2 din 3
2
intilnire - joi, 31 august
  [ Ignoră ]   [ # 16 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

poate va fi continuarea city grill care a fost intrerupta, cu ceva ce cattus a zis la topicul de 7.6 romanian si anum e:

“Sergiule, faci treabă de cîteva mii de euro dacă faci toate astea Și eu zic că traducerea ar fi, mai degrabă, treaba distribuitorului local de Apple, care include prețul traducerii în prețul produsului. Dacă vinzi, să zicem, una mie mac-uri pe an, atunci costul localizării înseamnă 3-5 euro / mac. Practic, nu se simte la buzunar. Nu te îmbogățești din localizarea asta, dar nici nu pierzi. Eu zic că:
- ne strîngem la un „seminar de localizare” toți cei care s-ar implica;
- dacă nu ați făcut așa ceva pînă acum, eu fac pe profesoru’ (vă trebuie TextEdit + Interface Builder din XTools);
- Paralel, întocmim lexiconul minimal; e ceva de muncă aici, unii termeni nu sînt chiar cei mai buni în versiunea aia (am studiat problema destul de bine, vă prezint rezultatele și concluziile); mai țineți minte luuunga discuție privind colontitlu / coloncifru…
- Așa cum discutam cu Iris team, traducerea Finder-ului (apropo, cum se traduce în română Finder, în alte limbi nu s-a tradus!) n-ar avea sens fără alte cîteva aplicații de bază, rînd pe rînd, minimal Mail.app, Safari, Text Edit, iPhoto… iWork ar fi etapa a doua.
- Din păcate, normele academice nu au nici un rol aici, deoarece nimeni nu a normat nimic în domeniul terminologiei soft-hard.
Deci: 1. amatorii; 2. loc de întîlnire; 3. la purtător PB sau IB cu Interface Builder gata de lucru sau alte mac-uri la dispoziție. 4. ce facem apoi cu localizarea? (reluăm vorba cu Iris? sau aveți alte idei?)”

[ Ignoră ]   [ # 17 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 25.10.05

iPhoto, iWork, iLife….etc. sunt TM-uri, deci nu se traduc. Continutul, adica interfata da, se poate localiza, dar numele trebuie sa ramana.

Semnătură 

“If I were two-faced, would I be wearing this one?”

[ Ignoră ]   [ # 18 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

mai e o zi. Deci pana la urma unde se tine ?

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 19 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

grin asta era intrebarea…

[ Ignoră ]   [ # 20 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

Salamandra, poate totusi mai proiectam ceva.

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 21 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: ~/
Macuser din: 19.10.05

deci.. Salamandra, 18:30 ?

Semnătură 

I’m a graphic designer passioned by what I do. I also love photography and play keyboards and guitar in my virtual one man band smile)

[ Ignoră ]   [ # 22 ]
RankRankRank
Member

Pai Salamandra sa fie.

p.s.: cine are sa aduca si o pisica pentru un PB G4 1.67Ghz ca pisica mea se impiedica si zice ca nu poate sa mearga cu respectivul powerbook.

[ Ignoră ]   [ # 23 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Am fost la Salamandra la etaj așa:
Steji care a venit însoțit
Huk care a venit însoțit
subsemnatul
Alex Buga
Kane care a venit și el însoțit
Szhoul

Cel mai mare raport fete/baieți de la toate întâlnirile de până acuma. Poze nu am facut, s-a discutat despre laptoape & defectarea lor.

“Petrecerea” s-a spart pe la 8.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 24 ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

hai sa mai punem una pe simbata sau duminica. cred ca am fi mai multi.

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 25 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
casar - 01 Septembrie 2006 04:13 AM

hai sa mai punem una pe simbata sau duminica. cred ca am fi mai multi.

You are new here - S-a mai discutat. Sambata & Duminica majoritatea lumii este plecata sau are treburi casnice mai importante decat intalnirea macuser. Doar Intalnirea mare din Martie se face Sambata.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 26 ]
RankRankRank
Member
Din: Leiderdorp, The Netherlands
Macuser din: 22.10.05

Stiam asta dar ma gindeam ca poate, poate… smile

Semnătură 

Blog, blog, drog

[ Ignoră ]   [ # 27 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
psergiu - 01 Septembrie 2006 03:36 AM

Am fost la Salamandra la etaj așa:
Steji care a venit însoțit
Huk care a venit însoțit
subsemnatul
Alex Buga
Kane care a venit și el însoțit
Szhoul

Cel mai mare raport fete/baieți de la toate întâlnirile de până acuma. Poze nu am facut, s-a discutat despre laptoape & defectarea lor.

“Petrecerea” s-a spart pe la 8.

N-am fost în zonă, sorry… dar sper că v-ați descurcat…

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 28 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 28.02.06

Ah, ce coincidenta.

Subiectul (laptop-urile si defectarea) a devenit activ fix vineri, pentru mine.
MBP-ul meu s-a decis ca nu mai are placa video ATI si initializeaza GMA950 (care, bineinteles, NU este wired la display sau la vreo mufa externa). Concluzia: no video. Totul functioneaza perfect, in rest.

Semnătură 

0% MacBook Pro 17” Unibody 2.66Ghz, 4GB RAM, SSD 256GB Corsair P256
60% Macbook Unibody 2.4GHz
60% iPad 32GB
0% iPhone 3GS 32GB
0% iMac Aluminium 2.4 GHz, 4GB RAM, 150GB WD VelociRaptor
50% iPod Touch 1st gen, 8GB

[ Ignoră ]   [ # 29 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
TheLost - 30 August 2006 02:01 PM

iPhoto, iWork, iLife….etc. sunt TM-uri, deci nu se traduc. Continutul, adica interfata da, se poate localiza, dar numele trebuie sa ramana.

He, he, traducerea / netraducerea lui „Finder” este temă de discuții. În alte limbi nu s-a tradus, desigur, nici nu prea văd cum s-ar traduce. Există, de altfel, o istorie a termenului Apple-branded „Finder”. De ce oare l-au numit așa? Mi se pare simplu: este un mod de a căuta / găsi fișierele și aplicațiile de pe disc. Adicătelea, ar fi, pe românește, „căutătorul”, dar - evident - sună ca naiba.
Deci nu se traduce.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 30 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Haideti mai, nu ati facut si voi poze? Sa vad si eu cum e cu raportul ala fete/baieti… smile

Eu va trimit multe salutari din Guatemala, azi imi incepe vacanta !!! Am mai urcat cate cava la Fotos si Blog, pentru curiosi.

Buenas tardes!

2 din 3
2