3 din 4
3
Idee: dexonline ca dictionar pt Dictionary application
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Mda, nu este valid xml-ul si nu ia diacriticele nici versiunea php :(
Mai insistam.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Moderator

Ia ghiciti, i’ve done it.
Sa vedem cum rezista la 200000 de queriuri, la 50 e ok, cititul a durat 0.0009 sec. Ca sa le citesc pe toate dureaza 2sec, dar la scris nu stiu.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Uau! ral-ule, p-onoarea mea ca ai o bere de la mine smile

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

ce tare… poti sa pui orice nume in loc de “Romanian”?

Daca ii dai comanda sa caute in dictionar prin hover iti ia din ambele?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRankRank
Moderator

Pana pregatesc dictionarul complet astept si sugestii de nume daca vreti altul, dar ar fi misto sa fie un singur cuvant reprezentativ pentru toate cele 20 de surse. DEX? Românesc?
In rest functioneaza cum l-a facut Apple.

Am dat din greseala peste cuvantul asta: aaveabasini
Dexonline nu-l gaseste, aici exista si-l gaseste oricum l-ai scrie, cu sau fara diacritice.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nume? DEX Ro?

Se vede urâțel ț-ul in screenșoata ta.

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRankRank
Administrator

Nume?
Call me crazy, dar imi place macuser, sau cum e si la tastatura, unde am luat icoana de la Tudor si keyleyout-ul cu nume de la o versiune antica de la Cattus si a iesit ceva unic, my 2 pence.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Administrator
.ral:cr - 01 Iunie 2010 07:29 PM

In rest functioneaza cum l-a facut Apple.

Intrebam de asta din poza.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

FaNtAsTiC!

Diacritice: se pot seta fonte cu set corect/complet (Lucida, TNR), ca să nu substituie?

Ceva cam ca Dex4Mac? Dar cred că la botez ar trebui chemat Cătălin Frâncu, el e tatăl proiectului DEXonline…

Mulțumesc! Sper să ajung să dau și eu o bere grin

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRankRankRank
Moderator

Nu stiu cum ai facut screenshotul ala dar apar si acolo cuvintele, se comporta putin cam ciudat totusi.

Am urcat aici dexul din 98, 70.000 cuvinte: http://dl.transfer.ro/DEX_Ro.dictionary-transfer_RO-02jun-c12d6f.zip
Se intampla ceva f ciudat pe laptopu meu, sa creez tot dictionarul de 200.000 dura de juma de ora deja si m-am plictisit, am presupus ca e ceva in neregula, la servici il rezolvase in 1-2 min.
Intradevar la diacritice era fontul de vina, merge Times dar o sa incerc Lucida.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRankRank
Moderator

Am uitat instructiunile: Dupa dezarhivare “DEX Ro.dictionary” trebuie pus in user/Library/Dictionaries/
Nu stiu daca se duce singur acolo la dublu click dar puteti incerca.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRankRank
Administrator

merge bine, dar doar in aplicatie nu si system wide sau spotlight. tot e bine.
numele fisierului e numele afisat in Dictionary, deci macuser la mine…

e fff misto ca citeste fara diacritice dar le afiseaza bine pe toate.

[bere]multa[/bere]

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Nu se duc singure. Se pun aici, ca să fie accesibile tuturor conturilor (systemwide, cum să zice pă la noi (-;)
/Library/Dictionaries/
Numele fișierului nu contează (doar sufixul). Numele care apare în Dictionary se poate schimba din Preferences, în cîmpul „Label”.

În Preferences, cîmpurile de jos (cf. captura @02.19.37.png) sînt inutile și provin, îmi închpui, din „ambalajul” preluat de la model (dar ce e cu Image și Picture nu știu). Pe-acolo ar trebui să vină mențiunile de autor (DEXonline, voi, soft liber etc. și eventual instrucțiuni de actualizare (DEXonline continuă să se îmbogățească cu cîteva sute de temeni lunar).

Defect: DEX Ro dispare din lista de dicționare active cînd e selectat modulul care permite accesul online la Wikipedia. Si anume, numai dacă sînt selectate mai mult de două limbi (oricare). Mi-a luat cam 40 min. să mă prind, că deh (v. celelalte 2 capturi de ecran)...

E posibil un modul care să permită la alegere accesul offline și online la DEXonline.ro?

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRank
Member
Din: 

... pus unde ziceam funcționează și în Spotlight.

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRank
Member
Din: 

... și nu mai pot reproduce eroarea. Poate era lista purșisimplu prea îngustă, pardon…

Altă observație: caută în tot corpul definițiilor? Online asta e o funcție optională.

3 din 4
3