Salutare,
am o mare problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Folosesc clientiul de mail nativ al mac osx, versiunea 10.6.4 pentru mailul meu principal, cel de serviciu, de tipul .
Acelasi mail l-am setat ca mail principal si pe iphone (3gs, os4)
Problema mea vine din faptul ca daca imi setez iphone-ul cu optiunea push mail (fetch), atunci cand sunt la birou si am si mac-ul deschis, daca imi intra mailuri pe iphone, mi se blocheaza contul de mail de pe mac in sesnul ca pt o perioada de timp nu imi mai intra mailuri iar in partea dreapta a “imbox”-ului imi apare un semnul exclamarii. Daca dau click dreapta si si ma duc la “get account info” imi arata ca pe server sunt mailuri care nu imi intra in imbox, adica fix acele mailuri care mi-au intrat mai intai pe iphone…...dupa nu stiu cata vreme imi intra si pe mac. Singura solutie de compromis pe care am gasit-o a fost sa dezactivez optiunea push de pe iphone si sa imi incarc mailuri pe iphone manual, ceea ce nu e ok deloc pt mine, in sesnul ca atunci cand sunt plecat de la birou ar cam trebui sa fiu conectat la mail mai tot timpul.
Ceea ce ma enerveaza este ca colegii mei din firma mai cam iau la misto, in sesnul ca ei au “amarate de blackberry si obositele de windows si nu au nicodata aceasta problema, mailul stie sa intre acolo unde trebuie, adica ori pe bb ori pe laptopuri ori pe amandoua, dupa cum sunt ele configurate…..si nu au enterprise, se conecteaza la serverul bb si atat)
La mine e mult mai complicat, dupa cum v-am scris mai sus, iar daca intru din greseala pe mailul de iphone, imi intra mailuri pe, atunci iar nu imi mai “impinge” serverul mailuri pe mac…....
Bun, ca idee, cand mi-am configurat mailul pe mac l-am configurat ca fiind mail pop3. Am atasat si un printscreen cu optiunea “advanced” din mail ca sa se vada ce anume am bifat.
Cineva imi spunea ca ar fi trebuit sa setez mailul ca fiind imap si pe mac si pe iophone, si atunci nu as mai fi avut probleme…ceea ce presupune, daca ar fi sa optez acum pt aceasta varianta, sa imi fac un nou cont de imap si sa sterg actualul cont ceea ce nu vreau sa fac, am peste 2000 mailuri pe care le pot pierde…...
Exista vreo solutie? Sau trebuie sa ma rezum la a-mi configura iphone-ul cu optiunea “manual” pentru mailuri si sa fiu atent sa nu il folosesc atat timmp cat am macul deschis…...
sper sa fi fost coerent in exprimare, nu prea ma pricep la chestii din astea tehnice )
va multumesc.