1 din 3
1
Ei sunt Noi
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 06.09.07

‘Somnul ratiunii naste monstrii’ - Goya

http://www.lista-rusinii.com/

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]
Editor de imagine & Colorist și Cameraman

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: București
Macuser din: 26.07.07

Chiar simteam ca lipseste ceva (politica) de pe forum…

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

In vorbele nemuritorului Constantin Tănase: “Și cu asta ce-am făcut ? Nimic n-am făcut.” Noi ăștia care citim site-urile pe internet oricum nu mergem aproape deloc să votăm.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.12.08
psergiu - 16 Iunie 2010 07:59 AM

In vorbele nemuritorului Constantin Tănase: “Și cu asta ce-am făcut ? Nimic n-am făcut.” Noi ăștia care citim site-urile pe internet oricum nu mergem aproape deloc să votăm.

Vorbeste te rog in numele tau. Eu de fiecare data am votat de cand am implinit 18 de ani!

Semnătură 

MacBook 2,4 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 250 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M
MacBook Pro 2,8 GHz Intel Core2Duo, 4 GB DDR3, 500 GB HDD, NVIDIA GeForce 9400M, NVIDIA GeForce 9600 GT

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucureşti
Macuser din: 28.03.06

Domnule, no offence, discutia asta nu e nici pe departe generala. Şi apoi, ce-are convingerea politică a unuia sau a altuia cu macuser.ro?
Cred că votul e suficient, şi nu degeaba e secret.

Semnătură 

.Logare humanum est.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
aronvirginas - 16 Iunie 2010 08:05 AM

Vorbeste te rog in numele tau. Eu de fiecare data am votat de cand am implinit 18 de ani!

Foarte bine.
Și eu la fel.
Tot degeaba.

Ascultați-l vă rog mult pe Tănase. Și după aia mai comentați în thread-ul ăsta grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Ba sa avem pardon. Am votat de fiecare data.
Este absolut penibil ceea ce se intampla. Nu spun asta pentru ca sunt bugetar, ci pentru ca am parinti / vecini / cunoscuti pensionari carora le va fi foarte foarte greu si care nu ai ABSOLUT NICI O VINA.
Cred ca solutia ar fi ca fiecare sa dea statul in judecata. Sa se trezeasca cu mii de procese pe cap.
EI nu sunt NOI.
EI sunt niste LOAZE.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 18.04.08
tomusel - 16 Iunie 2010 04:21 PM

Ba sa avem pardon. Am votat de fiecare data.
Este absolut penibil ceea ce se intampla. Nu spun asta pentru ca sunt bugetar, ci pentru ca am parinti / vecini / cunoscuti pensionari carora le va fi foarte foarte greu si care nu ai ABSOLUT NICI O VINA.
Cred ca solutia ar fi ca fiecare sa dea statul in judecata. Sa se trezeasca cu mii de procese pe cap.
EI nu sunt NOI.
EI sunt niste LOAZE.

Subscriu. EI sunt niste LOAZE. NOI suntem doar fraieri…

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Daca doriti si un punct de vedere diferit, ascultatii un pic pe cei de la BNR.

Solutia pentru mentinerea salariilor am trait-o toti in 2000-2004.
Se cheama devalorizarea leului si vine la pachet cu inflatie mai mare de 20%.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator

Eu chiar stau și mă întreb - ce alte alternative avem în afară de cea propusă de guvernul curent ?

Avem o datorie fantasmagorică.
Trebuie să ținem sub control inflația și deficitul bugetar altfel pierdem orice speranță să trecem la Euro.

Ce ne facem fraților ?

Haide - care aveți alte idei și vă pricepeți, explicați și nouă ăstora ce și cum credeți voi că s-ar mai putea drege treaba dar să supărăm cât mai puțină lume. Fără comentarii negativiste vă rog - hai să încercăm noi să fim Guvernul Teoretic Macuser - care scoate teoretic țara din criză și toată lumea e teoretic fericită. grin

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07
psergiu - 17 Iunie 2010 06:42 AM

