Programe care consumă bateria în mod multitasking cu iOS 4
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: The Colony, TX
Macuser din: 11.10.05

În iOS4, pe 3GS & 4, majoritatea programelor fac pauză când atunci faci switch la alt program.

Dar unele compilate cu suport de multitasking au bucăți de cod care rulează în continuare pe fundal și mânâncă baterie.

Când găsiți de astea, dați și voi aici un reply cu numele programului, versiunea (că poate se schimbă situația de la o versiune la alta) și ce ați observat.

Semnătură 

Apple:5x macmini (G4, 2007, 2009, 2010, 2012)
UNIX:IBM 7011-250/AIX 5.1, HP Jornada 680/JLime, HP 9000 F20/HP-UX 11.11
PC:PentiumD/Debian, HP t5300/Debian
Misc:Spectrum 48k, 8x Raspberry Pi, 2x CHIP

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Ma nemultumeste foarte mult faptul ca nu au conceput un sistem de avertizare, o bulina rosie cu un semn de exclamatie… ceva, orice ar fi putut sa indice faptul ca aplicatia X este mancatoare de resurse. Si imi amintesc de o declaratie a lui Jobs in care radea de Task Managerul din WinMobile. Trist!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

da, ii ziceam si lui psergiu, e jenant task managerul din iOS 4.

MotionX GPS lite (si pentru varianta full ar trebui sa fie la fel).
Programul are o optiune sin settings de la care poti sa alegi daca vrei sa mai ruleze ceva in fundal cand inchizi programul. Variantele sunt always on, on cand faci tracking sau always off. Ar fi frumos daca preferintele astea ar fi sub Settings (iOS settings). Si ar mai fi frumos daca Apple ar face o lista simpla in care sa poti alege ce program ramane mancator de resurse la inchidere, similar cu cel de location si cel de notifications.

Cum inchizi un astfel de program
OS 3.x: click HOME button

OS 4:
1. click home button
2. double click home button
3. scroll la program (daca e nevoie)
4. tine lung apasat pe program
5. click X-ul rosu
6. click home button to return

WTF??? si pentru ca trebuie spus si asta: F?*CK multitasking. N-am nevoie de el. Apple, pot sa-l inchid??? Pretty please?

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Oare chestia asta nu merge pe iPhone4 ? In afara faptului ca trebuie sa ai jaibreak ca sa poti edita.

Open /System/Library/CoreServices/SpringBoard.app/N88AP.plist

Find:
<key>multitasking</key>
    <true>

Replace:
<key>multitasking</key>
    <false>

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Macuser din: 13.04.10

Deci stai asa, acum vrem sa dezactivam multitasking-ul de pe iPhone? Pana acum plangeam ca nu exista..

Semnătură 

iBook G4 12” late 2004 + LCD LG 17” | PPC 1.2 GHz | HDD 30 GB | 768 MB DDR | Radeon 9200 32 SDRAM | Tiger | Dead
MacBook Pro 15” early 2008 | 2.5 GHz C2D | SSD 250 GB | 4 GB DDR2 | 8600GT 512 GDDR3 | El Capitan | Server
MacBook Pro 13” mid 2017 | 2.3 GHz i5 | SSD 128 GB | 8 GB LPDDR3 | Iris Plus 640 | High Sierra

e ca si cum ai spune nu unui Heineken rece..

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

pai daca l-au facut prost… ar trebui cel putin sa tina minte ce aplicatii ai inchis si sa nu ti le mai bage niciodata in multitasking (sau ceva gen daca faci dublu click cand esti in aplicatie sa ti-o bage in multitasking, altfel nu). pe mine ma nelinisteteste cand le vad pe toate acolo si nu stiu care ce consuma.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK

mda, lista e practic falsa. din ce am inteles, lista aia e doar un istoric.
cand se termina memoria, unele din programele care sunt pastrate in lista sunt de fapt scoase din memorie (inchise definitiv). Deci nu stii care din ele merg si mananca din resurse, dar nu stii nici daca cu adevarat fac ceva sau deja au fost inchise de sistem definitiv.

cred ca o luam pe aratura, offtopic, topicul e despre programe care activeaza background processes si nu neaparat de task manager.

poate un admin cu doua browsere care nu e la munca sa faca un split, pls? smile

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

Problema este ca exista doar home button-ul.Daca ar fi un buton exclusiv pentru exit iar din home button sa ramana deschise aplicatiile ar fi fost perfect.
Sau poate scoate apple 3 click home button pentru exit LOL

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: București

Încercați “Remove Recents” din Cydia. Scoate fix programele din task manager care nu rulează în background. Astfel nu mai există lista aia aiurea de zeci de programe.

Semnătură 



[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Nu e ce cerea Sergiu, dar astia de la Macworld zic ca iOS 4 e mai bun pentru baterie pentru 3G si 3GS.

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Macuser din: 12.08.09

am instalat Remove Recents (multumesc mult, Tiz) si acum totul e ok. Am grija sa nu mai las toate aplicatiile care au multitasking sa ruleze, le inchid de obicei, dar bateria tine muuult mai mult decat pe 3.1.2. N-am mai instalat winterboard si categoriesSB, dar oricum, la ora asta in mod normal mai aveam doar 20%, fara sa-l folosesc intens. Acum mai am 39% si m-am jucat vreo doua ore. Sunt fan 4.0 :D

Semnătură 

Te uiti ca umanista la integralā.