as vra sa deschidem o discutia ampla despre thunderbird si mail cu scopul stabilirea pentru care scop e mai bine sa l-ai pe una sau pe alta sau amindoi clinti de posta.
Am inteles ca thunderbird nu sa puote coordona nici intro un caz cu app “rubrica indirizzi” (incerc sa traduc in romana dar da ca nu pot o citez in original al sistemului mau italian), dar are o rubrica a parte, care din pacate nu suporta fotografiilor.
Thunderbird permite controlul asupra talonul de primirea postala (ricevute di ritorno) care la app.mail nu e posibil.
Amentesc ca toate declaratiile aceasta nu sunt sigure, da ca cineva mai expert depisteaza ceva neexact sau gresit va rog sa-mi corectati.
Adicatelea vrei sa zici ca Thunderbird nu e integrat cu AddressBook-ul din Apple, dar are propriul Address Book implementat. Da - asta e adevarat. La fel de adevarat este ca nu suporta poze in adress-bookul propriu. (Acuma, io nu inteleg la ce bun sa ai poze in address-book, dar in fine, poate sunt mai greu de cap. )
Cat despre “talonul de primire prin posta” - vrei sa ii zici “confirmare de primire”. Intr-adevar - nu am putut sa gasesc nimic cu privire
la confirmarea de primire pe MailApp. Thunderbird - pe de alta parte, nu are nici o problema cu ele.
In alta ordine de idei, MailApp are probleme cu MSExchange si IMAP daca ai Inboxuri publice/comune, sau daca serverul tau de IMAP iti arata tot ce ai in directorul de home. Practic, MailApp nu poate fi configurat sa iti arate doar folderele de interes, si prefera sa ti le arate pe toate! Si data viitoare cand ii dai drumul din nou - ti le verifica pe toate pentru mesajele primite, si nu conteaza ca folderele respective nu sunt foldere de mail, tot se uita in ele… cine stie - poate primesti un mail intr-un fisier JPEG?! (vezi poza de exemplu)
Alegerea unui client de email este o chestiune pe care o poţi tranşa numai dacă iei la testat programele respective. Lucrează un timp cu ambele programe, vezi ce facilităţi şi opţiuni au. Cel mai adesea, vei găsi o facilitate care să ţi se pară absolut esenţială pentru stilul tău de lucru, şi să încline balanţa în favoarea unuia sau altuia dintre clienţii de email.
Acestea fiind zise, eu prefer Mail. Folosesc doar conturi POP şi IMAP obişnuite, şi Mail funcţionează fără probleme. Thunderbird nu-mi place deloc pentru că nu are acel feeling de Mac OS X. Din câte ştiu, nici măcar nu ştie de drag-and-drop, lucru pe care-l folosesc de N de ori zilnic, atunci când vreau să ataşez ceva în Mail. Mail se integrează cu Address Book şi cu iChat şi în general comunică mult mai bine cu sistemul de operare prin diverse alte opţiuni (meniul Services, de exemplu, întâlnit în toate aplicaţiile Cocoa, apoi foarte important: spell check).
Ah… acum am înţeles ce vroiai să zici cu “ricevute di ritorno”, e vorba de “return receipts”, adica facilitatea prin care programul trimite o notificare în care spune că ai citit mailul respectiv. Şi în Mail.app se poate face chestia asta cu ajutorul unui Apple Script.
Ah… acum am înţeles ce vroiai să zici cu “ricevute di ritorno”, e vorba de “return receipts”, adica facilitatea prin care programul trimite o notificare în care spune că ai citit mailul respectiv. Şi în Mail.app se poate face chestia asta cu ajutorul unui Apple Script.
as vra sa deschidem o discutia ampla despre thunderbird si mail cu scopul stabilirea pentru care scop e mai bine sa l-ai pe una sau pe alta sau amindoi clinti de posta.
Am inteles ca thunderbird nu sa puote coordona nici intro un caz cu app “rubrica indirizzi” (incerc sa traduc in romana dar da ca nu pot o citez in original al sistemului mau italian), dar are o rubrica a parte, care din pacate nu suporta fotografiilor.
Thunderbird permite controlul asupra talonul de primirea postala (ricevute di ritorno) care la app.mail nu e posibil.
Amentesc ca toate declaratiile aceasta nu sunt sigure, da ca cineva mai expert depisteaza ceva neexact sau gresit va rog sa-mi corectati.
Este bună aplicația care îți place, este imposibil să ai unanimitate de păreri. Testează-le pe toate și vezi care îți place / convine. Nici Opera sau, eventual, Mozilla nu sînt de aruncat.
Last login: Wed Aug 30 13:55:15 on ttyp1
Welcome to Darwin!
