Power Macintosh 8600 si actualizarea al HDD intern (original de 2 Gb!)
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

Am gasit “complet obsteste” aceasta masinica de pe titlu, si as vra s-o upgradez cit de putin dar suficient ca sa mearga.
Citind bine, am fixat asa informatie ca atasul (sau cum sa zice) al hardului pare sa fie careva “SCSI”. Ce mai este si asta? Cineva cunoaste da ca sunt compatibile cu ATA sau e alta treaba? Si da ca e alta treaba se mai gasesc pe undeva asa gen de harduri (chiar sa fiu folositi)?
Multumesc anticipat.

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Ai prins un OldWorld Mac cum se mai zice la astea…..pe vremea aia SCSI rula ca medii de suport..cauta prin talcioace sau pe forumuri asa unitati SCSI

Eu zic ca merge si asa neupgradata…poti pune eventual in paralel inca un hard scsi si sistemul va ramane neatins (greu mai gasesti in zilele noastre un MacOS 7 maxim MacOS 9.1 pentru el)

Nu te gandi la sute de giga hardul….
Daca consulti Mactracker dai seama ca e piesa de muzeu din indepartatul an 1997.

Daca ai si mouse si tastatura te poti da pe net cu el sa vezi cum se vedea internetul in acel an ....

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member

Dar e suportat de debian lenny, m-am uitat de pe wiki… Cu un giga sau 2 al hardului nu mai instalez debian 5 acolo…

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Crezi ca vei scoate mai mult din el cu linux? ma indoiesc..dar daca ai timp de sapat incearca

Semnătură 

———————————————————-
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
———————————————————-

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Cel putin are java, flash, si browseri actualizati, si da ca i mai pun 700 si ceva de RAM acolo trebuie ceva sa faca…
La iBookul G3 al meu (nascut cu Mac OS 9.04) panther era extrem de greu in comparatie cu debian lenny, si in afara de asta deja nu sa priveau paginile in mod normal din pricina nectualizarea generala al softwarului…
Procesorul e 300 Mhz (nu cine stie ce) si RAM e 320 Mb… Power Macintosh ala are mai multa RAM de cit iBook-ul… Si nu mai cred ca e asa diferent la nivel de procesor… Trebuie de incercat…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Flash pe linux PowerPC? ma indoiesc sa fie la zi

Semnătură 

———————————————————-
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
———————————————————-

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

Am instalat gnash in loc de flash, dar siturile mai mult au nevoie de swf si java, pentru filmuleti unii nu i vede, dar in schimb i descarc cu ceva de genul real player sau video downloadhelper pentru iceweasel, si sa privesc cu VLC sau gstreamer plugin. Dar cu panther mi sa blocau fotograme fiecare 10 secunde cu acelasi vlc… Nu mai vorbim despre Mac OS 9.2.2 ca acolo in genere nu am gasit nici un mod pentru a privi ceva care sa misca…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Moderator
Din: Oltenita, Calarasi
Macuser din: 14.11.06

Pastreaza jucaria pentru chestii sub classic. Parerea mea. Eu pe clamshell-ul din semnatura ma joc sub emulatorul de PlayStation. Chiar si cu o scula veche la care nu ai mereu la dispozitie piese noi, poti face multe, mai ales daca esti “old school” ca sa zic asa.

Semnătură 

27” iMac 3,1GHz Intel Core i5
MacPRO OctaCore 2,8 GHz
PowerMac G5 Dual Core 2,3GHz, PowerMac G3 400MHz, PowerMac QuickSilver Dual G4 800MHz, iMac G3 400MHz Ruby & Indigo PowerMac MDD Dual G4 1,25GHz
Macintosh Classic II, Quadra 610
Pad 2 White 32 GB 3G+WiFi
iPhone 7 32GB
XBox classic, XBox 360, PS4 slim, Nintendo Wii, Nintendo 64 Black & Pokemon Edition, Original Gameboy, DSi XL, GBC, GBA, PSP.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 18.04.08
Graveyard - 08 Iulie 2010 11:27 PM

Pastreaza jucaria pentru chestii sub classic. Parerea mea. Eu pe clamshell-ul din semnatura ma joc sub emulatorul de PlayStation. Chiar si cu o scula veche la care nu ai mereu la dispozitie piese noi, poti face multe, mai ales daca esti “old school” ca sa zic asa.

Subscriu. Poti face multe cu o jucarie veche, dar browsing (in special pe site-uri flash!) cred ca este mult prea dificil. Nu zic ca nu ai putea sa vezi un Gmail sau un Yahoo, sau poate sa duci un client de messenger cu el, dar cred ca mai bine ai rula software de Classic (editoare de text, jocuri, email prin POP/IMAP, etc). Pentru mine, o parte foarte importanta a experientei “vintage” este interactiunea si cu software-ul vremii, nu doar cu hardware-ul.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

La ibookul meu am incercat tiger, si merge mult mai rapid de cit debian lenny si panther.

Semnătură