Problema mail: incompatibilitate intre clientul de mail nativ “mail” si iphone :((
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 28.03.08

Salutare,

am o mare problema pe care nu stiu cum sa o rezolv.
Folosesc clientiul de mail nativ al mac osx, versiunea 10.6.4 pentru mailul meu principal, cel de serviciu, de tipul .
Acelasi mail l-am setat ca mail principal si pe iphone (3gs, os4)

Problema mea vine din faptul ca daca imi setez iphone-ul cu optiunea push mail (fetch), atunci cand sunt la birou si am si mac-ul deschis, daca imi intra mailuri pe iphone, mi se blocheaza contul de mail de pe mac in sesnul ca pt o perioada de timp nu imi mai intra mailuri iar in partea dreapta a “imbox”-ului imi apare un semnul exclamarii. Daca dau click dreapta si si ma duc la “get account info” imi arata ca pe server sunt mailuri care nu imi intra in imbox, adica fix acele mailuri care mi-au intrat mai intai pe iphone…...dupa nu stiu cata vreme imi intra si pe mac. Singura solutie de compromis pe care am gasit-o a fost sa dezactivez optiunea push de pe iphone si sa imi incarc mailuri pe iphone manual, ceea ce nu e ok deloc pt mine, in sesnul ca atunci cand sunt plecat de la birou ar cam trebui sa fiu conectat la mail mai tot timpul.

Ceea ce ma enerveaza este ca colegii mei din firma mai cam iau la misto, in sesnul ca ei au “amarate de blackberry si obositele de windows si nu au nicodata aceasta problema, mailul stie sa intre acolo unde trebuie, adica ori pe bb ori pe laptopuri ori pe amandoua, dupa cum sunt ele configurate…..si nu au enterprise, se conecteaza la serverul bb si atat)

La mine e mult mai complicat, dupa cum v-am scris mai sus, iar daca intru din greseala pe mailul de iphone, imi intra mailuri pe, atunci iar nu imi mai “impinge” serverul mailuri pe mac…....

Bun, ca idee, cand mi-am configurat mailul pe mac l-am configurat ca fiind mail pop3. Am atasat si un printscreen cu optiunea “advanced” din mail ca sa se vada ce anume am bifat.

Cineva imi spunea ca ar fi trebuit sa setez mailul ca fiind imap si pe mac si pe iophone, si atunci nu as mai fi avut probleme…ceea ce presupune, daca ar fi sa optez acum pt aceasta varianta, sa imi fac un nou cont de imap si sa sterg actualul cont ceea ce nu vreau sa fac, am peste 2000 mailuri pe care le pot pierde…...

Exista vreo solutie? Sau trebuie sa ma rezum la a-mi configura iphone-ul cu optiunea “manual” pentru mailuri si sa fiu atent sa nu il folosesc atat timmp cat am macul deschis…...

sper sa fi fost coerent in exprimare, nu prea ma pricep la chestii din astea tehnice smile)

va multumesc.

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 13.10.05

La ce perioadă ai setat pe calculator “Check for new mail”?
La ce perioadă ai setat pe telefon “Fetch”?

Eu am “Every 5 minutes” pe calculator și “Hourly” pe telefon și nu am probleme.
Și pe calculator am la “Remove copy from server after….” setat “After one week” ca să pot să încarc mesajele și pe portabil.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Protocolul POP3 a fost gândit pentru a aduce toate mail-urile de pe server pe un singur calculator. IMAP pentru a accesa mail-urile de pe server din mai multe locuri.

Mută cele 2000 de mail-uri într-ul folder local, reconfigurează ca IMAP și apoi mută cele 2000 de mailuri la loc pe server (dacă ai loc, dacă nu, lasă-le local)

Cum IMAP ai toate mail-urile pe server dar din cauza asta ești limitat de cât spațiu pe server îți dă administratorul.
Eu la servici folosesc IMAP și am spațiu pe servet pt approx 2 luni așa că mi-am făcut în Mail.app o structură de foldere locale gen YYYY cu subfoldere MM și le mut acolo în fiecare lună pe cele din luna trecută.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Horror varianta cu POP3. Proasta idee. Eu am 4 casute de mail (IMAP), pe 3 calculatoare si un iPhone si (obviously) nu am avut nici o problema. Varianta simpla, inainte sa faci ce zice Sergiu, este urmatoarea:
1. Fa-ti inca un cont pe Mac, de data asta IMAP.
2. Du-te in contul vechi si NU il sterge (SUB NICI O FORMA, daca faci asta mesajele sunt bye-bye), dar, in tab-ul de Advanced, seteaza urmatoarea treaba (vezi si atasament):
- lasa contul “Enabled”
- scoate bifa de pe “Include when automatically check…”

Acuma, daca te duci in Inbox, o sa vezi toate mesajele existente (pentru ca vechiul cont e “enabled”), dar o sa primesti mesajele noi prin IMAP.

