2 din 3
2
Numbers - formulă mai complicată pentru gestiunea persoanelor care au achitat o anumită sumă în funcție de evenimentul/ele la care participă
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
Rank
Newbie
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.03.09

Sa stii ca de Excel/Numbers o sa ai nevoie indiferent daca iti iei contabil excelist sau nu, atunci cand faci bisnisuri. Bugetul/planurile de afaceri tot in excel/numbers le faci. Deci e un “Must”, vorba englezului. Carti gasesti pe net, ca sunt cu zecile.

Bafta!

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.08.08

Adevăr grăiești!

Încet, încet sper să mă familiarizez cu astea.

Mulțumesc încă o dată!

sebastianH

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Repriza a nu-știu-câta!

Mă lupt acum cu un tabel destul de complicat, în sensul că am nevoie de tot felul de interogări.

Am reușit să fac subtotaluri, lucru care e oarecum diferit de procedura din Excel. Aici aș avea nevoie de o funcție prin care să îmi numere intrările, însă nu și cele care apar de două ori. Asta era una la mână.
Am nevoie de ordonare după coloana „Séction” apoi „Rubrique” și, mai apoi, funcția count. De fapt, eu urmăresc să aflu numărul de anglicisme vehiculat în fiecare „Séction”, însă, evident, fără repetiții.

Problema mea este că, după ce am reușit să dau opțiunea aceea „Categorize by this column” și să folosesc funcția aceea count, nu pot personaliza funcția în așa fel încât să nu-mi numere dublurile, nu pot modifica nimic în rubrica aceea.

Găsești povestea cu pricina pe foaia de calcul numită „Organisation d’après”.

Documentul îl poți găsi aici http://public.me.com/havasisf/ . Am încercat să-l partajez cu iWork, însă Numbers.app nu mai progresează de la „Generating PDF”, chiar și atunci când am debifat opțiunea pdf, și se blochează. Probabil dimensiunea fișierului e de vină.

Mulțumesc mult!

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Docomentul se numește figaro.numbers.

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

La mine a mers din prima, cu export
Sa incerc si cu print.
A mers si cu print to pdf.

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Da, astea-mi funcționează și mie, nu am probleme. Lucrurile stagnează (Numbers.app se blochează) atunci când doresc să partajez fișierul prin iWork.

Oricum, asta este o problemă, însă nu chiar așa de importantă acum pentru mine, pe cât sunt formulele acelea care mi-ar ușura munca.

Mulțumesc!

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
Rank
Newbie

Sebastian,

N-ai la indemana un Excel in loc de Numbers? in excel rezolvam problema ta imediat cu pivoti sau o formula

Eu nu prea sunt obisnuit cu numbers, acuma vad ca are lipsuri fata de excel (ex pivoti) ... sau poate nu le-am gasit eu.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Catah - 26 Mai 2010 09:57 AM

Sebastian,

N-ai la indemana un Excel in loc de Numbers? in excel rezolvam problema ta imediat cu pivoti sau o formula

Eu nu prea sunt obisnuit cu numbers, acuma vad ca are lipsuri fata de excel (ex pivoti) ... sau poate nu le-am gasit eu.

Ba da!

Am excel și pentru Mac (2004 însă pot instala și 2008), dar și pentru uindoze prin Mașinăria Virtuală (cel din 2003, pare-mi-se) [:))].

Care opțiune e mai bună?

sebastianH

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
Rank
Newbie

Ca sa-ti rezolvi repede problema eu zic asa:

Instaleaza pe office-ul de windoze(nu stiu daca e si pentru mac) urmatoarea chestie desteapta:ASAP utilities. E moca ( trebuie reinstalata o versiune mai noua odata la 3 luni mi se pare)

O gasesti aici:  http://www.asap-utilities.com/download-asap-utilities.php

Programelul asta are o caruta de chestii ajutatoare in munca de zi cu zi. - o sa vezi tu….

Bun…

In meniu la RANGE are urmatoarea comanda: 15. Clear duplicated values in selection (leave one original)....... care sterge de pe o coloana sau o zona selectata toate duplicatele. Nu ramane decat sa selectezi celulele ramase si sa dai un count.

Am folosit-o pe coloana Anglicisme in tabelul tau si am 557 de intrari unice (desi as mai avea ceva dubii pentru ca ai cateva intrari cu litera mare si lit mica - problema asta o rezolvi cu functia lower sau cu ASAPul (e la TExt mi se pare functia))

Cifra de 557 intrari unice am verificat-0 si cu un office 2007 de uindaus—care are functia deja creata si e la vedere.

Da de stire daca nu te descurci.

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
Rank
Newbie

Uitai ceva:

Pe langa treaba cu litele mari si mici, dai urmatoarea comanda din ASAP inainte sa-i dai selectia de duplicate:

Deleate leading, trailing or excessive spaces - e in TEXT - va scoate toate pauzele sau enterurile date in plus de cel care a introdus datele (le lasa fara pauza la inceput si la sfarsit si o singura pauza intre cuvinte).

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Acum îmi instalez Office 2008 pe uindoze prin vm și apoi mă pun pe treabă.

Mulțumesc mult!

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
Rank
Newbie

merge si pe 2003 asap-ul daca il ai deja instalat

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Catah,

Mă distrez deja cu tabelul acela de vreo 2 ore.

Numai celule, rubrici, rânduri și coloane (dorice, ionice și excelice) văd în fața ochilor.

Voiam să te întreb dacă nu există ceva funcție prin care să fac o numărătoare însă fără duplicate. Asta ca o alternativă la ștergerea duplicatelor. Dacă șterg duplicatele îmi dau peste cap anglicismele și contextul care le corespunde.

Mulțumesc!

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
Rank
Newbie
sebastianH - 26 Mai 2010 01:28 PM

Catah,

Mă distrez deja cu tabelul acela de vreo 2 ore.

Numai celule, rubrici, rânduri și coloane (dorice, ionice și excelice) văd în fața ochilor.

Voiam să te întreb dacă nu există ceva funcție prin care să fac o numărătoare însă fără duplicate. Asta ca o alternativă la ștergerea duplicatelor. Dacă șterg duplicatele îmi dau peste cap anglicismele și contextul care le corespunde.

Mulțumesc!

Ma gandeam ca vrei acel numar de intrari unice doar cu scop informativ la un moment in timp, nu in timp real la fiecare adaugare.

Poti sa creezi un pivot table din care sa obtii acel numar. pivotul il pui intr-un sheet separat, iar datele le actualizezi in tabelul curent.

Am gasit o formula de excel mai devreme, am aplicat-o insa in numbers si dadea eroare de syntaxa ..

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
Rank
Newbie

Pivotul se face cam asa:

I like using Pivot table because it is more flexible and give you much more information. If you haven’t done this before, follow these instruction:
1) Hilight the column with the data to count
2) Data > Pivot Table and Pivot Chart
3) Next, Next layout
4) drag the column title to the row section
5) drag it again to the data section
6) Ok > Finish
You now have a pivot table that display the occurance of all the single words
As you add new one, just come here and “refresh” the table to get revise number.

2 din 3
2