Repriza a nu-știu-câta!
Mă lupt acum cu un tabel destul de complicat, în sensul că am nevoie de tot felul de interogări.
Am reușit să fac subtotaluri, lucru care e oarecum diferit de procedura din Excel. Aici aș avea nevoie de o funcție prin care să îmi numere intrările, însă nu și cele care apar de două ori. Asta era una la mână.
Am nevoie de ordonare după coloana „Séction” apoi „Rubrique” și, mai apoi, funcția count. De fapt, eu urmăresc să aflu numărul de anglicisme vehiculat în fiecare „Séction”, însă, evident, fără repetiții.
Problema mea este că, după ce am reușit să dau opțiunea aceea „Categorize by this column” și să folosesc funcția aceea count, nu pot personaliza funcția în așa fel încât să nu-mi numere dublurile, nu pot modifica nimic în rubrica aceea.
Găsești povestea cu pricina pe foaia de calcul numită „Organisation d’après”.
Documentul îl poți găsi aici http://public.me.com/havasisf/ . Am încercat să-l partajez cu iWork, însă Numbers.app nu mai progresează de la „Generating PDF”, chiar și atunci când am debifat opțiunea pdf, și se blochează. Probabil dimensiunea fișierului e de vină.
Mulțumesc mult!