Aș dori să achiziționez fie un iPhone 2G de 8 Gb fie un Corby (nou nouț). Telefonul Samsung Corby m-ar costa 250 de lei + Samsung SGH D900i, la schimb. Pentru iPhone nu am primit, încă, nicio cotație. Aș lua iPhone-ul doar pentru wi-fi. Dar, din ce am citit pe forum la secțiunea “Probleme iPhone apărute după proceduri nerecomandate de Apple”, mă cam ia cu fiori la gândul că mi-aș lua țeapă cu un iPhone căruia nu-i funcționează wi-fi sau are te miri ce jailbreak care nu mă lasă să-i fac vreun update, sau dacă i-am făcut update nu mai funcționează în parametri etc. Eu dețin o cartela Vodafone. Samsung Corby ar fi la liber, necodat. Samsung SGH D900i este, la rândul lui, necodat.
În plus, am citit că iPhone-ul trebuie încărcat după 6-7 ore, că nu ține prea mult bateria. Ține atât dacă îl ai conectat la internet, nu-i așa? Căci îmi pare foarte incomod să car după mine alimentatorul și să fiu mereu atent să nu rămân fără baterie. Fac zilnic navetă și dacă iau în calcul și programul de lucru, sunt plecat 14 ore. Am nevoie de autonomie mai mare de 6-7 ore. Samsung D900i îl încarc la fiecare 3-4 zile și îmi pare incomod. Corby am înțeles că are autonomie de 6-7 zile.
Am disponibil 300 de lei, plus la nevoie un ipod Shuffle de 2 Gb, pe lângă D900i.
Ce ar fi mai avantajos? iPhone-ul sau Corby?
Ținând seama că Samsung Corby este nou apărut pe piață, nu știu ce review aș găsi despre el. Dar, știu că mulți din voi sunteți “iPhone adicted”, în care caz, aș dori să îmi spuneți care ar fi plusurile și minusurile unui iPhone 2G.
despre autonomie, e adevarat ca e destul de mica la iphone, mai ales la un 2G, care e vechiut. Mie bateria la 2G imi tine cam 3h30 in wifi. Il incarc in fiecare seara. Pt utilizarea ta, ti-as recomanda sa cumperi si o baterie externa(se gasesc baterii cu 2-3 incarcari la vreo 150 ron). Dar in cazul asta ti-ai depasi bugetul.
Cat despre probleme de jailbreak, la iphone 2G nu exista, se rezolva totul usor. Problemele care pot aparea sunt din cauza vechimii(cum spuneai, wifi care sa nu mearga in urma unei lovituri sau altele asemanatoare)
o sa iti para rau daca iti iei un 2G. cu tot respectul, e un telefon vechi, depasit din punct de vedere technic. ori astepti pana vine un iphone nou, ori iti iei altceva. uita autonomia de 14 ore pe un iphone, nici cu un iphone ultimul racnet nu o sa atingi asa performante. si nu vorbim de stand-by, ci utilizare normala.
Corby este un telefon de c2c2t. Touchscreen rezistiv, care merge mai greu decat la htc-urile din 2005, camera foarte proasta, nu are wi-fi si, cel mai important, nu are cele 200.000 de aplicatii din care poti alege foarte usor vreo suta folositoare sau fun pt iphone. nu se compara.
Inainte de a alege, du-te intr-un magazin si joaca-te putin cu un iphone/ipod touch ca sa vezi ce senzatie iti lasa, apoi du-te si umbla putin cu un corby. Cred ca o sa gasesti diferenta dintre un gadget serios si utilizabil si o jucarioara ieftina de plastic(in culori dragute..pt domnisoare). Desigur, pe foaie par comparabile dpdv al specificatiilor, dar, dintre toate telefoanele cu touchscreen, as alege oricand un iphone 2g, chiar daca nu are gps sau viteza la internet.
1. iPhone: Avataje Dezavantaje
- wi-fi - foarte vechi (gen G4 al meu), adică în curând va fi o antichitate
- multe aplicaţii - autonomie foarte scăzută
- asemănător iPod Touch
2. Corby: Avantaje Dezavantaje
- mult mai nou - nu are wi-fi
- autonomie mare - mult mai slab la partea de aplicaţii
- slăbuţ în ce priveşte senzitivitatea ecranului
În concluzie, într-o primă fază va trebui să mă joc puţin cu un iPhone şi cu un Corby ca să îmi dau seama de diferenţele dintre ele.
Salut ..eu am un samsung gt-s5230 (am dat 6 mil p el nou) ..de touch screen nu sunt chiar multumit..mai face el fente dar stau cu ideea ca is eu de vine..aplicatii pana acum am doar dice (zaruri) pentru ca nu sunt si daca sunt nu sunt full touch sau cu acelerator ..e varza..l-as da oricand pe un iphone 2g chiar daca e mai vechi..crede-ma ..la prima impresie (cand l-am vazut) a fost super..pana cand am vazut ca widgeturile alea cu youtube/facebook bla bla sunt degeaba deoarece wi-fi nu exista pe el ..si pe orange wap unlimited viteza de 10kb/s ..macuser.ro in 1 minut.
te sfatuiesc sa alege iphone’ul 2g sau ceva macar cu wi-fi si touch’ul mai +.
succes.
P.s samsung gt-s5230 are acelas soft ca samsung corby..diferenta e ecranul si designul (google it)