Buna ziua. Sint un user nou, bine v-am gasit pe acest forum.
Deoarece n-am avut niciodata un Ipod si nu stiu cu ce se mananca, va rog sa ma ajutati in achizitionarea unuia si cuplarea acestuia la masina.
Sa va explic ce vreau :
Crede-ti ca este ceea ce trebuie ? Scopul e folosirea Ipod-ului pentru a vedea filme si videoclipuri pe ecranul masinii.
Acum mai ramane problema Ipodului. Habar n-am ce model trebuie sa iau, sa fie capabil sa redea filme, cu subtitrare si muzica etc….
As vrea sa-mi spuneti daca stiti ce rezolutie video “scoate” Ipod-ul….
Multumesc mult , astept orice parere, sfat, indicatie…..Cu respect !
Ce masina ai mai exact. Eu am un S 2003 si m-am interesat si eu de chestiile astea. Pana la urma am gasit o mufa de AUXiliar in torpedo. Am legat iPhone-ul la ea si am muzica pe masina acum. Cu video insa e ceva mai greu. Gasisem o solutie completa la un service din Bucuresti. Costa vreo 400 Euro si puteam sa conectez un HDD sau un USB stick la acest sistem si aveam muzica + video pe navigatia masinii. Problema era ca sistemele de acest gen sunt niste chinezarii cu o interfata grafica de toata rusinea. Asa ca pana la urma am ales sa conectez iPhone-ul prin Auxiliar numai pentru muzica.
Iar cu COMMAND-urile astea e mare nebunie pentru ca sunt foooarte multe variante.
Uite un site bun cu o istorie completa a variantelor de COMMAND. Te ajuta sa iti identifici exact modelul.
Am spus in primul post ca navigatia este Comand 2.0
Masina este ML , aceeasi navigatie s-a pus si pe E-clase generatia W210.
Stiu site-ul dat de tine, l-am citit demult…
Inca o chestie, nu gasesc pe nicaieri si rezolutia la care afiseaza display-ul navigatiei….Oare cum s-ar vedea ce ruleaza Ipod-ul pe ea ?!?
Eu vreau Ipod-ul pentru filme (imagine), pentru muzica imi ajunge magazia CD.
Parerea mea e ca semnalul video de la iPod o sa fie OK ca si rezolutie. Chiar daca COMMAND are o rezolutie mai buna, probabil ca se va face upscale automat.
Da si eu cred ca va fi ok, modelul meu de Comand fiind mai vechi si cu display-ul mic nu cred ca e departe de 640x480….
Pe interfata am observat in poza si niste butoane de raglaj a imaginii, deci probabil o sa se “pupe” cu Ipodul.
Am comandat deja interfata si cablul adaptor pt. ipod, saptamana asta o sa le am…
Acum ramane de vazut ce model de Ipod imi trebuie.
Evident il vreau pe cel mai ieftin care sa faca minim ceea ce am eu nevoie…Ceva recomandari ? Preturi ?
M-ar tenta chiar si unul SH , avand in vedere ca nu l-as folosi intens…
Pana o sa achizitionez Ipod-ul, voi face proba la interfata cu DVD-ul parasolar ce il am acum.
Are iesire video si o sa-l cuplez la interfata sa vad cum se vede pe Comand si o sa postez imediat si aici.
Apoi pasul 2 va fi eliminarea DVD-ului parasolar (vanzare) si luat Ipod pentru filme.
Mi se pare o solutie mai eleganta, daca tot am Comand cu buton TV pe el…
Ipod Nano 5th generation asta de care zici reda filme ? In ce format ? Ia si subtitrarile ?
In poza cu cablul adaptor ce l-am comandat parca se vede si un fir de alimentare pe langa mufele RGB….ar fi misto sa se si alimenteze la 12V in timp ce sta conectat la masina, asa incat bateria sa stea mereu pe “plin”.......Chiar sint curios cum va fi…ce zici ?!?
Eu ziceam de iPod VIDEO, nu nano. Nu stiu exact cum e cu nano. Mai bine sa te uiti exact pe site-ul Apple sa vezi daca are video out iPod Nano. Ca sa nu ai surprize.
Iti dai seama ca asa ar fi ideal, sa ai si o alimentare.
Mi-au venit interfata si cablul adaptor, le-am montat pe masina.
N-am reusit sa imprumut de la nimeni un Ipod sau Iphone sa fac o proba, asa ca voi achizitiona cat de curand unul nou.
Mi-a dat cineva un Iphone chinezesc, insa mufa era mini-USB, nu mare ca la Iphone-ul original…