3 din 8
3
Oh, nu ! Windows Phone 7, ce ne facem ?
  [ Ignoră ]   [ # 31 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09
psergiu - 10 Iulie 2010 07:34 PM

Dar așteptăm cu nerăbdare ca oamenii lui Steve Balmer să facă un OS și mai tare decât iOS-ul 4 - ca să simtă și Apple că are concurență.

acelasi lucru ai zis si despre Windows 7 & Snow Leopard cand erau in stagiu de beta LOL

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 32 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Concurența este bună.

Dacă Compaq nu inventa clonele PC, și IBM rămânea singurul producător de PC-uri, la concurență cu Apple II-urile și Macintoashele originale astăzi am fi avut procesoare de maxim 200 Mhz - la ce bun să facă unele mai rapide dacă nu există concurență ?

Dacă AMD-ul nu ar fi făcut K5-urile, K6-urile și Athloanele, astăzi am fi avut procesoare intel la max 1.2Ghz - căci nu se arunca nimeni în “lupta Megaherzilor”

Și nu mai vorbesc de prețuri - fără concurență, calculatoarele ar fi costat astăzi tot cât o jumătate de mașină, ca în anii 70-80.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 33 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 13.08.07
alacub - 10 Iulie 2010 07:24 PM
dtancu - 10 Iulie 2010 02:14 PM

A compara WM6 cu iOS este o gluma.

parerea mea e ca Iphone e o jucarie la moda.
cand spun ca e jucarie ma refer la faptul ca nu are suport pt retele corporate, pt sisteme ERP, CRM, DMS, ca nu este suficient de structurata pt a fi integrata in “flote”, etc.
va ramane, in opinia mea, un gadget ca si Mac-urile.

Dupa 10 ani de SAP si CRM/Citrix pot spune cu mana pe inima ca cine mai afirma ca foloseste ERP-uri si sisteme CRM pe telefoane e ori sado-maso ori vorbeste din carti.
Scuze, fara nici o aluzie la persoanele de fata.

Semnătură 

We do not see things as they are, we see things as we are.

[ Ignoră ]   [ # 34 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 10.07.10

Care aplicatii de la servici? Exemplifica te rog.

Semnătură 

Don’t worry, be happy!

[ Ignoră ]   [ # 35 ]
RankRankRank
Member

Vezi mai sus.
SAP
CRM (atat Citrix- cat si Oracle-based)
Lotus Notes (server Domino)

Pt. LN a dat Dumnezeu si s-a inventat Blackberry, insa pt. restul…sanatate maxima si spor la utilizat telefonul mobil smile

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 36 ]
RankRank
Jr. Member
dtancu - 10 Iulie 2010 08:29 PM

Vezi mai sus.
SAP
CRM (atat Citrix- cat si Oracle-based)
Lotus Notes (server Domino)

Pt. LN a dat Dumnezeu si s-a inventat Blackberry, insa pt. restul…sanatate maxima si spor la utilizat telefonul mobil smile

Da ai dreptate, nu stiam.
Dar sunt totusi sisteme care nu functioneaza inca. (probabil in viitor)

Semnătură 

Don’t worry, be happy!

[ Ignoră ]   [ # 37 ]
RankRankRank
Member

Bineinteles, nici iphone-ul nu e mai breaz cu astfel de aplicatii.
In general lumea cand vorbeste de compatibilitate cu aplicatii corporate pt. un telefon mobil se refera la un MS Exchange, un VPN, ceva protocoale de securitate in plus acceptate si cam atat.
De regula e vorba de a conecta respectivul device in reteaua firmei, atat si nimic mai mult. Pt. mine, orice telefon mobil/smartphone etc (chiar si un iPad) sunt nule cand vine vorba de a UTILIZA efectiv aplicatiile pe care le am la servici. In orimul rand datorita ecranelor foarte mici, a metodelor de input greoaie si apoi din cauza imposibilitatii rularii acceptabile a unui client de baze de date pe un device mobil. Pentru asta exista laptopuri.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 38 ]
RankRankRankRank
Administrator

La mine la firmă de exemplu versiunea “Mobile” a lui BMC Remedy este utilizabilă perfect din Safari de pe iPhone-uri. Pe majoritatea telefoanelor cu browser IE, este nefolosibil.

Și să nu uităm o chestie: Există telefoane cu Windows mobile Proaste & Ieftine și există Bune și Scumpe. De care credeți voi că se cumpără o firmă pentru angajații săi care nu sunt șefi mari/directori ? Măcar la iPhone, toate modelele care le găsești de cumpărat la un moment dat merg bine smile

Să sperăm că WinMo 7 va merge bine și pe cele ieftine (slabe șanse, cerințele minime de procesor sunt ~1Ghz din câte știu eu, și încă nu a apărut varianta finală).

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 39 ]
RankRank
Jr. Member

Asa e.
De curiozitate ce intelegi prin telefon WM bun si scump?

Semnătură 

Don’t worry, be happy!

[ Ignoră ]   [ # 40 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Piatra Neamt
Macuser din: 02.01.10

Daca tot vreti sa faceti comparatie intre iphone si restul sa vorbim deschis si despre costuri. Cat costa un iphone si cat costa un HTC sau un Samsung, sau mai stiu ce alt telefon ce ruleaza cu WM.

Eu personal am si un Iphone 3gs JB si unlocked, si am si un HTC HD2. Din start tre sa precizez costurile: HTC-ul a costat 1900 RON la liber, in timp ce pe Iphone la liber ar fi trebuit sa dau in jur de 3000, deci aproape dublu.