Cat tine serveru’ si o data la cat timp tre’ sa le stergi, etc, vezi solutiile propuse de Sergiu sau vorbeste cu sysadminu’ vostru, nu te pot ajuta. Nu am casute de mail cu probleme din astea (la mine cea mai mica e gmailu’ de 7 GB, la care cand va ajunge sa fie plin voi face upgrade la 25 GB, so fuck it…) si nici nu recomand nimanui sa isi scoata mesajele de pe server. Intr-o era in care storage-ul costa cateva zeci de centi / GB este iresponsabil din punct de vedere a securitatii informationale sa nu tii TOATE mesajele SI pe serverul companiei, daca asta e “politica companiei” inseamna ca sunt tembeli si nu inteleg real implicatiile unei asemenea decizii. Dixit.

Stai ca nu ai terminat. Mai ai de rezolvat iPhone-ul (presupunand ca e tot POP). Ca sa nu te mai bagi aiurea in setari, mai bine il conectezi, te duci in iTunes si, la “syncronize email accounts” deselecteaza contul vechi de POP si selecteaza contul nou de IMAP. Astfel, o sa ai si pe iPhone acelasi cont de imap, vezi mesajele la fel in ambele locuri, o sa mearga bine si, daca pierzi mesaje pe unu’ din ele, don’t worry: le mai ai pe server wink

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Și dacă serverul de mail nu știe IMAP?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
nvmarian - 15 Iulie 2010 02:09 PM

Inseamna ca functioneaza in 1996 si trebuie sa gasesti unul macar de-acu’ vreo 10 ani. Come on…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Dragos Salageanu - 15 Iulie 2010 02:27 PM
nvmarian - 15 Iulie 2010 02:09 PM

Inseamna ca functioneaza in 1996 si trebuie sa gasesti unul macar de-acu’ vreo 10 ani. Come on…

Ok, hai sa nu fiu (chiar asa de) rau: se poate debifa optiunea de stergere a mesajelor de pe server si pe POP. Suspectez ca nu ar mai fi probleme, dar nu cred ca merita bataia de cap.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Deci:

nvmarian - 14 Iulie 2010 04:29 PM

Eu am “Every 5 minutes” pe calculator și “Hourly” pe telefon și nu am probleme.
Și pe calculator am la “Remove copy from server after….” setat “After one week” ca să pot să încarc mesajele și pe portabil.

e ok.
Când sunt plecat prin țară micșorez timpul de pe telefon la 15 minute și când stau la birou pun pe telefon “Manual”.

La servici am hosting pe beonline și acolo nu au IMAP. Nu vrea adminu’ să pună bifa aia pe IMAP.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 28.03.08

Salutare!
Va multumesc tuturor pentru sfaturi, voi încerca varianta imap.
Suna promitator.

Încă o data multumiri!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06
psergiu - 14 Iulie 2010 07:31 PM

Protocolul POP3 a fost gândit pentru a aduce toate mail-urile de pe server pe un singur calculator. IMAP pentru a accesa mail-urile de pe server din mai multe locuri.

Mută cele 2000 de mail-uri într-ul folder local, reconfigurează ca IMAP și apoi mută cele 2000 de mailuri la loc pe server (dacă ai loc, dacă nu, lasă-le local)

Cum IMAP ai toate mail-urile pe server dar din cauza asta ești limitat de cât spațiu pe server îți dă administratorul.
Eu la servici folosesc IMAP și am spațiu pe servet pt approx 2 luni așa că mi-am făcut în Mail.app o structură de foldere locale gen YYYY cu subfoldere MM și le mut acolo în fiecare lună pe cele din luna trecută.

Cum faci foldere local in Mail.app? As vrea si eu sa mut mesajele din inbox ca sa nu mai fiu nevoit sa le sterg. Pana acum nu am avut nevoie de alea sterse, dar de siguranta.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Mailbox -> New Mailbox… sau New Smart Mailbox…

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

Sau ai în stânga-jos un buton cu [+] - alegi din el New mailbox ... și din drop-down să fie On My Mac (și eventual dacă să fie creat în interiorul altui folder existent)

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP