Atlas Telecom
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Prague, Czech Republic
Macuser din: 11.10.05

Vreau sa imi schimb providerul de internet (a.k.a. RDS, care imi ia o gramada de bani pentru conexiune rapida, care merge oribil si care imi spune atunci cand ma plang de viteza mica la net, ca langa blocul in care stau eu sunt multe retele de cartier care mananca toata latimea de banda din zona si ca nu au ce sa imi faca daca am ghinion sa stau intr-o asemenea zona   cool mad  )
Am gasit un nou provider in Arad unde locuiesc eu; se numeste Astral Telecom.
As dori sa stiu daca foloseste cineva serviciile acestei firme, iar daca da, sa imi spuneti si mie cum merge…
Am auzit ca primsti de la ei un device care se leaga pe usb si cica ai net oriunde ai fi in oras…  intrebare: acel device merge si pe Mac sau nu? Doamna cu care am vb de la ei nu a stiut sa imi spuna exact; mi-a zis ca merge pe orice PC     tongue rolleye
Daca foloseste cineva astral, va rog sa imi spuneti si mie daca se merita sa trec la ei si daca imi merge chestia aia (ca o antenutza) pe usb pe Mac-ul meu…

Mersi!

Semnătură 

Mac mini - i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
Mac mini server - i7 2.3 GHz 16 GB, intel HD 4000, 256 SSD
iPhone SE 64 GB
MacBook Pro mid 2012 i5 2.5 GHz, 8 GB, intel HD4000
iPad mini 4th gen 128 GB

Long time ago I said to myself that I should “Think Different !”, and I did. I don’t regret my decision!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

cred ca trebuie sa te hotarasti: atlas sau astral ????
astral nu e o firma noua, e la fel de veche ca si rds. solutia tehnica pe care o expui e destul de ... incerta. incearca sa citesti putin contractul de la rds si sa ne spui ce prevede el. daca nu te descurci sa citesti si interpretezi acel contract da-mi un mesaj pe privat cu numele pe care e facut contractul. sau trimite-mi un scan al contractului. daca te misti repede poate rezolvam problema ta.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX

Orice e mai bun decat RDS-crap smile Atentie la contractul care l-ai semnat cu ei ca s-ar putea sa te oblige sa le platesti abonamentul pe tot anul.
Vad ca ai un Laptop - du-te cu el la sediul Atlas|Astral si incearca.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
psergiu - 29 August 2006 04:59 PM

Orice e mai bun decat RDS-crap smile Atentie la contractul care l-ai semnat cu ei ca s-ar putea sa te oblige sa le platesti abonamentul pe tot anul.
Vad ca ai un Laptop - du-te cu el la sediul Atlas|Astral si incearca.

ce sa zic?! poate ai si tu dreptate….
amicul nostru cred ca se refera la treaba asta:
http://www.atlastelecom.ro/servicii-internet-restultarii-abonamente.php  iar asta e “PT RESTUL TARII” deci si pt amicul nostru din arad…. hhmmm, sa inteleg ca toata tara e un hotspot al firmei atlas?! cam multe informatii despre solutia tehnica oferita…..
PANA LA 5 Mbps pt 25eur?! cand un 1Mbps GARANTAT e la cei doi mari jucatori RDS si UPC-ASTRAL cca 300$ ?! “PANA LA”, “UP TO” inseamna de la 0 (zero) la ... la cat vrea ISP sa zica…prin contract el este acoperit, poate sa-ti dea si 2kbps
UP TO 1.5 Mbps la RDS e 19$ iar la UPC-Astral cam tot pe acolo (nu sunt afisate pe site preturile pachetului triplay) si poate nu vei sta in maxim de banda toata ziua dar aveti in medie 1Mbps adica 128Kb/s

iar aici avem pt oradea http://www.atlastelecom.ro/servicii-internet-oradea-abonamente.php hmm, misto preturi .... 56eur pt 32kbps ?! e o gluma buna, nu credeti? adica 56eur pt 4kB/s !?

Firma atlas atrage clientii prin tarifele la serviciul de voce. acestea sunt f mici insa prin infrastructura oferita nu poti folosi telefonul in timp ce esti online.
cred ca amicul nostru ar trebui sa faca un mic efort si sa-si aminteasca exact cuvintele persoanei cu care a discutat deoarece explicatia “langa blocul in care stau eu sunt multe retele de cartier care mananca toata latimea de banda din zona” este una anormala, nu este fireasca, este o prostie si sunt convins ca nu i s-a spus asa ceva. daca-mi va oferi cateva informatii legate de abonamentul lui, il voi lamuri vis-a-vis de problemele pe care le are.

in concluzie, pt un homeuser, nu exista decat 2 variante Astral-UPC si RDS.