Eu nu sunt fan impatimit nici de iOS si nici de WM, prin urmare consider ca as putea sa fiu cat de cat obiectiv in comparatii. Fiecare din ele are minusuri si plusuri, dar data fiind diferenta de pret intre ele , sincer iphonul nu isi merita banii efectiv. Doar daca vrem sa sporim incasarile la Apple si ale tertilor distribuitori. Efectiv si concret ce ofera iphone 4 in plus fata de un WM7 ca sa justifice o diferenta de pret de peste 1000-1500 ron ?

Daca poate cineva sa imi raspunda la aceasta intrebare apreciz, dar sa fie obiectiv, sa puncteze foarte clar…

Sa nu ma intelegeti gresit, nu ridic in slavi nici WM-ul, dar macar are un cost mai decent. In schimb, sunt si alte sisteme de operare si mai ieftine care ruleaza poate mai bine ca Wm-ul…

Cam asta am avut eu de spus. Cel mai mare minus la iphone mie personal mi se pare pretul exagerat de mare.

[ Ignoră ]   [ # 41 ]
RankRankRank
Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 27.10.08
Dragos Salageanu - 21 Iunie 2010 09:01 AM

Si, apropo, Jesus are clar un iPad 16 GB Wifi Only…

Moise ar avea două.

Semnătură 

We spent a lot of time in simulators, we were going to do it right  Wally Schirra

[ Ignoră ]   [ # 42 ]
RankRankRank
Member

Cu porunci scrise pe ele.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 43 ]
RankRankRankRank
Administrator
dentimarius - 11 Iulie 2010 03:42 PM

Daca tot vreti sa faceti comparatie intre iphone si restul sa vorbim deschis si despre costuri. Cat costa un iphone si cat costa un HTC sau un Samsung, sau mai stiu ce alt telefon ce ruleaza cu WM.

Eu personal am si un Iphone 3gs JB si unlocked, si am si un HTC HD2. Din start tre sa precizez costurile: HTC-ul a costat 1900 RON la liber, in timp ce pe Iphone la liber ar fi trebuit sa dau in jur de 3000, deci aproape dublu.

Eu nu sunt fan impatimit nici de iOS si nici de WM, prin urmare consider ca as putea sa fiu cat de cat obiectiv in comparatii. Fiecare din ele are minusuri si plusuri, dar data fiind diferenta de pret intre ele , sincer iphonul nu isi merita banii efectiv. Doar daca vrem sa sporim incasarile la Apple si ale tertilor distribuitori. Efectiv si concret ce ofera iphone 4 in plus fata de un WM7 ca sa justifice o diferenta de pret de peste 1000-1500 ron ?

Daca poate cineva sa imi raspunda la aceasta intrebare apreciz, dar sa fie obiectiv, sa puncteze foarte clar…

Sa nu ma intelegeti gresit, nu ridic in slavi nici WM-ul, dar macar are un cost mai decent. In schimb, sunt si alte sisteme de operare si mai ieftine care ruleaza poate mai bine ca Wm-ul…

Cam asta am avut eu de spus. Cel mai mare minus la iphone mie personal mi se pare pretul exagerat de mare.

Daca tot vreti sa faceti comparatie intre Mercedes si restul sa vorbim deschis si despre costuri. Cat costa un Mercedes si cat costa o Dacia sau o Lada, sau mai știu eu ce masina ruleaza cu motoare făcute de alții.
... ș.a.m.d. ...

PS: Eu am iPhone 3GS și Dacia Logan deoarece folosesc telefonul mai mult decât conduc (7 zile 8 ore total call time într-un an = 174 ore vs. ~3500km cu o viteză medie de 70km/h = 50 ore. Si numărul de ore în care am folosit iPhone-ul pentru mail, muzică, filme, poze, GPS & maps, browsing și zecile de aplicații cumpărate este muuult mai mare decât numărul de ore în care am stat la semafor sau blocat in trafic). Așa că te înțeleg cu HD2-ul tau cu WM6.5 (care POATE va avea WM7 la iarnă) ... dacă nu-l folosești, de ce să dai atâția bani.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 44 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: München
Macuser din: 30.05.08

Chiar recent am stat de povestit cu oameni despre apple (iphone, mac ... ) si desi apple la serviciu prefera sa aiba libertatea maxima si ar folosi mai degraba un linux ceva si un windows pentru jocuri (PS: cei 2 prieteni ai mei folosesc amandoi HTC HD2). Depinde ce vrei de la telefon: daca vrei sa il freci cum vrei tu, sa faci ce vrei tu ... atunci go android/win mobile (ai carul de aplicatii pe cel din urma, ai xda developers care vor face o groaza de softuri si variante de firmware-uri) .... in schimb daca vrei ca pur si simplu sa iti mearga cumpara un iphone.
Eu sunt foarte curios de ce viitor v-a avea MeeGo (http://meego.com/) - noul sistem de operare linux based, open source. Da, stiu, si android ii open source, dar in spatele lui sta google. Aici e pur si simplu altceva.
Alt sistem de operare care vad ca merge bine si m-a impresionat este web os-ul de la palm ... dar se pare ca limitandu-se la Sprint o perioada mare de vreme nu prea a prins la lume, dar acum ca a fost cumparat palm de catre hp cred ca se va mai schimba treaba.

Semnătură 

dau doua beri goale pentru una plina

[ Ignoră ]   [ # 45 ]
RankRankRank
Member
Din: Wonderland
Macuser din: 20.05.09

va mai amintiti?.......a fost retras dupa 3 saptamani cu doar 503 exemplare vandute

Semnătură 

Macbook Pro 15” Late 2008, OS 10.8.4
iPad 4 32Gb cellular, White
iPad mini retina 32gb cellular, White
iPod Touch 3G, 64 Gb

3 din 8
3