CANARIS - 16 Iulie 2010 06:12 PM
Maclean - 16 Iulie 2010 05:32 PM
Yay ! Free bumpers !
Faptul că un produs afectat de un defect de proiectare/fabricație este încă ținut pe piață în forma actuală iar consecințele defectului sunt atenuate de un mic “cadou” nu mi se pare un motiv de bucurie… cel puțin așa văd eu lucrurile.
Ar trebui sa incerc sa-mi exprim mai clar parerile.
Nu e vorba de nici un defect de proiectare, ci de un design radical nou, care inca nu e complet rafinat. Si nu exista cale de intoarcere.
Vi se pare ca discutam despre defecte consumeriste, dar ce avem in fata ochilor este istoria in facerea ei.
Ca sa fac o paralela, aduceti-va aminte cand in evolutia avioanelor de lupta a aparut ideea de a trece de la configuratii aerodinamic stabile la cele aerodinamic instabile, controlate de calculator.
Ce polemici au fost atunci .. parea o tampenie fara margini - si conform traditiei ingineresti asa si era. La un astfel de avion, daca calculatorul de zbor nu functioneaza cateva sute de milisecunde, s-a terminat.
Ei bine, in ziua de azi, asa merg mai toate, americane, rusesti si care or mai fi. Castigul este o manevrabilitate care nu era posibila cu o configuratie aerodinamic stabila.
Sa privim un pic spre celalalt capat al paralelei, in piata telefoanelor mobile.
Steve a spus in repetate randuri: nu ne intereseaza sa intram pe o piata unde nu controlam tehnologia sau alte aspecte de baza in proportie determinanta.
Cine-i tatic astazi in design antene? Nokia. Poate sa lupte Apple pe terenul lor? No f***ing chance.
Care este competenta de baza Apple ? Software. Aici nu-i poate bate nimeni. Nu Microsoft, se pare ca nici Google, cu siguranta nu Nokia. Nimeni.
Carevasazica te cheama Steve Jobs si ai vazut o oportunitate uriasa in piata de telefonie mobila ca vehicol pentru produsul tau de baza - software. Cum procedezi?
Faci o antena expusa mediului, care preia toate instabilitatile si le controleaza prin software, de maniera in care numai tu o poti face. Tot ce se incerca sa se elimine prin vechea scoala de proiectare pentru tine sunt input intr-un proces continuu de adaptare prin care storci fiecare oportunitate de receptie/transmisie in fiecare milisecunda. Fix ce face General Purpose Computer pe naveta, aplicat la radioreceptie/transmisie.
Bingo, esti noul tatic al telefonului care functioneaza unde altele nu vor putea sa mearga niciodata, si nimeni nu poate face nimic in privinta asta.
Am mai intrebat si inainte: In zone unde nu este semnal full (acum cu noua afisare a barelor de semnal ar trebui sa fie mai vizibil), daca tineti iPhone4 astfel incat sa atingeti doar antena gsm/umts, pret de macar 10 secunde, se vede o crestere a receptiei ? Cam in stilul in care se demonstreaza atenuarea, dar cu efect invers ? Sau altfel spus, un “life grip” in loc de “death grip” ?
Si ma bucur de free cases/bumpers pentru ca intentionez sa am un iPhone4, pe cat posibil, pana in octombrie.
Si dorinta mea de a avea unul as asemana-o mai degraba cu cea de a avea un tablou unic in colectie, o bucatica de istorie, decat cu nevoia de a lua un kil de mere din piata pentru ca mi-e foame.
Sper sa nu fiu acuzat de partizanat nejustificat sau fabulatii. Mi se pare doar ca nu vedem padurea din cauza copacilor, nu stim sa unim punctele ca sa vedem esenta lucrurilor.