Inserare număr curent automat
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Bună ziua!

Ar putea cineva să mă ajute cu o listă căreia trebuie să-i introduc o coloană cu număr curent, însă nu știu care ar fi acea formulă. Mă refer la o chestie care să fie automată și să se actualizeze de fiecare dată când șterg un rând sau fac alte modificări.

Mulțumesc!

sebastianH

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 17.01.07

Pînă nu o să îţi sară “seniorii” la gât, ar fi bine să specifici în ce program vrei să faci asta. Va fi mult mai uşor pentru cei dispuşi să te ajute.

Bafta

Semnătură 

TODAY is a gift: that’s why it is called THE PRESENT.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Într-atâta eram de concentrat asupra programului, încât la momentul postării mesajului am avut impresia că nu există altul, că este unicat.

Și ca să nu mai lungesc vorba, programul cu pricina este Numbers.app.

Mulțumesc!

sebastianH

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Vă rog foarte mult să-mi răspundeți!

Mulțumesc!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Iar eu te rog foarte mult să forumulezi o întrebare coerentă și te mai rog să nu te aștepți ca aici ar trebui să-ți răspundă cineva. Dacă cineva îți răspune, o face benevol, nimeni nu este obligat. Pentru că ai insistat așa, eu nu-ți voi mai răspunde! Timpul necesar pentru redactarea răspunsului l-am folosit pentru a scrie acest post.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Chiar n-avea rost postul tau, Aram. Omul a rugat, n-a țipat.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Aram - 22 Mai 2010 10:43 AM

Iar eu te rog foarte mult să forumulezi o întrebare coerentă și te mai rog să nu te aștepți ca aici ar trebui să-ți răspundă cineva. Dacă cineva îți răspune, o face benevol, nimeni nu este obligat. Pentru că ai insistat așa, eu nu-ți voi mai răspunde! Timpul necesar pentru redactarea răspunsului l-am folosit pentru a scrie acest post.

Mulțumesc foarte mult pentru observația ta.

Reformulez, deci, întrebarea: Cum aș putea introduce o numerotare automată pentru o coloană numită „Număr curent” care să meargă concomitent cu o altă coloană, gen „Nume, Prenume”?
Nu sunt un expert într-ale Numerelor și nici într-ale Excelului, însă îmi aduc vag aminte de ceva opțiune „autonumber” (care, parcă, exista în Excel), pe care n-am găsit-o prin Numbers.app.

Aș avea, totuși, anumite remarci cu privire la comentariile tale. Prima se referă la așteptările mele (să nu mă înțelegi greșit, nu doresc să fiu acid sau altele de genu): ba da, mă aștept ca cineva să-mi răspundă, altfel, cu siguranță n-aș fi scris nimic pe acest forum. Scriu tocmai pentru că știu că există persoane cu experiență colosală într-ale Macului.

Iar în ceea ce privește benevolența, crede-mă, nu ai spus un lucru pe care nu-l cunoșteam. Evident că nimeni nu este obligat, de altfel nici nu aș fi avut vreun mijloc de constrângere a vreunuia din utilizatorii acestui forum. Ceea ce vreau să spun este că apreciez orice răspuns care să-mi aducă o soluție la problema expusă.

Și dacă tot vorbeam de răspuns, faptul că am postat încă un mesaj prin care rog utilizatorii să mă ajute, nu cred că ar trebui interpretat ca o modalitate de a insista, ci sugerează, mai degrabă, faptul că într-adevăr am nevoie de ajutor oarecum urgent, sugerează faptul că nu știu să butonez aplicația aceea, Numbers.app, în așa fel încât să răspundă nevoilor mele. Spun asta în condițiile în care, de obicei, când deschideam o discuție cu o întrebare, oricare ar fi ea, primeam un răspuns în mai puțin de patru (4) ore.

În cazul în care, prin „insistența” mea, am agitat oarecum spiritele de pe acest forum, sau am trezit involuntar sentimente și, într-o oarecare măsură, reacții negative, îmi cer scuze, motivând că nu a fost un lucru intenționat. Și prin asta se înțelege implicit că îmi pare rău că a trebuit să-ți irosești acele minute necesare postării mesajului tău pentru a-mi răspunde într-o oarecare măsură.

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

@sebastian Tonul mesajului tău pare, la prima citire, imperativ, ca și cum ai bine-merita răspunsul cu pricina și ai fi iritat că întârzie. Cred că de asta a reacționat Aram așa. Cu puțină bunăvoință ar fi putut să-și dea seama că e doar o cerere de ajutor, exprimată poate puțin stângaci. Din păcate suntem prea des dispuși să dăm celorlalți premiza de rea-voință. Asta ne e nația… Peace, brother.

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Asti - 22 Mai 2010 08:56 PM

@sebastian Tonul mesajului tău pare, la prima citire, imperativ, ca și cum ai bine-merita răspunsul cu pricina și ai fi iritat că întârzie. Cred că de asta a reacționat Aram așa. Cu puțină bunăvoință ar fi putut să-și dea seama că e doar o cerere de ajutor, exprimată poate puțin stângaci. Din păcate suntem prea des dispuși să dăm celorlalți premiza de rea-voință. Asta ne e nația… Peace, brother.

E drept, nu a fost o cerere foarte elaborată. A fost ceva de genu: omul se îneacă și nu apucă să spună decât „ajutor!”. Cam așa eram și eu în situația respectivă. Aveam nevoie urgentă de sfatul acela, mai ales că pe goagăl, căutând, n-am dat de nimic relevant pentru numbers.app.

Cu alte cuvinte sunt de acord că exprimarea a fost stângace, însă nu aș spune că era un ton imperativ. Dacă era, nu mai întăream rugămintea cu „foarte mult” și, mai mult, pentru a fi imperativ (imperium) ar fi trebuit să fiu într-o poziție de putere/forță, lucru care evident nu se aplică.

Oricum, nu-mi rămâne, în cele din urmă să vă mulțumesc pentru răspunsuri, oricare ar fi ele, pentru că Așa cum sublinia Aram, utilizatorii răspund aici de bunăvoie și în limita timpului pe care îl au la dispoziție.

Numa’ bine!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Bergerac
Macuser din: 15.12.07

Dragule. Poți să înțelegi, sau poți să ai dreptate. Văd că tu alegi să ai dreptate…

Semnătură 

Muşcat de măr

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Și până la urmă cum se poate în Numbers să introduci o numerotare automată pentru o coloană numită „Număr curent” care să meargă concomitent cu o altă coloană, gen „Nume, Prenume” ?

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 08.06.06

In excel ar mege ceva de genul =if(“celula de completat”>“0”; “valoare celula aceeasi coloana din randul anterior”+1; “”). Poti testa conditia pentru orice alta coloana sau ce vrei tu. Daca plecand de la asta poti extrapola la numbers, foarte bine. Bineinteles ca la primul rand folosesti =if(“celula de completat”>“0”; 1; “”).

Uite asa ai un raspuns.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: 

I-am dat de capăt.

Am reformulat căutarea pentru „autonumber” și am găsit o funcție în excel „=ROW()”.

M-a ajutat recomandarea ta în sensul următor: deoarece aveam două rânduri antet, dacă introduceam formula pe rândul al treilea, de unde și începea lista, atunci aveam număr curent 3 pentru primul element din listă. De aceea am personalizat formula astfel: „=ROW()-2”, 2 fiind numărul de rânduri pentru antet.

Mulțumesc mult și îmi cer scuze pentru restul tamtamurilor pe care le-am provocat pentru o chestiune care acum îmi pare oarecum simplă.