1 din 3
1
Intrebare de incepator: mai merita iPhone 3G acum?
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Iasi
Macuser din: 19.08.08

Salut,
Sunt de multa vreme in lumea Mac dar…inca nu am un iPhone. Un amic are de vanzare un Iphone 3G 16Gb care ma tenteaza. Intrebarea mea este: cum se comporta comparativ cu 3Gs? Ce are in minus? (practic, in utilizarea de zi cu zi, pe net am vazut tabele comparative).
Ce vreau de la el in afara de functia de telefon: internet (in special pt skype si messenger), GPS, pdf reader.

Semnătură 

Macbook Pro 13.3” Early 2015 Retina
Macbook Air 13.3” mid 2012
iPhones Blackberry Z30

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Brasov
Macuser din: 12.05.09

merge foarte bine atata timp cat ramai la 3.1.3 maxim. daca i-ai pus 4.0 te face cu nervii merge in reluare, practic asta e diferenta :  3gs-ul este mult mai rapid si poate face fatza la 4.0

Semnătură 

Why join the navy if you can be a pirate ?
Steve Jobs

MacBook Pro Retina late 2012 256 ssd
iPad Air Wifi 16gb 8.1
iPhone 6s plus 64gb iOS 11.2.2

Apple TV 2 5.2 jailbroken

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

cica deja are 4.0…

Semnătură 

iPhones Blackberry Z30

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member

3g merge downgrade usor la 3.1.3

Semnătură 

Steve Jobs

iPad Air Wifi 16gb 8.1

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
seb21y - 01 Iulie 2010 06:03 PM

jailbreakuit bineinteles

Semnătură 

Steve Jobs

iPad Air Wifi 16gb 8.1

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 05.12.05

Banu contează, dacă e, 4, dacă nu e, 2 sau 3… e simplu.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

Sfatul meu e sa faci un efort pentru un 3gs sau iphone 4. 3g…si-a trait viata, si diferenta e…enorma. Bafta!

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Ia-ti 3G-ul. Si eu mi-am luat primul iphone acu vreo 3-4 luni, dupa multi ani si multe mac-uri. Aveam un super-smartphone nokia, care a costat aproape 500 euro. Inainte de aia am avut alta super-scula de vreo 400 euro (primul telefon 3G de la noi). iPhone-ul l-am luat de la un prieten, avea un an jumate, butonul de silent rupt si o crapatura mica pe spate. Dar hei, am dat 500 ron pe el smile

Experienta a fost mindblowing, ca si cand mi-am luat primul mac. Serios, astia care zic ca mai bine iti iei 3GS s-au plictisit deja de iPhone, trust me, te vei bucura mult de el. Da, tine-l de preferinta pe 3.1.3 si bucura-te de el, daca il iei ieftin poate economisesti resurse si iti iei direct i4 dupa un timp wink

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

Astia care zic sa iei 3gs, au pus 3g-ul si 3gs-ul unu langa altul si si-au dat seama de acele diferente enorme care exista (ram dublu, baterie mai buna, proc mai rapid, etc etc). As putea sa-mi iau iphone 4, dar, nu simt nevoia. 3gs inca e rege. Deci nu e vorba de plictiseala si nici de “fitza” , e vorba de performanta. Diferentele sunt mari intre 3g si 3gs. Diferenta de bani chiar merita, dar fiecare dupa posibilitati si gusturi.
Cele bune!

Semnătură 

iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09
seb21y - 01 Iulie 2010 06:03 PM

daca tu reusesti sa faci downgrade la 3.1.3 iti cumpar 10000000 de shot-uri de vodka

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Moderator
Din: Oradea
Macuser din: 01.01.09

@ panteraroz - man, sincer iti spun…3G-ul e expirat..
sa iti spun si de ce : iPhone 3G - 400 Mhz / 128 Mb Ram / 2 MP fara AT sau Video| iPhone 4 - 1GHz / 512 MB Ram / 5MP AT , 720p HD Video
cumpara un 3GS (600 Mhz / 256 Mb Ram, 3 MP AT, 480p Video) si te-ai scos..esti intre + 3Gs suporta multitasking, camera mai buna cu Auto Focus si filmeaza, compass etc.

Semnătură 

Is that a bent iPhone 6 Plus in your pocket or are you just happy to see me ?

15” Macbook Pro BTO. 13” Macbook BTO. 20”  Cinema Display
iPhone Plus.  Watch 38MM Stainless Steel.  AirPods
iPod Nano.  TV 4K. AirPort Extreme.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member

Vad ca 3Gs SH costa 300 euro, pe 3G ar urma sa dau 200 euro. Cred ca o sa-l incerc pe asta momentan, camera, compass-ul, HD video ma lasa rece (asa mi-am luat si TV LCD pe care am vazut <10 filme HD in 2 ani).
Sa-l vad cum merge cu 4.0 (cica asta ar aduce multitasking si pe 3G). Daca ma va prinde, nu-i exclus upgrade-ul la 4G (cineva va fi foarte fericit in acest caz). In prezent am un Nokia e51 cu care m-am inteles excelent, dar e branza buna in burduf de caine.

