Facand o retrospectiva a istoriei dev-tem si punand cap la cap unele lucruri nu am putut sa nu ma gandesc la urmatoarea chestie :
- oare sunt controlati baietii de apple sau mai bine zis lucreaza ptr apple? sau chiar sunt ceea ce par, niste baieti talentati care ajuta comunitatea iphone?
pai cel mai simplu motiv ar fi vanzarile….gandeste-te cu cat au crescut vanzarile iphone datorita deblocarii si jailbreakului. este strategia “fructului oprit” lansezi ceva ce nu poate fi folosit de oricine (vezi primul iPhone care se activa numai in state) ..tot ceea ce nu poti avea iti doresti si mai mult nu ? ...si lanseaza codurile de deblocare prin alte cai neoficiale gen dev-team…ma rog asta e mai recent , primul a fost geohot ca era mai aproape de casa (state) ...stiu este o teorie a conspiratiei dar ...este o alternativa nu?
Cînd Jobs ƶice ca să ții telefonul ăla altfel, adică foarte împotriva naturii, ca să zic așa, sfidînd practic bunul simț (că-și permite, nu?), nu cred că poți presupune că se “mînjește” cu niște hackeri care-i tulbură habitatul ermetic în care e rege…
Cînd Jobs ƶice ca să ții telefonul ăla altfel, adică foarte împotriva naturii, ca să zic așa, sfidînd practic bunul simț (că-și permite, nu?), nu cred că poți presupune că se “mînjește” cu niște hackeri care-i tulbură habitatul ermetic în care e rege…
“manjitul” acesta daca este desigur adevarat i-a dublat sau chiar triplat vanzarile la iphone si tocmai datorita acestui lucru poate sa-si “permita” acum sa zica orice ...
Este o teorie plauzibilă, și în mod evident au ajutat vânzările. Dar nu cred că-mi voi ocupa timpul întrebându-mă dacă sunt sau nu ajutați de Apple.
Da, stiu. Si virusii sunt scrisi de firmele de sceuritate, Google vrea de fapt binele utilizatorilor, softurile noi sunt scrise in mod intentionat astfel incat sa nu poata rula pe sisteme mai vechi si alte legende urbane similare.
“manjitul” acesta daca este desigur adevarat i-a dublat sau chiar triplat vanzarile la iphone si tocmai datorita acestui lucru poate sa-si “permita” acum sa zica orice ...
Altu’ care o ia personal… Jailbreak/unlock face concurenta la App Store. Chiar credeti ca Fuhrerul e de acord cu asa ceva? Mai mult, sa le dea bani? Pfft…
nu prea are sens. la iPhone-ul din prima generatie (spate aluminiu) Apple le vindea cu 199$ sperand sa mai ia de la ATT inca 3-400 la activarea abonamentului. Sute de mii au ajuns in afara US si au fost deblocate. Cati bani a facut Apple din ele? Pai numai costul pieselor (iSuply) era aproape de 199. Deci nimic.
O avea strategie Apple, dar sa vanda fara profit… nu cred.
nu prea are sens. la iPhone-ul din prima generatie (spate aluminiu) Apple le vindea cu 199$ sperand sa mai ia de la ATT inca 3-400 la activarea abonamentului. Sute de mii au ajuns in afara US si au fost deblocate. Cati bani a facut Apple din ele? Pai numai costul pieselor (iSuply) era aproape de 199. Deci nimic.
O avea strategie Apple, dar sa vanda fara profit… nu cred.
pai tocmai asta e…toate au fost luate de la at&t , activate si apoi vandute peste ocean si deblocate. si acum majoritatea care vin sunt activate cu cartela originala si apoi vandute si deblocate. deci apple ramaine “ingeras” si isi ia si banii de la at&t si mai nou inca o sumedenie de operatori. strategia asta e buna?.....
vorbesc de ifoanele care se cumparau de la Apple Store urmand ca acasa sa le activezi in iTunes la semnarea (electronica) unui contract ATT. Din alea de care am adus si eu in tara. Fara sa ia nimeni nici un contract ATT penrtu ele.