tastatura care curenteaza
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti/Ferentari
Macuser din: 12.12.09

Salut. Am o problema cu tastatura iMac-ului, curenteaza. Acum nu stiu daca e din cauza unui defect al tastaturii sau e ceva din portul usb. Are cineva fo idee ? Multumesc

Semnătură 

iMac 24” Core 2 Duo 2.66GHz /8GB /640GB /GeForce 9400M /SD

The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.

Whitney Young (1921 - 1971)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 02.08.09

Am aceasi problema de 3 luni si fara rezolvare am schimbat si priza crezand ca e de la impamantare ... dar nimic smile cred ca trebuie sa ne obisnuim cu mici socuri :D detin tot un iMac iar tastatura este cea cu num pad aluminiu

Semnătură 

 MacBook Pro (Retina) - 2.6GHz Intel Core i5
 iMac 27inch - 3.1GHz Intel Core i7
 Mac Mini - 2.26GHz Intel Core 2 Duo
 Apple LED Cinema Display 24”
 Time Capsule - 1 TB
 iPhone 5S

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Cred ca o sa le scriu celor de la iStyle, poate schimb “panarama”. Nu ma deranja prea tare, dar la un moment dat aveam telefonul legat la mac prin tastatura si a sunat. Raspund si surpriza mare, ma curentat si telefonul, senzatia e completamente idioata. Am uitat sa spun ca tastatura e de aluminiu cu numeric pad.

Semnătură 

The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 26.01.06

va trebui sa-ti schimbi instalatia electrica din casa mai degraba, n-are nimic tastatura.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.02.06

cumpara un “creion de tensiune” si vezi daca se aprinde pe partile metalice. daca da, inlocuieste instalatia.
eu mi-am tras special un fir direct de la tablou pentru tot ce inseamna “IT” in casa, ce are si impamantare.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 26.01.06

Am lucrat o mica perioada undeva unde curenta totul, chiar si clanta de la intrare, iar daca te frecai cu picioarele de podea si atingeai pe cineva ieseau scantei.
Nu ne-ai spus conditiile tale dar eu cred ca nu a inceput asa deodata.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Am descoperit intamplator chestia, aveam telefonul la incarcat si ma sunat un amic, cind am raspuns ma curentat. Foarte nashpa smile Am constatat ca si la mina pisca, probabil pisca de ceva vreme daravind pielea mai groasa la degete nu am realizat.. Am schimbat pozitia stecherului in priza, fara rezultat. Atunci am scos tastatura si am “legato” la PC-ul fiului meu; nu curenta. La Mac pisca incontinuare, atunci am schimbat portul usb si nu mai curenteaza. Ce naiba o avea?! Oricum astept raspuns la mesajul trimis celor de la iStyle (de la ei l-am cumparat) si cred ca o sa duc Mac-ul la verificat. Sa nu uit, carcasa nu “pisca” de loc. Probabnil o fi ceva legat de usb. Traim vedem smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Nu ai împământare la priză. În condițiile de garanție de la mac scrie că garanția devine nulă dacă-l legi la o priză fără împământare.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Ce nu inteleg eu, e de ce numa pe un usb curenteaza. Cred ca trebuie sa-l duc la doctor.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Completare: 2 posibilitați:

1) L-ai conectat tu din proprie voință la o priză neîmpământată

2) Nu ai împământare deloc în priza respectivă:
- prelungitoarele “shucko” ieftine cumpărate de la Cora sau alte supermarketuri mari NU au firul de împământare - cu toate că prizele și ștecherul au contactele respective, cablul are doar 2 fire
- nu ai fir de împământare în doză - și “dășteptul” de electrician a pus o priză shucko cu doar două fire legate ca să arate mai bine
- firul de împământare din doză este “de formă” și nu e legat la împământare (pățit pe pielea mea - firul avea doar 1m și se termina în mijlocul peretelui)

1) Toate prizele sunt legate împreună la un circuit de împământare dar împământarea e defectă sau persoană imbecilă a “scos fierul ăla care vedea din panou în pământ și se împiedica lumea de el”. Cineva din bloc are un aparat prost care chiar se scurge în împământare sau fură curent.

În cazul 1: în legi la o priză cu împământare adevărată
În cazul 2: Chemi un electrician autorizat să-ți facă instalația. În cazul în care instalația prezentă a fost făcută de un electrician autorizat, îl reclami și rămâne fără autorizație
În cazul 3: Suni la RENEL/Electrica și le spui că firul de împământare curentează. Sunt obligați să vină să repare - și dacă vor găsi persoanele vinovate le vor da amenzi de alea de un sfert de mașină.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Eu nu am văzut niciodată blocuri/case făcute înainte de revoluție care să aibă împământare. Așe se făceau atunci lucrurile, și încă se mai fac, am văzut că se pune numai la baie împământare…

Semnătură 

Membru retras.

‹‹ Xerox Phaser 3100MFP      Problema tastatura. ››