Ms pt ultimul link, am reusit sa fac un dictionar cu un cuvant, sursele erau un Developer de fapt . Dictionarul este un xml destul de complex, daca pot sa interoghez sql-ul sa-mi faca un xml ca ala e tot ce trebuie. Daca nu, o sa vb cu baietii de la dexonline sa faca ei ca sigur se pricep mai bine.
Ia sa vedem daca importa mamp-ul un sql de 300M….
Mda, nu reusesc sa import baza de date. Imi importa 3 tabele care nu au nicio legatura cu dictionarul propriuzis si dupa 5 min imi da timeout, desi i-am marit limitele php-ului mult.
E pe principiul, de ce sa exportam simplu fiecare dictionar in parte cand putem sa bagam totul intr-un singur sql, chiar si commenturile si ads-urile.
Momentan sunt tot la problema cu importul bazei de date, am incercat cu bigdump, un script php, dar cica sql-ul are ceva greseli, mai caut solutii dar daca va pricepeti, nu ezitati cu sfaturi.
O chestie care ar mai putea sa-mi fie de ajutor este sa citesc din terminal doar o parte din fisierul ala imens. Sergiu? am uitat cum se facea
Sună promițător - pt mine, chinezește, în sensu’ că silit de împrejurări aș putea probabil învăța, ca orice, dar deocamdată în afară de galerie… (Cattus m-a culpabilizat oleacă
Oricum sînt sigur că mulți o să se bucure de utilitatea asta și ar fi un model pt altele (dacă vrei să îl dai sau aplici), mono & bilingve: cum de nu s-o fi întîmplat pînă acum?…
dude ... mysql -u useru -pPaRoLa baza < fișier_cu_baza.sql ... așa se importă cel mai simplu tot ce a salvat mysqldump. Sau “bucata de citire” de la DexOnline nu e salvată cu mysqldump ? Sau nu ai acces direct la DB ?
Stiam ceva de genul ala de la sqlite, am tot folosit-o.
Problema este urmatoarea, si n-am stiut ce sa-i fac:
Cristi:~ cristibaluta$ mysql
-bash: mysql: command not found
Cristi:~ cristibaluta$ man mysql
No manual entry for mysql
Cristi:~ cristibaluta$
Nu m-ar deranja sa invat si calea asta, ma scuteste de instalarea un program de 20M, dar folosesc MAMP care probabil nu are legatura directa cu mysql-ul sistemului.
dude ... mysql -u useru -pPaRoLa baza < fișier_cu_baza.sql ... așa se importă cel mai simplu tot ce a salvat mysqldump. Sau “bucata de citire” de la DexOnline nu e salvată cu mysqldump ? Sau nu ai acces direct la DB ?
Sau cu MySqlAdministrator tool. Se dă restore la db bifând Create schemas if necessary.
Stiam ceva de genul ala de la sqlite, am tot folosit-o.
Problema este urmatoarea, si n-am stiut ce sa-i fac:
Cristi:~ cristibaluta$ mysql
-bash: mysql: command not found
Cristi:~ cristibaluta$ man mysql
No manual entry for mysql
Cristi:~ cristibaluta$
Nu m-ar deranja sa invat si calea asta, ma scuteste de instalarea un program de 20M, dar folosesc MAMP care probabil nu are legatura directa cu mysql-ul sistemului.
Nu…nu în MAMP. Dă jos de pe site-ul celor de la mysql tool-urile MySQLAdministrator şi MySQL QueryBrowser. Cu MySQLAdministrator îţi faci taskurile de backup şi restore. Vezi şi în postul meu de mai sus.
Daca nu exista o solutie fara instalez nimic nu ma mai chinui, dupa cum am spus am importat baza de date cu Navicat, mai ramane sa fac queriurile si sa creez xml-ul din ele. Xml-ul in sine e complex, dar baza de date nu are decat 2 coloane importante, deci o sa fie ceva simplu, n-am sa pot folosi toate beneficiile xml-ului. Are de exemplu parental control, daca vrei sa nu-ti gaseasca la search toata explicatia sau ceva de genu asta.
Se pare ca functioneaza toolul meu, le-am luat doar pe primele 50 din 200.000
Dar nu va bucurati inca pt ca am doua probleme.
- dupa ce creez xml-ul primesc “Illegal byte sequence” si nu pot crea dictionarul. Trebuie sa fie ceva de encoding, cercetez.
- daca totusi iau cu copy paste definitiile create si le pun in xml-ul original functioneaza, doar ca Neko nu stie de utf8. Va trebui sa trec pe php probabil, dar o sa fie aceleasi surse pt ca asta face haxe, compileaza pt mai multe targeturi dintr-o singura sursa. neko il rulam din terminal, si era mai simplu.