Nu stiu cat de potrivit estetopicul pentru intrebarea asta, insa am sa va intreb ce e cu noul “cellular data” din meniul settings. Eu nu mi-aduc aminte sa fi fost acolo cand aveam 3.1.2. Vad ca e setat pe ON acum. Luminati-ma si pe mine ce-i cu el.
pai in primul rand trebuie sa stim daca depinzi de unlock sau nu si daca telefonul tau a mai fost jailbreak-uit
teoretic ar trebui sa ai salvat shsh-ul in cydia daca a fost jailbreak-uit (sau este). Daca treaba sta asa, atunci e simplu, faci update la 4.0.1 (NU la 4.0.2) dupa care de pe telefon, accesezi in safari adresa: http://www.jailbreakme.com dai slide to jailbreak si astepti. Dupa ce face jailbreak intrii in cydia, adaugi la repository adresa: repo666.ultrasn0w.com de unde instalezi ultrasn0w care iti va debloca telefonul (daca e neverlocked nu mai ai nevoie de ultrasn0w).
Atentie, dupa update/restore telefonul va trebui activat cu cartela originala a operatorului, al meu e blocat pe O2 anglia, si l-am activat cu o cartela de O2. daca nu ai acea cartela, sau nu sti la ce operator e blocat iphone-ul tau NU face update la 4.0.1 , o sa te alegi cu o jucarie buna de pus in vitrina pe care n-o s-o poti activa. daca telefonul e neverlocked sau ai cartela, e safe sa faci update, la 4.0.1, NU la 4.0.2
daca nu esti lamurit, sau nu am oferit detaliile complete, ask again :p
Daca telefonul are jailbreak pe 3.1.2 si bootrom vechi, poti face un update la un custom firmware de 4.0/4.0.1, fara shsh-uri. daca ai shsh-uri salvate in cydia(daca ai apasat vreodata pe make my life easier in cydia), poti face update la un 4.0/4.0.1 si apoi jailbreak cu jalbreakme.
Daca telefonul are jailbreak pe 3.1.2 si bootrom vechi, poti face un update la un custom firmware de 4.0/4.0.1, fara shsh-uri. daca ai shsh-uri salvate in cydia(daca ai apasat vreodata pe make my life easier in cydia), poti face update la un 4.0/4.0.1 si apoi jailbreak cu jalbreakme.
Nu merge sa fac update la un custom firmware de 4.0 sau 4.0.1, imi da eroare.
Am shsh-ul salvat in Cydia (nu si in iTunes), salvate cu Umbrella. Deci cum fac update la 4.0.1? Jailbreak cu jailbreakme e usor de facut, dar nu stiu cum sa fac update la 4.0.1
In mod normal faceam simplu si usor in iTunes. Acum cum pot sa fac update? Cu Pwned?
Mai intai trebuie sa editezi fisierul
hosts: adaugi o linie cu 74.208.10.249 gs.apple.com dupa ultima linie din hosts, apoi dai save si un flush cache. pe mac asta poti sa faci in Terminal, prin
comanda dscacheutil -flushcache. Dupa asta, folosesti recboot pentru a baga iphone-ul in Recovery Mode(nu DFU), apoi downloadezi de undeva un 4.0.1 oficial de pe zaone.ro si il folosesti pentru restore. Iti mai ramane doar sa il activezi cu o cartela a operatorului pe care e blocat si sa ii faci Jailbreak.
Mai intai trebuie sa editezi fisierul
hosts: adaugi o linie cu 74.208.10.249 gs.apple.com dupa ultima linie din hosts, apoi dai save si un flush cache. pe mac asta poti sa faci in Terminal, prin
comanda dscacheutil -flushcache. Dupa asta, folosesti recboot pentru a baga iphone-ul in Recovery Mode(nu DFU), apoi downloadezi de undeva un 4.0.1 oficial de pe zaone.ro si il folosesti pentru restore. Iti mai ramane doar sa il activezi cu o cartela a operatorului pe care e blocat si sa ii faci Jailbreak.
Merci mult de tot…apreciez ajutorul. Am reusit. Inainte eram si eu la zi cu updateurile dar ma plictisisem sa updatez. Dar parca eram prea curios de cum e iOS4. Am bagat 4.0.1 pt ca am citit ca 4.0 are probleme cu consumul rapid al bateriei.
Snt inca confuz cu multitaskingul asta: cand apas de 2 ori home button imi arata ultimele programe deschise, sau programele care ruleaza in background? Daca e ultima varianta, mi se pare o prostie pt ca inseamna sa stau sa le inchid pe fiecare sa nu consume bateria sau trafic de internet
Inca ceva: nu mai merge sa adaug cu DiskAid, carrier-ul bundle pentru Vodafone in System/Library/Carrier Bundles ca sa nu mai apara RO Vodafone, ci sigla Vodafone langa semnal. Adica merge sa adaug, dar nu se schimba nimic, tot RO Vodafone alb ramane
- semnalul la Vodafone este mereu de 1 sau 2 bare (nu stiu daca pierd apeluri dar la 3.1.2 apareau toate barele)
- nu se modifica Vodafone logo daca instalez carrier bundle, nici daca adaug manual in DiskAid
- dispar setarile celular data network (internet si mms) dar am rezolvat din cydia
- multitaskingul e fake, nu e multitasking real
- daca instalez MyWi, tot sistemul se blocheaza si intra in safe mode…deci nu am tethering
- dispar retelele pe care le puteai selecta manual inainte (deci daca esti in roaming nu poti alege alta retea)