Pentru cei care prefera sa foloseasca tastatura in locul a drag-and-drop, am facut o aplicatie care implementeaza cut si paste pentru fisiere.
Ca un mic bonus, o mai puteti folosi sa faceti “merge” la foldere.
O scurta prezentare pentru cei care nu au folosit niciodata cut si paste pentru fisiere:
Cut - in momentul in care dai cut la niste fisiere, fisierele nu se schimba cu absolut nimic, singurul lucru care se intampla e ca aplicatia retine locatia unde sunt acele fisiere.
Paste - cand dai paste, aplicatia muta fisierele de la locatiile salvate in locul in care vrei.
Daca dai Cut la un fisier si uiti sa dai Paste, nu se intampla nimic, fisierul ramane unde era.
Aplicatia nu schimba cu absolut nimic sistemul (e o simpla aplicatie normala, o dezinstalati doar daca o stergeti). Din pacate, nu o puteti folosi decat daca aveti Snow Leopard si merge decat cu Finder.
Puteti folosi ca shortcuturi cmd+x si cmd+v, sau puteti alege orice shortcuturi vreti.
Aplicatia se numeste moveAddict si o puteti gasi la http://kapeli.com (acolo gasiti si o prezentare mai in detaliu).
Eu cred că site-ul ar trebui să aibă mai multe date despre tine în primul rând ca developer întrucât vinzi o aplicație,fi mai transparent puțin. Nu poți să ai încredere într-un site care îți oferă numai link de download și o prezentare scurtă a aplicației.Părerea mea.
Eu cred că site-ul ar trebui să aibă mai multe date despre tine în primul rând ca developer întrucât vinzi o aplicație,fi mai transparent puțin. Nu poți să ai încredere într-un site care îți oferă numai link de download și o prezentare scurtă a aplicației.Părerea mea.
De acord. Am vrut sa fac o pagina “About”, dar dupa jumatate de ora in care nu mi-a venit nicio idee ce sa scriu in ea, am renuntat. Nu am nimic interesant de zis. Sunt student, e prima aplicatie pe care o fac, altceva chiar nu vad ce as putea zice. O sa ma mai gandesc, poate imi vine vreo idee.
Foarte utilă aplicaţia, felicitări! Poate o include şi Apple în 10.7.0
E totuşi deranjantă bara de notificare , ştiu ce fac nu trebuie să îmi spună programul că am făcut cut.
Foarte utilă aplicaţia, felicitări! Poate o include şi Apple în 10.7.0
E totuşi deranjantă bara de notificare , ştiu ce fac nu trebuie să îmi spună programul că am făcut cut.
Da, poate fi deranjanta, dar din moment ce nu e o functie a sistemului standard, m-am gandit ca unii utilizatori ar vrea o notificare care sa le spuna ca programul chiar functioneaza.
Poti dezactiva acea fereastra din setari. Pur si simplu bifeaza “Disable the notification display” si gata.
O sa redenumesc acea setare sa fie “Disable the notification window”, acum mi-am dat seama ca e un pic ambiguu numele.
Musai!
E tare, ce n-a făcut Apple în jde ani a făcut domnul stundent, care „altceva chiar nu vad ce as putea zice” în vreo 5 zile…
Ei ce zici?!
A fost cam 1 luna, cred. Apple ar putea face ceva mai bun in cateva zile, poate cateva ore. La mine, greutatea a fost sa fac programul sa interactioneze cat mai bine cu Finder-ul, fara sa-l modifice. Ei au acces direct la Finder si il pot modifica in orice fel vor…
Da, nu m-am gîndit – dar nu voiam să-ți desconsider munca, dimpotrivă! Sînt în stare de admirație de cîteva zile…
Fapt e că din cine știe ce motiv n-au făcut… Așa că dacă vor să facă, eu aș zice că trebuie să-ți dea un telefon, nu?
L-am cumpărat, deşi l-am găsit cracat pe Brokenstones.
Foarte bună mergiuiala folderelor! Bravo!
Mersi!
Am gasit si eu in alte locuri, dar e aceasi versiune distribuita peste tot. Este cam imposibil sa faci programul de necracuit, iar eu am preferat sa lucrez mai mult la program in sine decat la anti-piraterie. Este o versiune mai veche cea cracuita si nu poti face update cu ea. Banuiesc ca peste cateva ore/zile o sa apara varianta cracuita a ultimei versiuni. O idee ar fi sa combat pirateria postand update-uri mai repede decat cracuiesc ei, astfel doar userii care platesc sa se bucure de ele…
Cum naiba de l-au c®ăcat ăsa de repede?? Abia are cîteva zile, o săptămînă!
Stiam ca o sa fie cracat repede, dar nu ma asteptam sa fie gasit de un cracker asa de curand, foarte putina lume stie de el.
Cand vine vorba de aplicatii de Mac, cracarea in sine este foarte usoara. Cred ca unui cracker i-ar lua cam o ora sa sparga un program foarte bine protejat, programului meu i-as da o dificultate de cateva minute. Spre deosebire de Windows, eu unul nu am gasit program de Mac care sa nu fi fost cracat.
Iar despre protectie impotriva cracarii, peste tot unde m-am documentat pe acest subiect se repeta termenul “imposibil” si recomandarea principala e sa nu pierzi multa vreme cu acest lucru.
In schimb, ceea ce nu pot face crackerii este sa genereze licente care sa mearga in versiunea originala a programului, deci de fiecare data cand eu lansez o noua versiune, ei trebuie sa o crackuiasca si sa o lanseze la randul lor.
Fara a fi rau intentionat, o crackare asa rapida a unui program inseamna ca programul este apreciat. Stiu ca banii valoreaza mai mult decat aprecierile. Stiu un site de warez pt Mac (nu-i spui numele) unde un programator a intrat (cel care face aplicatia foarte utila numita Daisy Disk) si care a dat niste avataje utilizatorilor de pe acel forum (beta- testing, discount pentru membrii acelui forum). Rezultatul? Toate aplicatiile sunt warezuite pe acel site, cu exceptia lui DaisyDisk. Nimeni de pe acel site nu mai crackeaza aplicatia, ba mai mult au cumparat-o si o recomanda mai departe. Sper ca nu am fost offtopic. Succes cu aplicatia ta.
Fara a fi rau intentionat, o crackare asa rapida a unui program inseamna ca programul este apreciat. Stiu ca banii valoreaza mai mult decat aprecierile. Stiu un site de warez pt Mac (nu-i spui numele) unde un programator a intrat (cel care face aplicatia foarte utila numita Daisy Disk) si care a dat niste avataje utilizatorilor de pe acel forum (beta- testing, discount pentru membrii acelui forum). Rezultatul? Toate aplicatiile sunt warezuite pe acel site, cu exceptia lui DaisyDisk. Nimeni de pe acel site nu mai crackeaza aplicatia, ba mai mult au cumparat-o si o recomanda mai departe. Sper ca nu am fost offtopic. Succes cu aplicatia ta.
E o idee buna de marketing, dar nu te protejeaza impotriva pirateriei, pentru ca mai sunt alte 100 site-uri unde ar putea fi postat crackul (o cautare a DaisyDisk pe Google arata asta). Pana la urma, nu ai cum sa te impotrivesti, daca cineva vrea sa distribuie o versiune cracuita, nu ai ce face.