Cel mai prost lucru din partea apple mi s-a parut handling-ul ipodurilor formatate pe Mac pe win.
Mi s-a parut groaznic, am stat vreo 2-3 ore cautand o aplicatie buna si free (doar am platit ipod-ul) cu care sa fac ipodul formatat mac sa fie vazut de win.
Nu stiu zau, devreme ce iPod-urile formatate win merg brici pe ambele sisteme, Apple a fost asa de nesimtit cu cele formatat mac…
Dupa cum a zis si VAXXI, trebuie sa trimiti un feature request la Microsoft, ca sa implementeze suport pentru HFS+ in Windows… Apple n-are nici o vina.
Pai tu vezi cu ce se ocupa cei care produc XPlay? Ei fac printre altele MacDrive, un utilitar care poate citi pe Windows discurile formatate Macintosh. Iar un iPod nu este nici o smecherie, este pur si simplu un disc care poate fi formatat fie ca FAT32 (sistem de fisiere specific Windows, dar pentru care Apple a inclus in OS X tehnologia necesara pentru citire/scriere), fie ca HFS+ (sistem de fisiere specific Apple, pe care Microsoft a ales sa-l ignore complet). Cei de la MediaFour aduc compatibilitatea HFS+ in Windows, suplinind ignoranta sau indiferenta de care a dat dovada Microsoft.
Asa ca aici nu are nici un rost sa le tii partea celor de la Microsoft.
Nu stiu de ce ai impresia ca le tin partea celor de la Microsoft
In nici un moment din poveste nu m-am gandit la MS ca ar avea vreo vina in problema asta. Asa cum bine spui ca XPlay face MacDrive-ul, nu inteleg ce era _asa_ de greu pentru Apple sa introduca suport in iTunes/win pentru ipoduri formatate HFS+. End of story, nu vad ce rol are Microsoft pe aici… off-topic, eu stiu ca Microsoft nu suporta orice alt filesystem decat pe ale lor.
Ipod-ul e un produs Apple. Prin faptul ca nu l-au facut usor de utilizat sub ambele platforme (indiferent de formatare) au nemultumit destui useri (myself included). Programmer-wise, nu ar fi cine stie ce mare challenge… dar eu sunt convins ca au fost alte motive la mijloc.
Gândește-te că Apple făcea driver pentru HFS+, totul mergea bine, și un security-update al Windows îl făcea să nu mai funcționeze din cine știe ce motiv => a doua zi, un milion de iPod-uri (sau mai multe) nu mai funcționau. S-ar fi dus naibii toată imaginea produsului (produsele Apple fiind în general recunoscute pentru faptul că ... “they just work”). Suportul pentru FAT32 nu au cum să-l strice, că îl folosesc și ei Nu cred că au de gând să-și riște imaginea cu așa ceva, și preferă să meargă pe ideea: “de ce nu vă luați un Mac ? totul merge din prima acolo”.
knockout: Cine te impiedica sa folosesti un iPod formatat FAT32, pe care sa-l poti folosi pe ambele platforme fara probleme? O alta chestie: Apple a fost obligata ca din motive de copyright sa nu permita copierea FACILA a muzicii de pe iPod pe computer. Asa ca daca tu vii cu un iPod formatat Macintosh si-l pui pe un PC, din punct de vedere legal nu ai voie sa vezi ce e pe el, singura ta optiune fiind aceea de a-l formata si a pune muzica pe care o ai pe acel computer. Asa este regula pe care Apple este nevoita sa o respecte. Bineinteles ca baietii destepti au gasit solutiile pentru transferul iPod->computer, dar la aceasta faza Apple nu mai avea voie sa participe. Bonusul a venit din faptul ca OS X stie FAT32, asa ca un iPod formatat Windows poate fi folosit pe Mac.
Daca Apple punea suport HFS+ in iTunes, ajuta in mod explicit la piratarea muzicii. SI a doua zi s-ar fi trezit dati in judecata de RIAA.
Tudor: asta si fac. <edit>Atunci argumentul e invalid pentru ca poti sa faci acelasi lucru cu ipodurile formatate FAT. De ce nu i-a dat in judecata RIAA pentru asta? </edit>
VAXXi : hai sa fim seriosi. Security update care sa strice driver de interfata cu HFS. <edit>La fel un security update ar putea strica si iTunes-ul de win, nu? </edit>Pe de alta parte, sunt de acord cu tine, au vrut sa atraga useri spre platforma mac. Si intr-un mod care mie nu mi s-a parut elegant.
Atunci argumentul e invalid pentru ca poti sa faci acelasi lucru cu ipodurile formatate FAT. De ce nu i-a dat in judecata RIAA pentru asta?
Acu ce-ai vrea, sa scoata jumate din features-urile deja existente in OS X? Ceea ce vreau inca o data sa subliniez, este faptul ca iPod-ul NU a fost facut pentru a plimba muzica de pe un computer pe altul. Punct. De ce dai vina pe Apple pentru o chestie care din start nu trebuia sa existe, din motive de copyright?
mmm si accesoriile ipod shuffle? eu tot le caut, cred ca sunt doar pe prima pagina…
Oricum, subiectul fusese deviat de mine in postul 3 din economie de spatiu si pentru ca nu-mi place sa balabaresc in mii de posturi si pe alaturi si incerc sa pun numai posturi ce au informatie, nu doar din bagare in seama.
Si de la ultima fraza din postul ala toata discutia si-a urmat firesc si ontopic cursul…