Instalare Photoshop CS2 si Final Cut Pro 5
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buftea, Bucuresti
Macuser din: 13.12.05

Tocmai mi-au venit astea 2 pachete si trebuie instalate. SO este proaspat instalat. Ce imi recomandati? Sa fac o partitie de swap sau una de date? Ce ar trebui sa fac inainte de instalare? Orice sfat e binevenit :D

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești
Macuser din: 11.10.05

depinde de ce calculator ai, ce lucrezi si cit de avansate sunt cunostintele tale in domeniu…
mai da niste detalii, sau citeste la tips&tricks;
————————-

oricum, nu este aici locul acestui thread, poate merge mai bine la design&publishing;

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Buftea, Bucuresti
Macuser din: 13.12.05

Calculatorul este un iMac 2Ghz Intel Core Duo 512 Mb DDR2 SDRAM. Cunostintele mele in materie de grafica si video sunt nule, eu sunt specializat pe sunet si Logic Pro. Fac instalarea asta pentru ca sunt singurul de aici care se pricepe cat negrul sub unghie la Macuri.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: bucurești

atunci fa doar instalarea softurilor, fara partitionare, apoi un repair permission
(aplicatii / utilitare / disk utility)

poate cu 2 G de ram se va misca mai natural…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Partiţii de swap nu are rost să faci. Avea sens pe vremea lui MacOS 10.0 până la 10.2, că de la 10.3 încolo s-a mai deşteptat codul care se ocupă de management-ul memoriei.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

mergi pe mana mea si citeste acest thread http://www.macuser.ro/index.php/forums/viewthread/2619/  si vei atinge desavarsirea! sau cel putin vei realzia ca n=ai nevoie de partitii, ca n-ai nevoie sa instalezi toate gushile alea din iLife si driverele pt imprimante care-ti ocupa spatiu cat china si ca 512 nu e suficient. :D
asta cu 512 cred ca e din alt thread ... oricum, eu nu-s multumit deloc de Macbook-ul meu cu 512. desi nu pot spune ca sunt nici macar newbie in materie de photoshop, se vede de la o posta cat se taraie!

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucharest
Macuser din: 28.09.06

Evident ca abia se taraie Photoshopu’. Daca dai un info pe Photoshop.app vei vedea ca e sris pt PowerPC si nu pentru Intel. Practic, tie iti ruleaza printr-un emulator numit “Rosseta”. Merge mult mai slab decat pe un PC chior (P4). Asa ca-i poti pune cat RAM vrei, nu vei obtine mare lucru de spor de performanta. Adobe a anuntat ca nu vor scoate un update pt Intel Mac ci o versiune completa, noua pentru aceste procesoare. Cand se va intampla asta…?!?!? Mi-ar placea sa cred ca Apple va dezvolta o aplicatie gen Photoshop si Ilustrator. Cu integrare in pachetul Studio ...evident.