Aram - 22 Mai 2010 10:43 AM
Iar eu te rog foarte mult să forumulezi o întrebare coerentă și te mai rog să nu te aștepți ca aici ar trebui să-ți răspundă cineva. Dacă cineva îți răspune, o face benevol, nimeni nu este obligat. Pentru că ai insistat așa, eu nu-ți voi mai răspunde! Timpul necesar pentru redactarea răspunsului l-am folosit pentru a scrie acest post.
Mulțumesc foarte mult pentru observația ta.
Reformulez, deci, întrebarea: Cum aș putea introduce o numerotare automată pentru o coloană numită „Număr curent” care să meargă concomitent cu o altă coloană, gen „Nume, Prenume”?
Nu sunt un expert într-ale Numerelor și nici într-ale Excelului, însă îmi aduc vag aminte de ceva opțiune „autonumber” (care, parcă, exista în Excel), pe care n-am găsit-o prin Numbers.app.
Aș avea, totuși, anumite remarci cu privire la comentariile tale. Prima se referă la așteptările mele (să nu mă înțelegi greșit, nu doresc să fiu acid sau altele de genu): ba da, mă aștept ca cineva să-mi răspundă, altfel, cu siguranță n-aș fi scris nimic pe acest forum. Scriu tocmai pentru că știu că există persoane cu experiență colosală într-ale Macului.
Iar în ceea ce privește benevolența, crede-mă, nu ai spus un lucru pe care nu-l cunoșteam. Evident că nimeni nu este obligat, de altfel nici nu aș fi avut vreun mijloc de constrângere a vreunuia din utilizatorii acestui forum. Ceea ce vreau să spun este că apreciez orice răspuns care să-mi aducă o soluție la problema expusă.
Și dacă tot vorbeam de răspuns, faptul că am postat încă un mesaj prin care rog utilizatorii să mă ajute, nu cred că ar trebui interpretat ca o modalitate de a insista, ci sugerează, mai degrabă, faptul că într-adevăr am nevoie de ajutor oarecum urgent, sugerează faptul că nu știu să butonez aplicația aceea, Numbers.app, în așa fel încât să răspundă nevoilor mele. Spun asta în condițiile în care, de obicei, când deschideam o discuție cu o întrebare, oricare ar fi ea, primeam un răspuns în mai puțin de patru (4) ore.
În cazul în care, prin „insistența” mea, am agitat oarecum spiritele de pe acest forum, sau am trezit involuntar sentimente și, într-o oarecare măsură, reacții negative, îmi cer scuze, motivând că nu a fost un lucru intenționat. Și prin asta se înțelege implicit că îmi pare rău că a trebuit să-ți irosești acele minute necesare postării mesajului tău pentru a-mi răspunde într-o oarecare măsură.