Semnătură 

iPhones Blackberry Z30

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
h3llboy - 01 Iulie 2010 09:58 PM

Astia care zic sa iei 3gs, au pus 3g-ul si 3gs-ul unu langa altul si si-au dat seama de acele diferente enorme care exista (ram dublu, baterie mai buna, proc mai rapid, etc etc). As putea sa-mi iau iphone 4, dar, nu simt nevoia. 3gs inca e rege. Deci nu e vorba de plictiseala si nici de “fitza” , e vorba de performanta. Diferentele sunt mari intre 3g si 3gs. Diferenta de bani chiar merita, dar fiecare dupa posibilitati si gusturi.
Cele bune!

Corect, 100% de acord. Dar astia care nu au avut iPhone deloc, pun telefonul lor actual super-zorro-greuceanu langa 3G si sunt incantati de ce stie si cum merge 3G multe, multe luni de zile. Si, daca au avut norocul sa dea pe 3G banii de tigari pe o luna in loc de banii pe rinichiu stang, poate ca vor avea posibilitatea sa-si cumpere un i4 mai repede in acest scenariu. Daca iti permiti sa sari din generatie in generatie, da, 3GS ar fi o idee clar mai buna (chit ca nu sunt multi care fac asta), daca mergi (ca mai toata lumea) din 2 in 2 generatii, 3G-ul ar fi o solutie mai interesanta ca entry.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
panteraroz - 02 Iulie 2010 04:14 AM

Vad ca 3Gs SH costa 300 euro, pe 3G ar urma sa dau 200 euro. Cred ca o sa-l incerc pe asta momentan, camera, compass-ul, HD video ma lasa rece (asa mi-am luat si TV LCD pe care am vazut <10 filme HD in 2 ani).
Sa-l vad cum merge cu 4.0 (cica asta ar aduce multitasking si pe 3G). Daca ma va prinde, nu-i exclus upgrade-ul la 4G (cineva va fi foarte fericit in acest caz). In prezent am un Nokia e51 cu care m-am inteles excelent, dar e branza buna in burduf de caine.

Nu are multitasking si nici nu iti trebuie multitasking:
- poti asculta muzica din iTunes in timp ce te dai pe net, sau citesti mailuri sau faci cine stie ce.
- daca, de exemplu, esti pe net si vrei sa calculezi nu-stiu-ce chestii, poti sa iesi din browser, sa intri in calculator (sau in orice aplicatie), sa-ti faci treaba si sa te duci inapoi in browser exact de unde ai plecat (chiar daca tocmai scriai un mail pe yahoo sau bagai un mesaj pe forum, no problem), etc

Toate astea le stia si iPhone-ul original.

Ce nu poti sa faci:
- Nu poti sa iesi din Skype si sa iti pastrezi convorbirea activa
- Nu poti sa iesi din browser si sa asculti in continuare radio-ul online, etc

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 12.08.09

Diferenta intre 3G si 3GS nu e camera sau compasul, cu viteza. Si, din pacate, 3g se misca greu si se mai blocheaza cand ramane fara ram, iar asta se intampla des. Pt o diferenta de 100 de euro, eu zic clar 3GS, pentru ca se simte diferenta de viteza, iar din punctul meu de vedere, 3GS nu aduce un Boost de viteza, ci viteza “normala” a unui smartphone, 3g-ul fiind prea lent pentru a putea fi folosit cum trebuie in orice aplicatie(mai ales navigatie si jocuri).

@Hamilton: am facyt dowgrade pe 3g de la 4.0 oficial la 3.1.3 si 3.1.2 pt cativa prieteni. Nimic complicat

Semnătură 

Te uiti ca umanista la integralā.

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRank
Member
Dragos Salageanu - 02 Iulie 2010 04:29 AM
h3llboy - 01 Iulie 2010 09:58 PM

Cele bune!

Corect, 100% de acord. Dar astia care nu au avut iPhone deloc, pun telefonul lor actual super-zorro-greuceanu langa 3G si sunt incantati de ce stie si cum merge 3G multe, multe luni de zile. Si, daca au avut norocul sa dea pe 3G banii de tigari pe o luna in loc de banii pe rinichiu stang, poate ca vor avea posibilitatea sa-si cumpere un i4 mai repede in acest scenariu. Daca iti permiti sa sari din generatie in generatie, da, 3GS ar fi o idee clar mai buna (chit ca nu sunt multi care fac asta), daca mergi (ca mai toata lumea) din 2 in 2 generatii, 3G-ul ar fi o solutie mai interesanta ca entry.

Si eu am avut iphone 1gen, si de la 1gen am trecut la 3gs. mereu am fost de conceptie, ca decat sa faci economie de cateva zeci de euro, si sa te grabesti sa cumperi ceva repede si pe graba, doar de dragul de a-l avea, mai bine mai astepti chiar si cateva saptamani bune, mai strangi ceva bani si iei ceva de care mai apoi no sa-ti para rau. M-am ars de multe ori cu chestia asta, si am inceput sa nu mai practic tactica asta. Asta a fost motivul pentru care sfatul meu se indrepta spre 3gs. Dar cum am zis si mai sus, totul depinde de posibilitati si gusturi. Noi dam sfaturi si recomandari, omu face ce vrea si cand vrea, orice ,cu banii lui. Important e sa fie el multumit de alegerea pe care a facut-o, in timp.
Cele bune!

Semnătură 

iPhone 7+ 128 GB, black

1 din 3
1