Am un fisier Excel in care partenerii trebuie sa completeze doar in celulele care nu sunt albe. Cele albe sunt protejate cu parola, au formule care tin cont de diferite chestii si daca umbla oamenii la ele, e chinul lumii verificarea raportarii.
Problema e ca nu toata lumea foloseste MS Office. Din fericire (zic eu), sunt unii care folosesc OpenOffice. Chestia e ca in OpenOffice ajunge sa dai Tools - Protect Document si sa debifezi Protect, si s-a dus cu satelitu’ protectia. Iar daca parolezi in OpenOffice, la fel de simplu se trece peste protectie in Excel.
Deci, cum pot proteja celulele albe, astfel incat sa nu poata fi deparolate nici pe OpenOffice, nici pe Excel?
Am auzit ca se pot deproteja Excelurile cu AddIns sau VBA code, dar asta ar presupune o intentie rauvoitoare a partenerilor, ceea ce in general nu e cazul. Daca stiti insa o solutie beton si pentru cazurile astea, cu atat mai bine.
Totul se petrece in Windows, insa banuiesc ca solutia, daca exista, ar functiona si pe Mac/Linux. De fapt, asta ar fi o solutie completa.
Atasez fisierul; are macro-uri in el, merge cu Excel din Office 2011.
Merçi.
PS E un zip intr-un rar pt ca nu m-a lasat sa pun un zip simplu. Nu e virusi