probleme cu conectarea la rds
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Iasi
Macuser din: 06.03.09

Salutare.
Am un Macbook si un PC unul langa altul pe birou. Si schimb intre ele cablul de la internet. In mod normal am internet sharing pe Mac, ca PC-ul sa primeasca internet prin wireless. De cateva zile insa nu ma mai pot conecta prin Ethernet cu Macul. Totul e bine cu semnalul de la rds pt ca pe PC merge. Am sters si refacut conexiunea de nu stiu cate ori. Parola si username-ul sunt bune. In weekend “m-am jucat” putin cu preferintele sistemului, insa ce nu stiam ce e nu atingeam. E oare posibil sa fi facut ceva pe acolo si sa nu stiu? Please ajutor. Mersi.

Semnătură 

MacBook unibody late 2008
iPad 2nd generation Wi-Fi

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 17.08.08

Eu unul nu cred ca ai intrat tu asa departe sa strici ceva..pute din nou usr/pass (e pppoe ?) si doar atat..fara nume rds sau alte chesti..la ip acolo dai off sau ppp ..dar mai bine off..dai un restart/doua restart si ar trebui sa mearga..cel putin asa imi facea mie pe leopard.
Succes.
P.s adica sterge conectiunea veche “-” si creaza una noua de la placa de retea unde ai pus cablul.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06
vladu - 29 Mai 2010 07:06 AM

Salutare.
Am un Macbook si un PC unul langa altul pe birou. Si schimb intre ele cablul de la internet. In mod normal am internet sharing pe Mac, ca PC-ul sa primeasca internet prin wireless. De cateva zile insa nu ma mai pot conecta prin Ethernet cu Macul. Totul e bine cu semnalul de la rds pt ca pe PC merge. Am sters si refacut conexiunea de nu stiu cate ori. Parola si username-ul sunt bune. In weekend “m-am jucat” putin cu preferintele sistemului, insa ce nu stiam ce e nu atingeam. E oare posibil sa fi facut ceva pe acolo si sa nu stiu? Please ajutor. Mersi.

Ia un Router ieftin si ai internet pe ambele calculatoare si poti si sharui foldere….suntem in 2010

Schimbatul prea des de cabluri nici nu e sanatos la conectica de la ambele calculatoare si providerul ii faci probleme schimband zilnic mac adressul.

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Galati
Macuser din: 22.10.09

as vrea, va rog, sa stiu daca s a rezolvat ceva cu routerul, fiindca la servici am un minimac si un pc si trebuie sa functioneze mac ul cu net, dar sa fie legat si pc ul la el, astfel ca varianta optima si finala a fost un switch, cea cu routerul a dat chix cu succes…..
acasa folosesc tot un cablu pentru pc sau ibook g4 1.33ghz, dar la mac trebuie de fiecare data sa creez o noua locatie pentru a ma conecta, de fiecare data cand deschid mac ul….metoda descrisa in posturile anterioare nu functioneaza defel, cu ip dinamic….

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 06.03.09

Eu mi-am rezolvat problema si in continuare folosesc metoda care am spus-o si mai sus.

Mac-ul e conectat la internet prin cablu, iar in System Pref - Sharing am bifat internet sharing. Inainte de bifare trebuie insa configurate optiunile : “de unde iei internet” si “prin ce metoda dai mai departe”. (la mine e conexiunea rds si, respectiv, Airport).

Imi zicea cineva mai sus ca nu e prea sanatos sa schimbi intre ele cablurile si conexiunile si mai stiu eu ce. Insa la mine functioneaza de minune si nu imi pare rau.
Numai bine.

Semnătură 

MacBook unibody late 2008
iPad 2nd generation Wi-Fi