Nu bag mana in foc ca e adevarat, dar avand in vedere sursa (un angajat Cosmote) se apare ca in cateva saptamani (?) vom gasi iPhone 4 si la amintita companie. Orange a pierdut deci exclusivitatea. Sa vezi acum bataie pe oferte de abonament.
La intrebarea: cum stati cu 3G-ul, replica a fost “bine! (Zapp) si o sa avem si 4G”. Asta pribabil dupa ce o sa-i inghita T-mobile.
Hopa…ar fi o kestie. Belea….dar banuiesc ca preturi lafel de belea…:)). Astept sa vad cum decurg lucrurile….sper sa se vanda liber si la noi…ma scuteste de niste combinatii cu Anglia.
Din cate stiu Cosmote-ul nu blocheaza telefoanele, dar nu stiu daca ar proceda la fel si cu iPhone-ul. Am si avut un N95 luat de la ei in 2007 si care merge fara probleme cu orice SIM ii bagi. Cat despre 4G, asta nu se face batand din palme, vor mai trece minim 2 ani pana atunci si oricum iPhone 4 nu suporta standardul respectiv. Deocamdata exista un singur telefon compatibil 4G, si anume HTC Evo, lansat in USA de Sprint Mobile.
Daca oranj a pierdut exclusivitatea inseamna ca il aduc si la vodafone, desi ei au pus o poza doar cu ipadul in pagina despre microsim ... deci ma indoiesc. Ramane de vazut.
1. orange are exclusivitate !!!
2. cosmote ca sa fie preluati de t-mobile trebuiau sa isi dezvolte o retea de 3g ... asta era ca sa fie preluati ... or cumparat zapp pt ca ei aveau deja 2g si vroiau numa sa dezvolte pt 3g ... faza este ca or facut reteaua pe mega fuga si nu e functionala
ca exemplu: orange a scos wap unlimited (mega prostie!!!) si atunci cosmote o bagat un serviciu de internet nelimitat la 3 euro cred ... dar avand in vedere cat trafic s-o facut =)))))))))))))))))) dupa f putin timp or blocat porturile de download si orice altceva deci numa navigatie merge =))))))))
deci degeaba merge iphone si la cosmote dak netu nu o sa mearga )
3. va spun din surse si mai sigure ca principalul obiectiv al orange anu si anu viitor va fi acoperirea retelei :D se va investi o suna cu 3 cifre milioane de euro pentru asta cat si pentru upgrade la reteaua de 3g ...
Din cate stiu eu 4G este comercial doar in Suedia (LTE). Acum exista 3 tehnologii: Wimax, LTE si UMB (personal am auzit mai multe despre Wimax si LTE). Cred ca T-Mobile vor instala LTE, si ma indoiesc ca o vor face asa de repede si la noi.