și toată lumea e teoretic fericită. grin

0-refacerea constituției și a pachetului legislativ într-unul cu legi clare, aplicabile.
1-confiscarea averilor mogulilor de mucava si trecerea lor in patrimoniul statului. este stiut ca 99.9% erau niște pârliți până să dea cu capul în masa de ședințe a parlamentului.
2-reinstaurarea vechii legi 18, controlul și justificarea averilor.
3-programe coeerente de relansare economică și investiții pe termen lung in industria producătoare de bunuri, pentru ca din tara producatoare am ajuns piata de consum experimentala!
4-dezvoltarea infrastucturii si a unui cadru legislativ cu norme tehnice de lucru care să nu mai permita unei componente lucrative să distruga lucrarea facuta de o alta (sosea bine facută sparta dincolo de fundatie pentru a se monta o teava - eg. gen)
5-repunere în drepturi a învățământului, justiției și sistemului sanitar (reevaluare pe criterii de competență profesională și psihologică a tuturor cadrelor)

mă opresc că mai am și de plecat la treabă dar pot continua un an de zile… sunt câteva măsuri care se pot aplica în ani dar care vor atrage investitii serioase si ar contribui la credibilitatea intentiilor serioase. multe trebuiau facut de la inceput… si nu eram in situatia de acum.

cineva îmi zice că nu se poate mai rău de atât. eu, optimist din fire, susțin că se poate!

ps: schimbarea imnului de stat cu o sonerie de ceas deșteptător, actualul imn este prea lung și are tempoul unui cântec de leagăn. dacă se dorește deșteptare să fie de la un deșteptător!

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

E foarte greu de gandit fara cifre. In principiu, presupun ca trebuie ca in intervalul x sa economisim suma y. Ceea ce ar fi simplu de facut: ori mariri de taxe, ori scaderi de salarii, ori inghetarea inversitiilor. Sau toate la un loc. Problema e ca trebuie tinut cont si de efectele secundare, pe termen mai lung decat perioada x.
Alternativa la formula 25/15% ar fi impozitarea progresiva, astfel incat cei cu salarii/pensii mici sa nu simta asa de tare scaderea. Dar, intreb si eu: cineva care acum castiga 10.000 lei, pe munca grea, cinstita si cu raspundere mare, ce ar zice daca i s-ar lua vreo 6.000? Cati ar mai ramane sa faca munca aia importanta si cum ar fi afectata caliatea muncii? In plus, tare mi-e ca prin impozitarea progresiva nu s-ar ajunge la suma y, sau s-ar ajunge daca se ia 90% din salariile mari si 20% din cele mici. Nu stiu, n-am cifrele.

Aritmetica ar fi simplu de facut, daca am avea datele. Dar mai greu e cu anticiparea efectelor secundare.

Cand am vazut ca caricaturi de greve au fost, am inceput sa cred ca si liderii de sindicat isi dau seama ca nu sunt alternative reale. Ma asteptam la greve d-alea crancene. Cei din invatamant au dovedit acum cativa ani ca au sange in instalatie.

Si da, cred ca toata lumea se asteapta la ceva mai rau. Romanaul e maestru in zicerea: “fereasca Dzeu de mai rau”; intre timp, “mai raul” se intampla.

haris, geniala propunerea pentru imnul de stat!!! smile Parca aud cum ar suna la vizitele oficiale, sau pe stadioane…

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member

Si ca Imnul sa se faca BINE auzit de catre cetatean propun sa fie trimbitat la trezire dis de dimineata dintr-o vuvuzela,da o vuvuzela personala iar de sunetul careia nu poti sa scapi decit atunci cind te-ai desteptat OM.

Semnătură 

iMac (Retina 5K, 27-inch, Late 2014)>32GB-DDR3x1600RAM>SSD-500GB>AMD Radeon R9 M295X 4096 MB[/color]

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 18.04.08

Solutia propusa de guvern nu are nevoie de o “alternativa” pentru ca, tehnic vorbind, nu este o solutie. De ce? Simplu:

1. Reducerea salariilor bugetarilor loveste drastic in 3 componente majore:

1.a) Reducerea veniturilor la buget, datorita faptului ca majoritatea salariatilor “bugetari” isi primesc banii din companii cu capital de stat sau din structuri cu venituri proprii (gen universitati), cazuri in care “economiile” realizate nu se reflecta in cheltuieli mai mici din buget, in schimb statul pierde contributiile la buget pe 25% din sumele respective. Altfel spus, o universitate va primi la fel de multi bani de la buget (pentru ca alocarea se face per student), in schimb va da mai putin inapoi. Brilliant.

1.b) Reducerea puterii de cumparare, lucru care afecteaza retail-ul, logistica si, evident, productia, garantand o frumoasa adancire in recesiunea economica. Daca am observat masurile luate de toate economiile civilizate in gestionarea crizei, am putut vedea ca acestea au mers pe logica urmatoare:
i. Pomparea unor resurse imense in economie (stimulus packages, subventii, etc) in vederea scoaterii economiei de sub minus, cu mari eforturi financiare de catre stat si cu cresterea gradului public de indatorare.
ii. Masuri de austeritate, dozate cu grija, in vederea readucerii deficitului bugetar (bani cheltuiti - bani incasati) si a datoriei publice.
Daca stimulezi prea mult, risti sa dai faliment, ca Grecia. Daca nu stimulezi de loc, risti sa omori economia, ca Romania.

