Cum e mai bine: rezolutie mai mica la acelasi bitrate sau bitrate mai mic la aceeasi rezolutie?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.06.10

In excursii imi place sa-mi pun episoade din diverse anime-uri pe gadgetul pe care il folosesc sa ma uit la ele in autocar sau cand n-am ce face. Observ ca la 1800 kbps, 480x320, un episod ia 380 MB. iPod touch-ul meu e de 8 GB, in momentul acesta am 2.4 GB liberi, deci incap inca ~9 episoade. Dar vreau sa incerc ori sa micsorez rezolutia si sa pastrez bitrate-ul, ori sa micsorez doar bitrate-ul pentru a putea sa salvez mai mult de 9. Cum e mai bine in ceea ce priveste spatiul folosit si calitatea imaginii?

De asemenea, care e mai bun in acest sens, H.264 sau MPEG-4? Multumesc. smile

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 17.05.10
metalboy94 - 04 Iunie 2010 05:49 PM

In excursii imi place sa-mi pun episoade din diverse anime-uri pe gadgetul pe care il folosesc sa ma uit la ele in autocar sau cand n-am ce face. Observ ca la 1800 kbps, 480x320, un episod ia 380 MB. iPod touch-ul meu e de 8 GB, in momentul acesta am 2.4 GB liberi, deci incap inca ~9 episoade. Dar vreau sa incerc ori sa micsorez rezolutia si sa pastrez bitrate-ul, ori sa micsorez doar bitrate-ul pentru a putea sa salvez mai mult de 9. Cum e mai bine in ceea ce priveste spatiul folosit si calitatea imaginii?

De asemenea, care e mai bun in acest sens, H.264 sau MPEG-4? Multumesc. smile

Bitrate-ul iti seteaza calitatea imaginii. Encoderu se “chinuie” sa-ti encodeze in atatia biti cati ai setat bitrate-ul (aprope) indiferent de encodare. H264 este in limbaj tehnic Mpeg versiunea 10 pe cand Mpeg4 de il folosesti tu este mpeg versiunea 4. Clar h264 este muuuult mai bun decat mpeg4. Ce iti recomand este h264 cu bitrate-ul cat mai mic incat sa-ti placa calitatea.

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucureşti, Sala Palatului
Macuser din: 30.10.05

H264, dar depinde cît de mare e ecranul pe care vezi. Pentru un televizor clasic, sau un iPod e suficientă rezoluția convențională.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
Rank
Newbie
Din: 
iaru - 04 Iunie 2010 09:20 PM

H264, dar depinde cît de mare e ecranul pe care vezi. Pentru un televizor clasic, sau un iPod e suficientă rezoluția convențională.

Pai ar fi doar ca sa ma uit pe iPod.

@franz: Aha mersi, nu prea mai stiu ce sa fac pentru ca tot ce gasesc cu Gogu sunt oameni care zic ca <virgula> convertirea in H.264 ia mult timp, ca nu sunt suportate toate functiile de catre iPod etc.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
Rank
Newbie
Din: 

Cu riscul de a face double-post, chestia cu bitrate-ul este relativa, eu setam pe 800 kbps pentru LG Cookie-ul meu la convertire (Xilisoft Ultimate Video Converter) si totusi in unele scene zbura cu usurinta la 2 MBps.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

h.264, rezoluție nativă.
Dacă ai OS X 10.6 pe un mac cu placă video care suportă OpenCL, Quicktime face encodarea h.264 folosindu-se de placa video - deci foarte repede.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Nu, folosesc Windows 7, iar Xilisoft Ultimate Video Converter isi face treaba bine - 20 minute pentru un clip de 25. Si da, observ ca pe la 1500 kbps h.264 are aceeasi calitate cu sursa (deh, sunt un pic maniac in ceea ce priveste calitatea clipurilor). Multumesc!