McBook or not McBook? asta-i intrebarea
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 03.09.06

Salutare ,

Am o lista de intrebari unele puerile sper sa nu va vina sa aruncati cu pietre in mine in fata zidului plangerii .
Ma tot bate gandul sa-mi cumpar un portabil , am nevoie de el cu faculta plus ca invat niste chestii d p un cd care ruleaza numai in windows, asta asa ca si o mica inttroducere. Momentan ma aflu in vizita la niste prieteni in Franta si de o saptamana stau cu un PowerBook G4 in brate si nu ma mai pot desparti de el .... probabil McCupidon ... eu ma gandeam sa-mi cupar acolo un amarat de Acer asa pina in 700 euro sa am si eu pe ce-mi face referate, mai descarc un pixel,mai joc un Heroes,il mai scot pe masa cand vin neamurile ... sa nu zica ca nu-s la zi .....
  Pina acuma ptt mine Apple era ceva alb din Sex and the City .... na acuma vreau si sex si city :o)
  .... Apple e destul de tare aici in franta asa ca am vazut ceva oferte si va trebui sa ma hotarasc rapid .
  Eu am insa nevoie si de windows .... cum sa procedez?  cumpar un McBook ? pot instala si windows? cat spatiu ocupa ? cum sa procedez? ma descurc cu 512 Mo si cu windows pe el ? ori sa fie 1 Go? ajunge disc de 80 Go ori traba de 100? ca de aici in sus deja suntt preturi de preturi. Merita pt un incepator si nestiutor sa faca un asemenea pas ori mai bine ai zic la mama ca-s gay si-mi cumpar un Sony Vaio bransh cu posetutza in dungi trendy?
Eu vreau apple…. ma regasesc in fiecare componenta :o) 
Astept un sfat , o vorba buna
.... dau o bere .... Ursus, ca-s din zona Clujului ...
Merci anticipat

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

o sa trec in a2a jumatate a lui septembrie prin cluj si astept sa-mi dai beerea aia. si baga repede un macbook cu hdd de 100 si 1gb de ram. eu mi=am luat o mica teapa ca l-am luat de la un magazin romanesc si am doar 512. poate daca intrebam si eu pe altii inainte, luam configuratia corecta. dupa ce-ti vei termina treaba aia cu cd ala ce merge numai pe win nu vei folosi altceva decat OS X. daca-ti vei lua altceva, peste cel mult un an, te vei oftica vazand ca e depasit dpdv tehnic si ca pretul lui va scadea cu cca 50%. si oricum iti place apple….

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Tulcea, Romania
Macuser din: 31.03.06

daca trebuie si windows pe noile macbook pot sa pui fara probleme. Instalat fara mult soft suplimentar (iLife de ex. ... o groaza de limbi si drivere de imprimanta) S.O. -ul ocupa cam 3-4 Gb. Mai pui cam 5 cel putin pentru Windows. Restul de spatiu tu stii pentru ce ai nevoie si cat iti trebuie.
Cu 512 Mb de RAm se misca decent iar cu 1 Gb , daca nu faci cine stie ce grafica sau alte nebunii zboara.
Daca asta e singura ta grija ... daca merge windows pe el ... poti sa iti iei fara probleme ... experienta va fi magica….

Semnătură 

if it works .. don’t screw with it

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 14.10.05

Daca esti cu buget destul de limitat eu te sfatuiesc sa iti iei configuratia standard (512MB si 80GB HDD). Este indeajuns pentru ce ai spus ca ai nevoie. Pentru inca 20GB la HDD nu se merita. Daca vei avea nevoie mai tarziu de mai mult spatiu iti cumperi un HDD extern care sunt mult mai ieftine. Asa am si eu. Iar in legatura cu memoria RAM, iti vei face later cate un upgrade incet incet pana ajungi la 2GB. Evident, daca ai bani cumpara-ti 1GB si lasa naiba HDD ala in pace. In loc sa dai banii pe HDD mai mare mai bine iti comanzi o singura placuta de 1GB - astfel iti va ramane un slot RAM liber pentru inca 512MB sau 1GB pentru cand vei avea nevoie. Evident, daca ai bani iti cumperi pe cel mai tare.

