4 din 4
4
Idee: dexonline ca dictionar pt Dictionary application
  [ Ignoră ]   [ # 46 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

Merge si in spotlight, n-ar trebui sa conteze unde este pus, dar am spus ca se comporta ciudat pentru ca m-am dus in preferences si am deselectat/selectat dictionarul ca sa inceapa sa mearga.

Ramasitele inutile au ramas de la template, dar poza chiar vroiam s-o schimb, doar ca nu vad unde apare.

S-a facut un topic nou la sectiunea RO, cred ca mai bine lasam aici detaliile tehnice, iar restul dincolo.
Daca este cineva interesat cum l-am facut are sursele pe svn: http://code.google.com/p/sqltoappledictionary/
Ma gandesc cum pot sa-l fac cat mai general, ca sa nu functioneze doar cu baza de date dexonline.

Ah, si cica nu merge pe Tiger. Am toate 3 sistemele, asa ca daca pot face ceva am sa fac.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 47 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

nici mie nu imi merge :( am leopard si cand dau ca caute ceva apare rotita colorata si se inchide

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 48 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

10.6.3: merge totul OK, chiar si Spotlight, dupa deselectare/selectare.

Bravo .ral:cr!!!

Si un bravo si pentru VlAdLitteram: o intrebare bine pusa poate face cat ‘jdemii de raspunsuri blazate…

[ Ignoră ]   [ # 49 ]
RankRankRankRank
Moderator

benchmarkuri pentru cei interesati:

213171 definitii

php : 2.57985687256 seconds ( citit baza de date ) 87.3278501034 seconds ( scris xml 110M )
neko : 2.360963821 seconds ( citit baza de date ) 38.62036204 seconds ( scris xml )

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 50 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 14.11.06

Merge! grin

Acuma, mulțam pentru mențiune, Altero grin, și dacă tot m-am aflat în treabă:
.ral:cr, aș zice că e mai prudent să nu… îmbogățiți dicționarul propriuzis, mai ales că asemenea Easter Eggs sînt oareșcum triviale pentru un lingvist (curat polisemie…).

Dar, serios vorbind, poate am dat peste o prb: dacă nu dv. ați adăugat grafitti verbale, e posibil să existe resturi neșterse la corectură în corpusul originar (commented, parcă așa se zice, să nu apară în lista de rezultate, dar abandonate în text). Două exemple în cele două atașuri, mai multe (și mai dihai) prin PM dacă e cazul. De asemeni, diferența dintre DEXonline și DEXoffline) e foarte mare (v. atașul 3, ambele rezultate folosesc doar Dex ‘98). E posibil să fi luat o versiune a băncii de date necurățată sau veche? Cred că ar trebui să vb dv. cu d. Frâncu, dacă artefactul ligvistic nu vă aparține. Sper să nu fie f. extins fenomenul…

În ordinea asta de idei, Aici programele de acces local la DEXonline. Din descrierea dv, care pare limpede, aș înțelege (dacă aș putea) că nu e greu de produs un script care să descarce, să convertească și să instaleze banca DEXonline (și – ar fi și mai grozav – oricare altele!) în Library sau User Library. Ar fi foarte tare – mai ales că JaDEXul lui Federico Mestrone e din 2008. Soluția de acum are avantajul că pune totul sub interfață unică. Dezavantajul ar fi doar că (înafară de cazul în care dicționarele sînt separate, ceea ce nu ar fi de dorit) nu se poate selecta sursa de referință, ca online (una dintre ele sau toate) ori în JaDEX (una sau mai multe).

Dacă încep să vă calc pe nervi cu chibițatul ăsta, mă potolesc… Are ceva dreptate Cattus, cu vorbitul și făcutul grin
Și mulțumesc pentru încercări!… Am o mare stimă pentru DEXonline și m-aș bucura să devină un instrument accesibil oricînd, firește dacă d. Frâncu ori altcineva nu are nimic împtrivă și dv. continuați să răspundeți la întrebare…

[ Ignoră ]   [ # 51 ]
RankRankRank
Member
Din: 

... atașurile

[ Ignoră ]   [ # 52 ]
RankRankRankRank
Moderator

Asa arata versiunea finala. “curva” nu exista, “curvă” exista.
O s-o urc diseara cand ajung la un net decent.
Si daca tot te pricepi asa de bine, crezi ca poti gasi documentatie despre cum se face un dictionar online? Cum este Wikipedia.

Sa-ti alegi sursa nu se poate, trebuie sa fac 20 de dictionare separate.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 53 ]
RankRankRank
Member
Din: 

Da, mi-e clar că 20 de module n-ar fi practic.

Nu știu surse de asemenea software sau manuale. Am dat peste asta,  nu m-am prins la ce folosește. Dar nu e destul ce oferă Apple? Manuall Wikipedia nu e un îneput?

Am văzut că mulți folosesc interfața Wikipedia. Am văzut glosare-blog ordonate alfabetic. Nu mă pricep la programarde ori bănci de date. Istoria și instrumentarul DEXonline sînt poate interesante:
http://dexonline.ro/informatii#kudos

Ce să zic, repet, eu l-aș ruga pe d. Frâncu să dea o mînă de ajutor, dacă e – au o experiență de mai mulți ani și au crescut cu proiectul lor.

Dar îmi aduc aminte că povestea asta cu dicționarele e un fir roșu al legăturii mele cu calculatorul. Și pe MXpro am o mulțime.  Cîteva construite „ingenios” pe structura agendei de adrese. Rezerva de deșteptăciune portativă funcționează oricum…
grin

[ Ignoră ]   [ # 54 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Wikipedia folosește MediaWiki și este un Wiki (site de web editabil on-line), nu o bază de date. Informația dintr-un Wiki nu este structurată așa că nu se poate face un fișier de dicționar dintr-un site de Wiki.

Tot ce wiki-uri ai văzut ordonate alfabetic, au fost făcute cam “ad-labam”, pagină cu pagină, eventual folosind un template pentru paginile noi.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 55 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: spatele laserului
Macuser din: 13.02.07

http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/26552/P15/#223134

[ Ignoră ]   [ # 56 ]
RankRankRankRank
Moderator

Am pus intrebarea cam prost, m-ar interesa cum au introdus Wikipedia in Dictionary.app dar am citit putin si cred ca e ceva intern, nu plugin.

“Leopard also introduced the use of Wikipedia. However, since the redesign of Wikipedia in the first quarter of 2010, and for participants in the usability study in late 2009, the scrolling functionality of Wikipedia in Dictionary does not work”

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 57 ]
RankRankRank
Member
Din: 

... exact, deocamdată doar ce vezi în fereastră. W are un rezumat în prima secțiune, deci folosibil cît-de-cît. Dpm, mai puțin important dacă ai acces comod la ‘net. Offline ar fi cazul meu – doar că Wikipedia offline e un nonsens.

4 din 4
4