Emils-PowerBook:~ Emil$ defaults read com.apple.mail UserHeaders
2006-08-30 14:05:30.428 defaults[2272]
The domain/default pair of (com.apple.mail, UserHeaders) does not exist
Emils-PowerBook:~ Emil$
si 2: o sa ceara de fiecare data request, cum il opresc sa faca asta? Poate un script de terminal (ce tampenie oi fi zis…) ceva gen DASHBOARD On/Off? Programatori ceva?
EDIT: si 3: n-o sa ceara confirmare si la confirmarea trimisa? Avand in vedere ca asta e un simplu email pentru care trebuie sa dai tu SEND? Adica sa faci o tampenie in cerc la care sa confirmi confirmarea confirmarii?
Mesajul ala ti-l da pt. ca prima comanda intentioneaza sa-ti arate UserHead-urile si, daca n-ai nici unul, e normal sa-ti zica “kanci”. Tocmai d-aia e postata si prima comanda pt. ca, daca citesti mai jos pe site-ul ala, ai sa vezi ca te atentioneaza ca, la rularea celei de-a doua comenzi, o sa-ti faca praf toate UserHead-urile care ti le-ai facut tu.
Deci, prima comanda iti arata UserHead-urile… “custom”, na! ca sa stii ce faci praf si abia a doua iti adauga UserHead-ul care-ti trebuie tie.
(te-am facut! )
In primul rind multumesc mult, tot m-as fi gindit in afara faptului ca sa puote de modificat mail pentru ca sa expedieze “return receipt”!
Am citit ceva in careva forumuri din Italia si nimen a isbit asa o rezolvare!!!
Si apoi cum azi vazut eu nu tare me pricep la limba engleza, cum si, chiar da vrau tare sa ma dezvolt, nu sunt super nici la MAC OS X, asa ca v-as fi recunoscator da ca me esplicati punct la punct tot ce trebuie sa fac ca sa execut acest script la mail.app.
Continuind discutie, pot sa spun ca “cantarul” MEU dupa toate (da ca merge treaba cu return receipt) arata in favoare de mail.app. Cind ma duc in Italia la receptie dupa concert cunosc o sumedenie de persoane: primari, viceprimari, consilieri comunale diferite,de diferiti partidi politice, si va imaginati ce bucurie da ca schimb un consilier din partido lui Berlusconi cu unul dintre lui Prodi sau invers…inseamna ca acolo nu sa fac concerte mai mult pina la alegere viitoare…de aceea folosesc aparat de fotografiat cu diferite escamotaje de dupa concert, care impreuna cu numele i-mi amentesc si de situatie si cine e persoana.
In primul rind multumesc mult, tot m-as fi gindit in afara faptului ca sa puote de modificat mail pentru ca sa expedieze “return receipt”!
Si apoi cum azi vazut eu nu tare me pricep la limba engleza, cum si, chiar da vrau tare sa ma dezvolt, nu sunt super nici la MAC OS X, asa ca v-as fi recunoscator da ca me esplicati punct la punct tot ce trebuie sa fac ca sa execut acest script la mail.app.
Continuind discutie, pot sa spun ca “cantarul” MEU dupa toate (da ca merge treaba cu return receipt) arata in favoare de mail.app. Cind ma duc in Italia la receptie dupa concert cunosc o sumedenie de persoane: primari, viceprimari, consilieri comunale diferite,de diferiti partidi politice, si va imaginati ce bucurie da ca schimb un consilier din partido lui Berlusconi cu unul dintre lui Prodi sau invers…inseamna ca acolo nu sa fac concerte mai mult pina la alegere viitoare…de aceea folosesc aparat de fotografiat cu diferite escamotaje de dupa concert, care impreuna cu numele i-mi amentesc si de situatie si cine e persoana.
acolo sunt 4 filuri de download: MailReceipt.scpt 5 KB, RRScript32.dmg 86 KB,RRScript321.dmg 66 KB, RRScript321.old.dmg 63 KB.
Care dintre care trebuie folosit si unde si cum trebuie bagate?
acolo sunt 4 filuri de download: MailReceipt.scpt 5 KB, RRScript32.dmg 86 KB,RRScript321.dmg 66 KB, RRScript321.old.dmg 63 KB.
Care dintre care trebuie folosit si unde si cum trebuie bagate?
totusi nu am primit raspuns laultime intrabari: drept ca eu nu prea ma discurc cu engleza si unii ori i-mi trebuie indicatii adaugatoare, dar situatie s-a inrautatit ulterior deoarece nici thunderbird i-mi expediaze de acum return receipt, nu inteleg dece fiindca toate impostatiile relative la dinse sunt impostate corect. Cineva puota sa ma ajute?
daca a mers la un moment dat, atunci sterge fila de preferinte ( din library / preferences)
are terminatia .plist
sau incearca sa verifici aplicatia cu progamul asta