Probleme AirPort Extreme Base Station
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.05.10

Va salut , am o problema cu setarile unui router AirPort Extreme Base Station , in ce consta mai exact aceasta problema:
  Am reusit sa fac toate setarile ip….dns….l-am si securizat si becul este verde dar nu am internet . Am sunat la baietii de la net (o retea de cartier) mi-am dat un nou MAC si mi-au zis sa il clonez in router.Toate bune si frumoase doar ca eu routerul l-am primit de la cineva (adus de afara) si nu stiu ip-ul lui ca sa il pot accesa sa ii clonez MAC-ul. Ma puteti ajuta ? Multumesc, o zi buna!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

cum i-ai facut setarile de ip si dns daca nu stii ip-ul lui ca sa il poti accesa?

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

nu poti sa clonezi MAC-ul care ti l-au dat ei in AirPort. Zi-le sa-ti reseteze MAC-ul si sa-l ia pe cel conectat.
Incredibil ce lene pot sa aiba astia. le dai si bani pentru “serviciile” astea?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
sigxcpu - 19 Mai 2010 02:05 PM

cum i-ai facut setarile de ip si dns daca nu stii ip-ul lui ca sa il poti accesa?

Salut, in Aplications ->utilities ->AirPort utility , il vad (router-ul) ideea este ca nu pot intra in el cu http:// 192.168.1…..etc(cica toate routerele au un ip de genul asta) din cate am inteles acolo se poate face aceasta clonare.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 
huk - 19 Mai 2010 05:03 PM

nu poti sa clonezi MAC-ul care ti l-au dat ei in AirPort. Zi-le sa-ti reseteze MAC-ul si sa-l ia pe cel conectat.
Incredibil ce lene pot sa aiba astia. le dai si bani pentru “serviciile” astea?

Salut, ok am sa ii sun, sper sa nu ma abureasca prea mult.
Si din pacate ,da, chiar le dau si bani pt. “serviciile” astea .

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

NU se intra cu http:// ci chiar cu airport utility. Ai acolo “Manual Setup”. Tot nu am inteles cum i-ai facut setarile daca nu stii sa utilizezi Airport Utility.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

@sigxcpu: a editat omul cu airport utility, si stie sa-l foloseasca. Cineva i-a zis ca “toate rooterele” au adresa 192.168.1.x de unde “se configureaza” in browser. FALS.

Airport-ul se configureaza doar cu A Utility, asa cum a facut el. Si nu are functie de clonare MAC. It’s a fact.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

S-a rezolvat i-am sunat iar p-astia la net, le-am zis sa-mi ia mac-ul de la router, l-au setat acolo si totul este ok in plus dupa 5 min de camd am vb cu ei la tel mi-a mai sunat si la usa unu’ ca e de la net si sa-mi rezolve problema smile)
Multumesc pt sfaturi, o zi buna