1.c) Impact negativ asupra sistemului financiar-bancar, la modul cel mai nasol posibil. Nu poti trece de la un sistem in care permiti (si incurajezi) un grad de indatorare a populatiei de pana la 70% din venituri (pentru a-ti regla deficitul de cont curent, adicatelea import-export, pe barba indatorarii populatiei) la reducerea veniturilor salariatilor “bugetari” (chit ca nu e vorba doar de bugetari aici) cu 25%. Faceti voi calculele si spuneti-mi cum va arata gredul de insolventa. Dupa care, spuneti-mi ce se va intampla cu asset-urile bancare, si respectiv cu ratingul asset-urilor romanesti in general. Eu zic ca vor fi catalogate drept “junk”, si sa vedeti atunci distractie smile

Deci, concluzie: guvernul vine cu masuri complet oligofrene, de natura sa adanceasca recesiunea, sa creasca deficitul bugetar si sa aduca economia Romaniei intr-o zona de fragilitate deosebita. SI, daca au fost atat de incompetenti incat sa gandeasca “solutiile” astea, cu siguranta nu vor sti sa ne scoata din [cenzurat] in care ne vor baga.

2. Daca e sa vorbim de SOLUTII, putem sa incepem, de exemplu, prin a ne gandi la ce anume vrem sa rezolvam:

2.a) Daca vrem sa reducem cheltuielile bugetare, cum ar fi sa incepem cu:
i. Reducearea FONDURILOR de salarii sau a bugetelor alocate, nu a salariilor in sine, mergand pe logica “ce iese de la mine din buget” nu “ce primeste omu”. E treaba fiecarei institutii sa se descurce cum poate mai bine: sa disponibilizeze oameni, sa reduca alte cheltuieli, sa optimizeze costuri, etc.
ii. Sa reduc coruptia. Nu e asa greu precum pare, e suficient sa decizi ca TOT ce se cumpara in Romania pe ban public, indiferent de suma, se achizitioneaza prin SEAP (sistemul electronic de achizitii publice), garantez eu ca economisesti 50% din banii negri tranzactionati, adicatelea MINIM 20% din ce cheltuie statul acum, pe chestii de la pixuri la lucrari de amenajare.

2.b) Daca ni se pare ca avem cheltuieli prea mari cu personalul, cum ar fi sa facem REFORMA sistemului administrativ? Stiati ca avem peste 1000 (o mie, nu, nu am gresit zerourile) de agentii guvernamentale? Stiti cam care este procentul de angajati-fantoma ale acestora (adicatelea tot felul de gigei si gigele, care sunt clienti politici si care trebuie sa primeasca si ei un job de la stat)? Hai sa zboare aia intai, va garantez eu ca nici nu se va simti in consum sau in sistemul financiar-bancar.

2.c) Daca tot ne-am facut politicieni ca sa bagam lovele in buzunare, hai sa facem macar o chestie: SA INVATAM SA FURAM CA LUMEA. Dragii mei, peste tot se fura. Sarkozy fura de-i troznesc falcile, la americani ii zice “lobby”, la britanici isi iau aia case pe bani publici, etc. Noi toti furam de fiecare data cand dam un telefon personal de pe mobilul de serviciu sau cand jucam Erepublik pe timpul companiei. TOTI FURA. Nu sunt un idealist, dar sunt un pragmatic. Pana si hotia s epoate face cu cap (ca la altii) sau fara cap (ca la noi).

Un om batran mi-a spus mie odata o chestie pe care nu o sa o uit niciodata: “daca furi, asigura-te ca ai lasat in urma o lucrare excelenta, astfel nimeni nu te va suspecta”. E acceptabil sa faci autostrazi la pret dublu si sa furi jumatate, daca lasi in urma rezultate SOLIDE si PALPABILE. Nu e ok sa furi banii de autostrazi si sa nu lasi in urma nimic, chit ca, daca le-ai fi facut, acestea produceau per total bani cat sa se fi recuperat furtul tau. Per total, tot atat ai fi castigat, dar asa a iesit un [cenzurat] romanesc.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member

Sa actionam acum pina nu mor ai nostri parinti de boli si de foame!

http://www.facias.org/

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Administrator
PROFESIONALUNU - 17 Iunie 2010 07:04 PM

Sa actionam acum pina nu mor ai nostri parinti de boli si de foame!
http://www.facias.org/

Cine or mai fi și Facias ăștia nu știu - pagina lor cu “Echipa” a dispărut.

Semnătură 

1 din 3
1

‹‹ Diverse      digi mobile ››