Recomandati-mi si mie un software…
  [ Ignoră ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 01.06.09

Salutare la toata lumea!
Am de gand sa-mi creez un magazin on-line in vederea comercializarii anumitor produse si servicii… (as vrea ceva de genul: Baga in cos, Goleste cosul, etc…).
Sincer sa fiu nu prea am experienta in crearea de site-uri, dar vreau sa ma strofoc putin mai mult si sa reusesc ce mi-am propus! smile
Ce soft imi recomandati sa folosesc? As vrea ca acest magazin sa poata fi accesat fara probleme atat pe mac cat si pe win.
Multumesc mult!

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj / Suceava
Macuser din: 24.10.08

Joomla?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Cam greu sa faci ceva daca nu stii. Timpul ala pierdut mai bine investit intr-un om priceput (sau o firma) care poate face treaba. Parerea mea, as cumpara unul mai degraba decat sa il fac, momentan neavand mari cunostinte de web design (ma refer la mine acum). Imaginea conteaza nu?

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
szhoul - 06 August 2010 09:10 AM

Cam greu sa faci ceva daca nu stii. Timpul ala pierdut mai bine investit intr-un om priceput (sau o firma) care poate face treaba. Parerea mea, as cumpara unul mai degraba decat sa il fac, momentan neavand mari cunostinte de web design (ma refer la mine acum). Imaginea conteaza nu?

Si daca reusesc = capat experienta = asta vreau! smile

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08

Nu o să reușești. Nu ai nevoie de niciun soft. Ai nevoie să știi HTML + CSS + un limbaj de programare oarecare care poate fi folosit pentru programare web. Chiar și la o soluție gata făcută, tot ai nevoie să ai cunoștințe de programare să-l faci să meargă. Angajează pe cineva care se pricepe. Experiența se începe cu Hello World.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Aram - 06 August 2010 10:48 AM

Nu o să reușești. Nu ai nevoie de niciun soft. Ai nevoie să știi HTML + CSS + un limbaj de programare oarecare care poate fi folosit pentru programare web. Chiar și la o soluție gata făcută, tot ai nevoie să ai cunoștințe de programare să-l faci să meargă. Angajează pe cineva care se pricepe. Experiența se începe cu Hello World.

Pai si softurile astea care au ca obiect crearea de pagini web (si web design) ce fac?
Multumesc pentru incurajare! smile

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

joomla are si ecommerce? un ecommerce free i-ar trebui, altfel o sa stea mult si bine sa invete el ceva ce nu stie. cand spune “nu prea am experienta in crearea de siteuri” eu cred ca spune ca nu are nici cea mai mica idee ce presupune un site, mai ales un magazin online.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
Macuser din: 11.10.05

Cum ziceam, pare usor dar daca te apuci nu este chiar usor. Sunt cursuri de web design dar nu stiu cat inveti de acolo si ceea ce vrei sa faci chiar dureaza.
Nu vreau sa te descurajez dar nu inveti sa mergi pe bicicleta, nu ai reusit azi, maine sigur mergi…

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRank
Member
Din: Vienna, Austria
Macuser din: 19.10.08
FatManScoop - 06 August 2010 10:54 AM

Pai si softurile astea care au ca obiect crearea de pagini web (si web design) ce fac?
Multumesc pentru incurajare! smile

Nu prea fac nimic. Sunt editoare HTML ce-ți permit să faci o pagină statică HTML fără să știi HTML. Codul generat este foarte prost. Unele programe au opțiuni pentru a interacționa cu servicii gen blogger si mobileme, dar dacă vrei să faci o aplicație web reală, îți sunt absolut inutile.

Există softuri open source care fac ce vrei tu, cum ar fi osCommerce și Zen Cart, dar tot ai nevoie de cineva să ți le facă să meargă, să ți le facă să arate cum vrei tu etc.

Semnătură 

Membru retras.

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRank
Jr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 02.08.09

Eu zic ca daca folosesti Magento nu iti trebuie prea multe cunostiinte si iese ceva frumos. E un Ecommerce Free. Poti incerca fara probleme.

Semnătură 

 MacBook Pro (Retina) - 2.6GHz Intel Core i5
 iMac 27inch - 3.1GHz Intel Core i7
 Mac Mini - 2.26GHz Intel Core 2 Duo
 Apple LED Cinema Display 24”
 Time Capsule - 1 TB
 iPhone 5S

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Arad
Macuser din: 20.06.09

Daca folosesti ceva aplicatie de creat magazine virtuale probabil merge repede, dar daca vrei sa creezi tu tot codul de la zero atunci ai nevoie de mult timp.

Eu mai demult am vrut sa fac un magazin virtual (din hobby si ca sa invat, nu ca sa vand ceva) cu codul scris complet de mine in HTML+PHP si cu CSS, care a durat cam 2 ani pana a ajuns la un stadiu functional. Intr-adevar am lucrat rar la el, cam 10 ore pe saptamana, dar aveam cunostinte avansate in HTML, doar PHP-ul si scripturile CSS trebuia sa le studiez. In afara de scrierea codului-sursa mi-a mai luat mult timp si crearea imaginilor, gasirea culorilor potrivite, etc…

Daca stii limba germana sau franceza poti sa te documentezi si din selfHTML (http://de.selfhtml.org/) si selfPHP (nu mai stiu link-ul de unde l-am descarcat), pe mine m-au ajutat foarte mult.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: bucuresti/aalborg/viena
Macuser din: 05.10.07

discută cu http://www.smarthost.ro

Semnătură 

 ǝʞıl ı