si inca ceva:  Perioada minima contractuala este de 12 luni. Tarifele nu includ TVA
in afara retelelor de cartier, orice alt ISP cat de cat serios, are un contract pe o perioada de 6luni-1an ...
poate gresesc dar din cate stiu nu exista retele de cartier in Arad. poate sunt 5-6-7 pustani care impart un abonament si si-au facut un “mini LAN” sa rupa counterstrike-ul in doua. nu stiu care este politica UPC dar RDS, de ceva vreme, nu incheie contracte cu firme care distribuie banda la terti.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
alexei ciprian - 29 August 2006 06:00 PM

in concluzie, pt un homeuser, nu exista decat 2 variante Astral-UPC si RDS.

Mai exista si a treia: ADSL de la Romtelecom. Eu nu am decat cuvinte de lauda pentru aceasta conexiune. Banda pe care ti-o dau (negarantata) este valabila si in tara, dar si in exterior, nu ca la altii unde ai metropolitan la greu, dar in exterior canci.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

abonamentele de la rtc nu intra, dupa parerea mea, in categoria homeuser, e destul de business oferta adsl de la rtc. bine…acum trebuie stabilit ce inseamna homeuser. dar sa rupi teava-n paishpe 24/24 cu torrenti si dc++  nu prea e “treaba” de homeuser ...
parerea mea….

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca

pe langa faptul ca daca dai banii la astral/romtelecom/rds vorba aia, e o firma, platesc taxe, economia merge…mai nou, retelele de cartier dau chitanta si factura… de ce nu incerci la una din retelele de cartier care tot ia banda aia a rds-ului? este posibil sa ai un pret mai mic, sa fie legala treaba si viteza mai mare. la mine asa e cel putin… orice conexiune are urcusuri si coborasuri, si aici includ si lipsa netului la retele de cartier uneori, dar este destul de avantajoasa…

pe deasupra, ele cam ofera pt home user cea ce firmele mari trebuiau sa ofere… net!

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

e cam greu sa practice preturi sub cele de la upc/rds/rtc .... aaa, da….pot fi sub ele dar nu ofera ce ofera ele. daca la upc sau rds ai pt cca 20$ banda up to 1.5 + niste preturi pt telefonie super avantajoase. retelele de cartier iti ofera LAN. n-au nici o treaba cu netul. intra pe http://www.retele.net (am luat ca reper buc) si vei gasi retele care ofera pt 500mii un pana la 512 INTERNET .... adica bunicel dar putin pt ca va merge cu o medie de 300kbps. pt 500mii la rds sau upc ai si net si tf si catv. daca tine cineva mortis putem face o analiza la sange a ofertelor dar intai sa lamurim clar ce inseamna internet, lan si nevoi homeuser

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05
alexei ciprian - 29 August 2006 10:08 PM

abonamentele de la rtc nu intra, dupa parerea mea, in categoria homeuser, e destul de business oferta adsl de la rtc. bine…acum trebuie stabilit ce inseamna homeuser. dar sa rupi teava-n paishpe 24/24 cu torrenti si dc++  nu prea e “treaba” de homeuser ...
parerea mea….

LOL Dar cine vrei sa rupa teava cu torenti?? Firmele? Tocmai, ca home userii fac asta. Dar ai dreptate, retelele de cartier ofera LAN, nu Internet.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

ai dreptate! la noi tre sa se inventeze romanianuser ... e cam aiurea treaba pt ca si ISP cumpara banda la un pret mare si atunci o da si el cum poate. in buc e simplu ca sunt muuulte firme “de cartier” si majoritatea au peering intre ele si e ditamai orasul, useri pe huburi sunt cat china. daca te tine buzunarul si stii sa folosesti calculatorul iti tragi un ab pt internet si unul la o retea de cartier pt LAN. am un amic in canada si plateste vreo 10$ pe o conexiune adsl si are 5Mbps internet! pana o sa ajunga si la noi asa ceva….o sa ne chinuim cu ce avem. oricum dupa intrarea in ue o sa fie cam nasol cu retelele de cartier deoarece acestea se bazeaza pe retele aeriene si noile norme nu prea prevad asa ceva. vor disparea. daca upc sau rds isi vor permite sa angajeze firme sa-si ingroape infrastructura, ele nu-si vor putea permite asa ceva. in iasi, luna asta, majoritatea retelelor de cartier, au fost vandute catre o firma (elvetiana parca) si s-au scos baietii cu niste bani frumosi.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 19.12.07

A reusit pana acum cineva sa se conecteze la reteaua internet Wi-Fi Atlastelecom?, eu am cont la ei insa nu trece de negocierile PPPoE, posibil sa fie o chestie de semnal, in camera unde am incercat aveam semal 23%