problema grava cu un airport [pppoe]
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 10.01.08

Salut tuturor,
Am un macbook 1,1 - primul tip cred. Am avut instalat pe el tiger. A mers brici airport ul. ulterior i am facut un update la leopard. A continuat sa mearga. Acum cateva zile m a pus naiba si am reinstalat sistemul din nou, cu leopard. Airport ul este complet mort. Zice ca i on dar nu capteaza semnal deloc. Mentionez ca pana acum ma conectam la internet printr un hot spot deci fara router. Acum nu mai vede nici o retea din zona. ce as putea sa fac.
multumesc anticipat

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

ai incercat sa-l resetezi?
http://support.apple.com/kb/ht3728

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

1. Ai facut toate update-urile dupa instalare?
2. (Fa si o reparare de permisini din Disk Utility)
3. Sterge com.apple.airport.preferences.plist din /Library/Preferences/SystemConfiguration, apoi restart.

Nu prea inteleg treaba cu hot spot-ul. Ala tot router e.
Incearca sa scoti orice criptare a conexiunii (din router), si daca se conecteaza, ia-o in sus cu complexitatea criptarii.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Verifica si Airportul…scoate din mufa vezi daca nu ai oxizi pe de la umezeala si pui la loc..verifica si integritatea mufei de antena la airport

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Tulcea
Macuser din: 26.08.06
altero - 11 Iunie 2010 10:02 AM

1. Ai facut toate update-urile dupa instalare?
2. (Fa si o reparare de permisini din Disk Utility)
3. Sterge com.apple.airport.preferences.plist din /Library/Preferences/SystemConfiguration, apoi restart.

Nu prea inteleg treaba cu hot spot-ul. Ala tot router e.
Incearca sa scoti orice criptare a conexiunii (din router), si daca se conecteaza, ia-o in sus cu complexitatea criptarii.

Este,dar nu al lui,nu? Sunt destui care se conectează la vecinii care nu și-au pus parole pe routere.

Semnătură 

13” Macbook Pro 2015

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 

Salut tuturor si multumesc pentru raspunsurile prompte. Este ciudata tehnologia asta. Facusem toate updaturile imediat dupa instalarea noului sistem si tot nu mergea. Cred ca l am inebunit. Vreau sa spun ca am rezolvat problema dar nu in totalitate. Am semnal ca in vremurile bune dar sa accesez site-urile imi cere adresa de user name si parola lucru care inainte nu se intampla. Referitor la hot spoturi, firma de servicii internet la care am cont au montate module hotspoturi in multe locuri din oras. Prin alea ma conectez. De asta am zis ca n am router. Sau hot spoturi din aeroporturi, hoteluri, etc. Deci direct prin airport ul din laptop.
Acum ca problema s a modificat va cer din nou ajutorul. Ce pot sa fac sa scap de cerutul parolei si user name. Si inca o problema, chiar si dupa ce introduc parola siturile yahoo si google nu pot sa le accesez. Stiu ca este o problema de setare ceva cu pppoe dar nu stiu cum sa procedez. Va multumesc anticipat din nou.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Dacă provider-ul tău de internet îți oferă conectivitate prin PPPoe, foloseste user-ul și parola pe care le-ai primit de la el și bifează să țină minte parola și să se conecteze automat când e nevoie.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
Rank
Newbie
Din: 

Se pare ca m am bucurat degeaba si prea curand. Airportul desi e on nu mai capteaza semnal din zona. Asta e destul de ciudat atata vreme cat cu windows ul captez semnal de la emitatoarele din zona. Oare sa intre sistemul mac os x in conflict cu windows ul?(am instalat si windows pe acelasi lap top - dar totusi pana acum a mers). i am facut toate apdatu rile ce pot sa i mai fac? Oare sa nu se brodeze airport din macbook ul cu noul leopard? Mai trebuie ceva instalat?
va multumesc pt sprijin

‹‹ Extensii Safari      problema cu internetul ››