MacBook este o mica bijuterie. Tocmai am cumparat surioarei mele - configuratia standard insa cu 1GB RAM. Merge brici. Singura ta problema ar fi jocurile care necesita multa putere grafica, asta pentru ca MacBook are o placa video Intel integrata cu memorie shared cu cea RAM (pana la aprox 80MB). Asa ca sa nu te astepti sa ai performante prea bune in jocurile de ultima generatie. In schimb, ai super procesoare, display, tastatura, camera integrata, drive combo, capac si incarcator pe baza de magnet. La putin peste 1000 EUR nu ai ce sa gasesti mai bun de atat.

So go get it!

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 25.07.06

NU uita sa-ti recuperezi tva-ul. Deocamdata nu suntem in UE asa ca daca te intorci in romania ai dreptul sa ceri tva-ul inapoi ( TAX free , etc ). Mergi pe 1gb de ram si 80-100gb hardisk.

Semnătură 

If memory serves, Goldblum used a Mac raspberry

So, it’s safe to conclude the only Mac virus that ever existed saved the world from an alien invasion. wink

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov

(si eu) M-am decis sa imi iau un macbook. Cu siguranta nimic nu ma poate intoarce acum, dar ce ma rascoleste de ceva vreme este: sa imi iau acum? sau sa astept inca ceva vreme pentru un upgrade la procesoare Core Duo 2?

De cateva zile se tot zvoneste ca pe 12 septembrie vor fi lansari, si cu siguranta vor fi. Dar cand o sa apara Core Duo 2 la Apple? si mai ales cand va aparea in Macbook? Am niste prieteni care se intorc din state si as putea astepta un pic, dar nu prea mult.

Daca cineva poate sa ma lamureasca si pe mine, mi-ar face un mare favor :D si dau si eu un Ursus in Cluj :D

Semnătură 

MacBook Pro 7,1 Intel Core2 Duo 2,4GHz, 8Gb DDR3, 500 Gb WD Blue
iPad 3 32 Gb
iPhone 5 32 Gb, iPhone 3Gs 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

ce sunt cu zvonurile astea de core duo 2? de unde sunt? ar fi chiar tare sa apara asa devreme pentru ca si eu vreau un macbook si daca apare repede pot sa mai astept.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Brasov

Doar cateva titluri:

New iPods, iMac, Movie Store on September 12th?
23-inch iMac on September 12th? [Update]
Apple Event September 12th? Movie Store? [Updatedx2]

Din pacate la Apple nu ai de unde sa stii ce anume se va lansa, inclusiv magazinele primesc datele doar pe jumatate inainte de data lansarii efective.

Pe scurt sunt doar zvonuri smile si de asta am intrebat aici, poate-poate o fi cinvea care stie ceva mai inside info cool smile cum ar fi o comanda mare de procesoare Core Duo 2 :D.

Cert este ca de cateva zile s-au lansat primele laptopuri cu Core Duo 2, si probabil ca Apple va dori sa tina pasul de acum inainte.

Semnătură 

MacBook Pro 7,1 Intel Core2 Duo 2,4GHz, 8Gb DDR3, 500 Gb WD Blue
iPad 3 32 Gb
iPhone 5 32 Gb, iPhone 3Gs 16Gb

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member

din ce am vazut in teste intel core 2 nu asa mare sfaraiala. ...sporul de performanta la aceeasi frecventa e de 15 % aproximativ, care in folosirea de zi cu zi nu e asa de important. Se pare ca in codarea video ar fi o diferenta mai mare. Castigul adevarat la noua arhitectura provine din faptul ca vor putea fi disponibile mai multe variante cu clock-ul mai sus. Eu unul nu as astepta cu sufletul la gura noile procesoare core 2 si in plus daca si cand vor fi adoptate de Apple, ce pret vor avea.  Revlutia s-a petrecut deja ... Apple are procesoare intel ... de cum schimbari dramatice doar de la soft mai putem astepta…. cel putin pentru urmatorii 2-3 ani.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

da, interesanta parere.
totusi unii la caldura spera sa se mai schimbe lucrurile.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRank
Member

noile procesoare o sa aiba acelasi TDP de 65 W in afara de editiile Ultra low care au 45 W si cele extrem edition care au 85 W. E putin probabbil ca Apple sa opteze pentru editia Ultra low si astfel noua serie sa aibe performante mai slabe.

Semnătură 

‹‹ Problema iSight      IrDa on MAC??? ››