seb21y - 30 Iunie 2010 04:46 PM
da de asta ce ziceti ? :iPhone 4 are un bootrom ce poate fi usor exploatat
Planetbeing, membrul Dev Team care se ocupa cu dezvoltarea solutiei de jailbreak pentru iPhone 4 folosind un userland exploit descoperit de comex, a anuntat astazi ca bootrom-ul din iPhone 4 poate fi exploatat in asa fel incat solutiile de jailbreak sa functioneze indiferent de firmware-ul instalat in telefon. Practic ar putea face un program de jailbreak pentru iPhone 4 care ar functiona pe orice firmware pentru iPhone 4 fara a fi nevoie sa caute exploit-uri noi dupa fiecare firmware update scos de Apple.
concluzie : noul bootroom de l 3gs este imposibil de facut exploit la el iar cel de iphone4 mai nou poate fi facut exploit ptr orice firmware….c’mooon…incep sa cred din ce in ce mai mult ca am dreptate cu teoria mea:)))
Teoria ta ar putea avea parfum de credibilitate intr-un singur sens: in momentul in care au aparut solutiile de JB, acestea trebuiau ucise pentru a nu sufoca expansiunea exploziva a app store-ului. Odata ce app store-ul a ajuns la o masa critica dincolo de orice concurenta, e clar ca nu mai e un issue. Mai mult, telefoanele JB sunt o arma excelenta impotriva Androidului, care face ravagii in lumea fanilor Open Source, care nu prea pot trai in gradina zoologica a lui Steve. In acest sens, face mult sens pentru Apple sa relaxeze drastic politica de securitate a iPhone-ului, pentru a vedea o crestere dramatica a comunitatii de JB, care va canibaliza, in fapt, vanzarile de Android, nu de iPhone legit. Consumatorii sunt radical diferiti si e posibil ca si Steve sa se fi prins de chestia asta.
In ceea ce priveste faptul ca Apple ar plati / sponsoriza / avea pe payroll Dev Team-ul, mi se pare foarte improbabil si inutil. O teorie (fie ea si a conspiratiei), trebuie sa explice chestiuni pe care altfel nu le putem explica. In cazul asta, nu e nevoie de o asemenea teorie, putem gasi explicatii mult mai pertinente a strategiei de securitate Apple si, de asemenea, a actiunilor Dev Team (care mananca si ei o paine pe chestia asta). Apple poate gestiona lejer situatia prin leak-uri controlate si “erori” de securitate, lasand mai departe (eco)sistemul sa se ocupe de restul.