Protectie fisier Excel valabila si in OperOffice
  [ Ignoră ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: județul Devon, UK
Macuser din: 18.10.05

Am un fisier Excel in care partenerii trebuie sa completeze doar in celulele care nu sunt albe. Cele albe sunt protejate cu parola, au formule care tin cont de diferite chestii si daca umbla oamenii la ele, e chinul lumii verificarea raportarii.

Problema e ca nu toata lumea foloseste MS Office. Din fericire (zic eu), sunt unii care folosesc OpenOffice. Chestia e ca in OpenOffice ajunge sa dai Tools - Protect Document si sa debifezi Protect, si s-a dus cu satelitu’ protectia. Iar daca parolezi in OpenOffice, la fel de simplu se trece peste protectie in Excel.

Deci, cum pot proteja celulele albe, astfel incat sa nu poata fi deparolate nici pe OpenOffice, nici pe Excel?
Am auzit ca se pot deproteja Excelurile cu AddIns sau VBA code, dar asta ar presupune o intentie rauvoitoare a partenerilor, ceea ce in general nu e cazul. Daca stiti insa o solutie beton si pentru cazurile astea, cu atat mai bine.

Totul se petrece in Windows, insa banuiesc ca solutia, daca exista, ar functiona si pe Mac/Linux. De fapt, asta ar fi o solutie completa.

Atasez fisierul; are macro-uri in el, merge cu Excel din Office 2011.

Merçi.

PS E un zip intr-un rar pt ca nu m-a lasat sa pun un zip simplu. Nu e virusi smile

[ Modificat: 26 Iulie 2010 05:04 PM de Administrator ]
Fișiere atașate
DF06_Financial Plan Strategic_20100712.xls.rar.zip  (Dimensiune Fişier 73 - Downloads: 79)

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Nu ar fi mai simplu sa faci un Google Doc si sa lasi userii sa importe datele doar printr-un form? Ar arata beton, ar fi independent de platforma si userii nu pot interactiona cu continutul in nici un fel. Sigur, poti face publica sursa pentru cei interesati, dar mai simplu e sa download-ui tu fisierul rezultat si sa il procesezi offline.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 18.04.08

Exemplu de utilizare Google Docs (de fapt Apps, tot aia) pentru un proiect masiv de evaluare, in care au fost colectate zeci de mii de campuri despre mii de persoane de la sute de evaluatori. In atasamente: form-ul web si documentul Google rezultat.

Semnătură 

MacBook Pro 17 “Santa Rosa” /6 GB RAM/500GB Momentus XT/GeForce 8600M GT (Lion)
iPhone 4 32Gb neverlocked | iPad 64+4G stock (iOS 5)

Mini Core Duo 1.83 / 2 GB RAM / 320 GB HDD (Snow)
Lampa iMac G4 17” 1.25 (Leo) + stand iGo
Powermac G4 | 1 Quicksilver + 2 Sawtooth (Tiger) | 2 x Apple Studio Display 15
Powerbook G4 12” Al, 1.5 GHz, 1.25 GB RAM (Leo)
iBook Clamshell Tangerine (9.2.2 + Panther) | Performa 5200 CD (8.1)

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08
altero - 26 Iulie 2010 05:01 PM

Deci, cum pot proteja celulele albe, astfel incat sa nu poata fi deparolate nici pe OpenOffice, nici pe Excel?

Nu se poate.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Administrator

O sa incerc sa vad cum ar fi cu Google, dar nu prea cred ca ar fi cea mai buna solutie: majoritatea partenerilor sunt in tari / regiuni unde electricitatea poate fi o problema, d-apăi netul. Dar sa vad intai daca avantajele ar merita.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Administrator
Din: London, UK
Macuser din: 11.10.05

fa un pdf din ala care la sfarsit exporta un XML pe care pot sa ti-l trimita prin mail, CD, camila…
la capatul asta ai un program care citeste XML-ul si genereaza calculatiile de care ai nevoie., eventual exporta un rand de excel pentru fiecare partener = baza de date pentru toti

muncesti o data (cu programator) dar bine. la capatul ala n-au nevoie decat de un adobe reader = gratis si ubicuu

Semnătură 

MB12 early2015, mini late2018, i2, i4S, iX, Watch Nike (Series3), iPad 1, iPad Pro 9.7”,  Pencil, shuffle 4, TV4, AExtreme x2, AEBSv2, AEBS original(x2) v1(x2), Homepod (x2), iPod Hi-Fi (x3)

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Administrator

Pana la urma cred ca cel mai simplu ar fi un fisier Excel si unul OpenOffice, identice. Nu e decizia mea.