Salut. Am o problema cu tastatura iMac-ului, curenteaza. Acum nu stiu daca e din cauza unui defect al tastaturii sau e ceva din portul usb. Are cineva fo idee ? Multumesc
Am aceasi problema de 3 luni si fara rezolvare am schimbat si priza crezand ca e de la impamantare ... dar nimic cred ca trebuie sa ne obisnuim cu mici socuri :D detin tot un iMac iar tastatura este cea cu num pad aluminiu
Cred ca o sa le scriu celor de la iStyle, poate schimb “panarama”. Nu ma deranja prea tare, dar la un moment dat aveam telefonul legat la mac prin tastatura si a sunat. Raspund si surpriza mare, ma curentat si telefonul, senzatia e completamente idioata. Am uitat sa spun ca tastatura e de aluminiu cu numeric pad.
cumpara un “creion de tensiune” si vezi daca se aprinde pe partile metalice. daca da, inlocuieste instalatia.
eu mi-am tras special un fir direct de la tablou pentru tot ce inseamna “IT” in casa, ce are si impamantare.
Am lucrat o mica perioada undeva unde curenta totul, chiar si clanta de la intrare, iar daca te frecai cu picioarele de podea si atingeai pe cineva ieseau scantei.
Nu ne-ai spus conditiile tale dar eu cred ca nu a inceput asa deodata.
Am descoperit intamplator chestia, aveam telefonul la incarcat si ma sunat un amic, cind am raspuns ma curentat. Foarte nashpa Am constatat ca si la mina pisca, probabil pisca de ceva vreme daravind pielea mai groasa la degete nu am realizat.. Am schimbat pozitia stecherului in priza, fara rezultat. Atunci am scos tastatura si am “legato” la PC-ul fiului meu; nu curenta. La Mac pisca incontinuare, atunci am schimbat portul usb si nu mai curenteaza. Ce naiba o avea?! Oricum astept raspuns la mesajul trimis celor de la iStyle (de la ei l-am cumparat) si cred ca o sa duc Mac-ul la verificat. Sa nu uit, carcasa nu “pisca” de loc. Probabnil o fi ceva legat de usb. Traim vedem
1) L-ai conectat tu din proprie voință la o priză neîmpământată
2) Nu ai împământare deloc în priza respectivă:
- prelungitoarele “shucko” ieftine cumpărate de la Cora sau alte supermarketuri mari NU au firul de împământare - cu toate că prizele și ștecherul au contactele respective, cablul are doar 2 fire
- nu ai fir de împământare în doză - și “dășteptul” de electrician a pus o priză shucko cu doar două fire legate ca să arate mai bine
- firul de împământare din doză este “de formă” și nu e legat la împământare (pățit pe pielea mea - firul avea doar 1m și se termina în mijlocul peretelui)
1) Toate prizele sunt legate împreună la un circuit de împământare dar împământarea e defectă sau persoană imbecilă a “scos fierul ăla care vedea din panou în pământ și se împiedica lumea de el”. Cineva din bloc are un aparat prost care chiar se scurge în împământare sau fură curent.
În cazul 1: în legi la o priză cu împământare adevărată
În cazul 2: Chemi un electrician autorizat să-ți facă instalația. În cazul în care instalația prezentă a fost făcută de un electrician autorizat, îl reclami și rămâne fără autorizație
În cazul 3: Suni la RENEL/Electrica și le spui că firul de împământare curentează. Sunt obligați să vină să repare - și dacă vor găsi persoanele vinovate le vor da amenzi de alea de un sfert de mașină.
Eu nu am văzut niciodată blocuri/case făcute înainte de revoluție care să aibă împământare. Așe se făceau atunci lucrurile, și încă se mai fac, am văzut că se pune numai la baie împământare…