Cum pot filma direct pe mac cu o camera video?
  [ Ignoră ]
Rank
Newbie
Din: 
Macuser din: 15.11.09

Salut,
Dispun de o camera video minidv cu caseta Panasonic NV-EX3EG cu iesire FireWire si un MacBook cu Firewire.
Cu ce program as putea inregistra direct pe Mac in timp real de pe camera video?
Cu Imovie ori alte programe pot doar copia inregistrarile facute .
Am incercat si diverse programe de webcam insa nu vad camera video ca si o camera web.
Imi trebuie acest lucru sa filmez niste evenimente live si sa le si transmit live pe net.
Ar scuti mult din munca decit sa inregistrez intiipe caseta , sa fac transfer pe Mac si sa le dau pe net.
Multumesc

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Oradea
Macuser din: 20.03.07

http://www.ustream.tv

Semnătură 

PowerMac G5 dual 2.7 Ghz

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
Rank
Newbie
Din: 
soundmorpher - 29 Iulie 2010 06:15 AM

http://www.ustream.tv

Interesanta solutie pentru live stream si foarte convenabila.
Asa am mai gasit si eu stream-ere on-line ori programele din care sa iti faci chiar pagina ta proprie de livestream.
Ideea era de o aplicatie independenta instalata pe Mac cu input dv video si audio de pe camera ce permite recordingul direct pe mac si optional live stream.
Multumesc mult de ajutor.
O sa ma mai documentez.Deja am mai descoperit citeva.
O sa string mai multe date si probabil un topic destinat subiectului ar fi de ajutor multora.
Sint destui utilizatori care dispun de o camera cu minidv out care ar fi interesati cred.

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 15.03.07

poti incerca cu quicktime dar trebuie sa ai pro 7 si QuickTime Broadcaster 1.5.3 nu e incercata solutia de mine doar am cautat si eu informatii mai demult.

Semnătură 

•touch•

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti, Drumul Taberei
Macuser din: 16.02.09

Poți încerca și cu VLC.

Deschizi VLC, CMD+G (Open Capture Device) și vezi dacă îți vede camera în drop-down menu. Dacă da, jos ai optiunea de Streaming/Saving pe care o bifezi după care te duci la Settings unde poți configura stream-ul.

Încearcă și vezi dacă merge.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
Rank
Newbie
Din: 
warp - 29 Iulie 2010 07:41 AM

Poți încerca și cu VLC.

Deschizi VLC, CMD+G (Open Capture Device) și vezi dacă îți vede camera în drop-down menu. Dacă da, jos ai optiunea de Streaming/Saving pe care o bifezi după care te duci la Settings unde poți configura stream-ul.

Încearcă și vezi dacă merge.

Cu VLC nu vede dv input.Mersic oricum.

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
Rank
Newbie
Din: 

Intru-un final am reusit cumva sa ma lamuresc cu softurile.
Cea mai simpla solutie ramine UStream ,prima sugestie oferita.Face si streaming, poti si salva fisierele video.
Alternativa ramine Quicktime 7 Pro pentru inregistrat direct pe Mac.Partea de streaming nu am testat-o deoarece am ramas la Ustream.
Pentru cei interesati de a folosi o camera video cu iesire miniDV si legare la Mac pe portul Firewire treaba sta cam asa:
Pentru copiere a inregistrarii daca acea camera e cu casta miniDV ,Imovie functioneaza foarte bine.
Pentru camere cu stocare pe altfel de suport nu am verificat.Camera mea e cu caseta minidv un Panasonic NV-EX3G.
Pentru a folosi camera video ca si sursa de inregistrare direct pe Mac am ramas la varianta Quicktime 7 Pro.
Pentru streaming folosind camera video ca si sursa ,ramine Ustream varianta cea mai rapida si convenabila.

Observatii

Problemele survin in general de la indentificarea semnalului video de la orice device conectat la portul Firewire.
Unele softuri il indentifica ca si video input source altele nu.
Inclusiv Quicktime X pentru cei care au instalat Leopard ultima versiune.
Cum Quicktime X nu poate fi dezinstalat, apar mai multe optiuni.
1.Instalarea lui Quicktime Pro
2.Downgrade la o versiune mai veche a sistemului de operare.
Tutoriale exista destule asa ca nu are rost sa introduc link-uri.

Revin si cu alte informatii daca este necesar pentru cei interesati.
Multumesc de ajutor tuturor.