Probleme cu Apple Cinema HD Display 20’’
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 25.07.09

Salut!

De 3-4 luni am o problema cu monitorul, face blackout dintr-o data si nu pot sa-i mai fac nimic decat sa inchid calculatorul. Se intampla de obicei cand playez un film sau orice video. Ma uit in jur de 10-20 de minute la video si se inegreste( asta 80% din timp ). Mentionez ca am 2 monitoare apple cinema HD dar nu le-am mai folosit impreuna de vreun an si am incercat si cu celalat care de obicei sta in cutie, si tot asa s-a intamplat, ma gandesc ca e ceva de soft ca nu prea imi vine sa cred ca s-au busit amandoua mai ales ca unu nu era folosit. Am mai cautat pe forumuri si am vazut ca mai sunt indivizi cu probleme de blackout dar isi revin dupa 3-4 secunde. Problema nu era asa grava acum 2 luni deoarece facea blackout mai rar, puteam sa vad un film cap coada.. dar acum imi face negresit.

Deci tot timpul mi s-a stins cand ma uitam la film, O singura data s-a intamplat cand eram pe finder.
Nu stiu ce sa cred. Am sa ma duc la service intr-un final sa vedem ce pot face.
Daca are cineva vreo idee sa ma ajute va rog.

Multumesc, o zi buna !

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 16.11.09

Ce se intampla cu sunetul cand se innegreste ecranul? Merge in continuare? Cum sunt temperaturile la procesor si la sistem?
Eu banuiesc mai degraba o problema la placa video, mai ales daca temperaturile sunt mari. Poate nu ar strica o curatare de praf a sistemului sa vezi daca se amelioreaza ceva.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 

Dada.. sunetul merge.. tot merge.. doar nu mai am display. Scuze ca nu am mentionat asta.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 

Se poate.. se poate.. ca tot zic ca fac asta da nu mi-am alocat timp. Este plin de praf cu adevarat.. sa nu mai zic de ce sunete face ..

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

eu am patit asa cu un monitor HP.
mai rar,ce-i drept,dar am patit.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Dacă face cu amândouă la fel, pare că e de la placa video. S-o fi supra-încins de la praful ăla și s-a troznit.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP