acum am garanție până în 2012.
Merge perfect și nu l-aș schimba decât cu unul de 27 sau cu un Pro + display de 30. Ți-au spus și ceilalți că problema cu dunga galbenă la cele de 27 s-a rezolvat. Aici lumea te va trata corect și te va sfătui bine. Ia-l.
In primul rand, te asigur ca te vei indragosti de el. In al doilea rand, daca nu se strica, in 5 ani o sa fie in continuare un calculator redutabil, care o sa arate si o sa se miste ca in prima zi. Ia-ti un sistem cu placa grafica ok si dopeaza-l cu RAM (cat iti permiti).
Daca se strica (nu cobesc, fac doar o analiza a riscului), va fi cel mai probabil datorita unor probleme de fabricatie (simptomatice). Mac-urile sunt scule foarte robuste, nu au probleme generice de fiabilitate, dar unele serii de produse au anumite “bug”-uri (multe si diverse, ca si generatiile de produse Apple, Macbook-urile albe de plastic alea vechi se crapa, Macbook Pro-urile de 17 alea vechi se stramba, la powerbook-urile de titan se ducea vopseaua si se rupeau balamalele, unele powerbook-uri de aluminiu de 12 erau “narcoleptice”, iMac-urile albe adunau praf in spatele LCD-ului, iMac-urile noi de 27 aveau flickering, etc).
Sa cumperi un produs cu bug-uri este probabil un worse case scenario, dar, din punctul meu de vedere, este un risc mai mult decat acceptabil din urmatoarele motive:
- Mac-urile au 2 ani garantie. Asta inseamna ca ai suficient timp pentru ca problema sa se manifeste iar produsul poate fi inlocuit sau reparat in garantie. In afara de faptul ca ai ramane cateva zile fara calculator, nu ai pierde nimic, nici intr-un scenariu extrem.
- Exista multe cazuri in care Apple a desfasurat programe de service extinse (similare cu rechemarile din lumea auto), in care inlocuiau placi de baza, baterii sau placi grafice defecte mult timp dupa ce produsele au iesit din garantie. Chiar daca ai ghinionul sa iti pice calculatorul dupa ce a iesit din garantie, ai mari sanse sa fie o problema cunoscuta si adresata.
- Daca vrei, poti sa-ti cumperi AppleCare (o garantie extinsa, atat in timp cat si ca si tipuri de incidente), care iti ofera o extra-protectie impotriva situatiilor nedorite.
Daca dai o caruta de bani pe un iMac, investitia ta o sa fie ceva mai bine protejata decat daca i-ai da pe un Dell sau HP sau alta duda de genul, atat din motivele enumerate mai sus, cat si datorita valorii de revanzare (care la Apple este enorma, uita-te si tu pe forum ce vechituri la ce scoruri se vand).
Daca e sa ai ghinionul de a-ti pica frumusete de scula in pofida tuturor programelor de service si a optiunilor pe care le ai la dispozitie, trebuie sa-ti spun ca esti un ghinionist de prima mana. Ai grija cand iesi din casa, s-ar putea sa loveasca meteoritul
Mult succes!
P.S. Acuma scriu de pe un Powerbook 12”, implineste acusica 5 ani, arata si se misca perfect. Daca ma supar il vand cu vreo 350 euro rapid, a meritat investitia
Multumesc mult pentru raspunsuri. Pot sa spun ca acum m-ati convins.
Eu chiar ma geandeam ca este cea mai buna alegere, dar cum spuneam, cand am vazut ca este lume care se plange, la banii astia… ma pus pe ganduri !
Pot sa spun cu parere de rau ca incu nu l-am achizitionat, dar urmeaza… Daca as putea sa il iau in 3,4 rate ar fi perfect, daca nu il iau in cateva saptamani