acoperirea internet “omenesc”
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

Buna. Cu citeva prieteni din Italia vrem sa cumparam o casuta prin zonele rurale din munti in Romania, dar nu va ascund ca conectarea la internet joaca un rol de stul de important. Cineva puote sa ma arate un site unde sa puote de verificat acoperirea de internet in Romania?
Prioritatea la adsl, si conectarile nelimitate, dar si 3G si EVDO, ca sa stim (de fapto nu am idea de conditii contractuale ale provideri romani si la cablu si la 3G).
Peurma cu ajutorul de google maps/hearth vom alege locul aproximativ potrivit pe unde concentra cercetare.
Multumesc anticipat.

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 20.06.08

Vezi in zona Bran-Moeciu!

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

aia nu-i la munte, e un fel de dorobanți, doar că au străzi mai bune și restaurante mai scumpe.
împrejurimile sibiului - satele părăsite de sași - acolo aș face un “silicon valley” dacă m-ar ține punga, zona munții almașului (mehedinți)...

Semnătură 

 ǝʞıl ı

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05
haris - 21 Iunie 2010 06:17 PM

împrejurimile sibiului - satele părăsite de sași - acolo aș face un “silicon valley” dacă m-ar ține punga, zona munții almașului (mehedinți)...

Subscriu. E superb!
Insa cred ca-i mai greu cu netul p-acolo.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu la accesibilitate net ma gandisem. Omu vrea net.  altfel ii recomandam Maramuresu sau Bucovina. (Viseu, Borsa, Ocna Sugatag, Sucevita, Brodina, Ulma,....)

Semnătură 

“Cel cel mai sigur semn că există viață inteligentă în Univers este că niciodată nu au încercat să ne contacteze” - Bill Watterson.

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Brașov
Macuser din: 20.04.07
altero - 21 Iunie 2010 08:17 PM
haris - 21 Iunie 2010 06:17 PM

Subscriu. E superb!
Insa cred ca-i mai greu cu netul p-acolo.

Da, e frumos, în Cisnădioara, de exemplu, dar netu’ mobil se oprește doar la Edge. Nu știu cum stă Romtelefonu’...

@Roberto

Îți recomand să suni la Romtelecom, după ce ați ochit o zonă care vă place mult. De cînd sînt sub umbrela T-Mobil se mișcă foarte bine și mai mult ca sigur că o fătucă de acolo îți spune repede ce se întîmplă în zonă. Vă rezolvă și cu televiziunea. :D

Semnătură 

iMac G3, 333MHz, 192MB Ram, 20GB HDD, CD-Rom
PowerMac G4, dual 1GHz, 2GB Ram, 2x80GB HDD, Philips DVD-RW, 17” Samsung 710v
iMac mid-2011, 2,5GHz QC, 20GB Ram, 500GB HDD, ASUS Bluray writer
Time Capsule 500GB/vintage AirPort Snow
ASUS RT-N66U “Dark Knight”
iPad 2 16GB WiFI
HP Pre3 2.2.4 biatches!!!/iPhone 4/Galaxy Nexus
external iSight
iPod Shuffle 512MB (plastic)/1GB (alu)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Daca va referiti la satele sasesti parasite de pe Valea Hartibaciului, acolo, din cate am inteles, exista acoperire pentru internet de la Vodafone. Cineva mi-a spus ca s-a descurcat si cu un stick de la RDS. Trebuie incercat.
Oricum, zona e absolut senzationala. Iar preturile caselor sunt foarte mici. In schimb, exista cateva incoveniente, pe care nu le discut aici.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Ba da, omul vrea să-și ia casă, sunt convins că este interesat de toate inconvenientele ce pot apărea smile.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 19.01.08

Eventual pe PM.
Problema lui din primul post era legata de internet. Aia am incercat sa i-o lamuresc. restul, daca vrea, sa imi dea PM si ii mai zic ce nu pot spune aici.

Semnătură 

Batman foloseste Mac

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

Va multumesc mult pentru atentie si rapiditate… Insa ma faceti curioz cu inconvenientele acesta…
In orice caz i-mi trebuie o zana cu adevarat rurala, sa nu fie zona de inondatii grave si frecvente, sa fie posibil de gustat brinza de capra, oaia si alte produse biologice si rare in ziua de astazi, si sa nu te temi pentru airul care o respiri…  Da ca mai sunt si eftin cazele si loturi de pamint, cu atit mai bine. Asta e toata povestea…
O sa-mi interesez la zona data, o sa sun pe romtelecom pentru citeva intrebari, si o sa arunc o privire pe situl vodafone.ro pentru a vedea ce pachete au si da ca sa puote de folosit fara ca sa te osuci contul de card.
O sa mai monitorizez postul in caz ca aveti inca careva idee…si o sa va zic in orice caz cum si da ca sa va termina cautarea.
Salut.

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Vezi ca CFR-ul are una dintre cele mai bune retele de fibra din RO
Incearca sa gasesti o locatie aproape de CFR, sa te lipesti de ei.
LA fel RDS are 2 bucle in RO de fibra oprica. O zona pe unde trece este Baile Herculane, Alta pe la Brasov. Deci tot aprope de ei paote gasesti ceva locatii.

Semnătură 

Ladă cu multe mere….

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Din pacate eu nu am mare cunostinta ale situatie romane de burocratie internautica… Verificam impreuna da ca am inteles corect: presupunem ca eu gisesc un loc in apropriere a cfr (cit de aproape? 3-10 km?) atunci ma puot include in fibra lor. Dar acest lucru sa va realiza prin intermediul de careva provider care i folosesc linea, sau sunt servicii prestati la direct de catre cfreu?

Semnătură