problema citire (doar) cd uri
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 26.05.10

Salut,

sunt noua pe aici, mi-am luat un I-Mac de cateva luni. De cateva zile arunca afara orice cd (cu exceptia CD-ului original, cu sistemul de instalare). DVD-urile merg fara probleme[/color], deci nu cred ca este reader-ul. Am incercat si CD-uri originale (fara zgaraieturi), nu merg, le da afara. Cum spuneam, sun noua in “bransa”, nu stiu unde sa caut problema…

Vreo idee, cineva???

Multam!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Asa incepe sa moara o unitate optica; nu cade brusc.
Unii zic ca ar merge o curatare cu spray cu aer, dar, daca ai garantie, eu zic s-o folosesti.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Easy, cum zice şi Altero, cam aşa începe să facă fiţe o unitate de superdrive (SD). Doar că uneori e cu nuanţe (întotdeauna enervante).
De obicei ea trebuie curăţată. Dacă eşti din Bucureşti şi nu ţi-e greu, fă cumva şi du-l la un service autorizat (Noumax, Istyle…). Dacă mai e în garanţie, cu atât mai bine ţării, dacă nu, nu costă o avere. Numai să insişti să ţi-l cureţe, nu să-l schimbe.
Dar pînă atunci, mai este ceva: de obicei, superdrive-ul strâmbă din nas la un tip anume de cd/dvd. Incearca si schimbă firma, poate merge. De obicei merg cele mai banale: Princo, Didibao, Whatever…
Mai ai o soluţie, dacă SD-ul e mort: cumpără unul extern, cu interfaţă pe USB. Va costa de vreo patru ori mai puţin decât unul original.
A, să nu uit, bine ai venit p’aci.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

DVD-urile și CD-urile au “lasere” diferite. La tine a început să se ducă ăla de CD dar cel de DVD încă se ține ...

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP