Eu am facut acum ceva ani servere de WoW/L2/Mu online si evident counter-strike (acum multi multi ani)
ca sa te lamuresc..cat pot ..in primul rand ..server pe laptop? ..cmon se incalzeste like hell si risti sa dai
multi bani pe piese de schimb..dar se poate.. ar trebui sa cunsti din urmatoarele :
- mysql/php/html
- sa faci compile la emu (pe pm daca doresti mai stiu cateva linkuri de la wow..iti pot
recomanda un db mai stabil, mai bug less.. oricum toate au bug’uri ..evident.
- maintenance -> tre sa iti dedici ceva timp sa cauti oameni ..sa faci un staff
sa faci voturi sa faci ppl sa intre…e complicata treaba gandindute ca sunt mii de servere
si sa fii pe primu loc tre sa treci de vreo 19264 voturi..in fine ..este o chestioara si pt. asta
daca ai linux si retea pe acasa te pot ajuta cu un script de mai de mult ...dar nu va tine prea mult..
Oricum ..poti face.. gogalu e prieten (http://www.google.ro/#hl=ro&source=hp&q=arcemu+mac+os+x&aq=f&aqi;=&aql;=&oq;=&gs;_rfai=&fp=ce0bca8681aaf218) ca un exemplu.
Succes.
ca linkuri daca ai nevoie si e in regula cu constitutia forumului pot sa te indruma.
Succes.
inca ceva..sa zicem un player online care omoare pe acolo face chestii normale iti ia vreo 20kb/s upload (aici faci tu calculu)
sa zicem daca ai 2gb ram in mbp’ul tau si nu ai altceva deschis si ai un provider pentru server hosting ai putea duce pana pe la..
sa zic ..ca 100 playeri imi luam 300 ram ..mai conteaza mult hdd’ul sa fie mare..sa proceseze repede db’ul ..si intr-un final ai reusi.
Succes.
a..nu merge cu orice ip..gen rds chestii..tre sa ai retea la care sa deschizi anumite porturi ca vezi astea gen rds nu le au deschise + ca
ip’ul nu e dinamic..ar mai costa un milion (lei vechi) oricum cred ca mi-am batut gura degeaba si tu vrei sa joci cu prieteni tai sa faceti pvp si .kill pe Lich King no?
hai ca cam avet dreptate
nu merita sa pun sa lucreze copilasu meu de macbook pro incat sa tina un server
lasa ca in vara orum imi iau imacul asta nou si sper/probabil ca va putea tine un server de wow
gresesc cand spun ca un server gaming depinde doar de conexiunea la internet? nu stiu cum e la WOW, dar un server de counter strike e o consola care ruleaza pe un 486… teava sa ai, sa tii toti jucatorii fara lag
Unele servere de jocuri mai calculează și local chestii-trestii - cum se mișcă NPC-ii și environementul și din cauza asta pot păpa și CPU.
duzz: un peceu ieftin cu linux pus în dulap. Ce vrei tu este echivalent cu legatul plugului de un Mercedes AMG și să ari cu el. Se poate dar e păcat ...
Unele servere de jocuri mai calculează și local chestii-trestii - cum se mișcă NPC-ii și environementul și din cauza asta pot păpa și CPU.
duzz: un peceu ieftin cu linux pus în dulap. Ce vrei tu este echivalent cu legatul plugului de un Mercedes AMG și să ari cu el. Se poate dar e păcat ...
adica e pacat pe macbook pro ????da orcum era o curiozitate ca ala care tinea serveru io puscat PC de la caldura:))
si noh ma gandeam ca poate tin eu o vreme
Mdea..apropo de puscat pc’ul..am parlit cpu/mother board cu respectivul srv de wow..am atins candva vreo 600+ ppl on si la 2.6ghz cred ca sa plictisit(acum vreo 3 ani si ceva)..deci de aia spuneam ca o sa ajungi sa dai bani pt. piese..un pc linux cum zice psergiu si acum sa ai noroc sa gasesti o firma sa iti dea internet pentru server…+ un ventilator de camera (jos carcasa) si te rezolvi cumva..in cazul in care esti dispus sa dai bani in avans si sa speri la donatii.
Succes.
La wow nu e problema de țeavă, eu joc de pe un stick rds si in 2-3 ore de joc consuma cativa mb, deci pentru un server de 500+ jucatori o linie de fibra (la reteaua de cartier ma refer) cu upload bun te rezolva.
Insa mai mult ca sigur ca iti trebuie un pc bunicel sa ruleze decent serverul, iar solutia pe linux e ceva mai ok varianta. Omori mbp in cateva ore mai mult ca sigur.