1 din 2
1
iPhone prin Europa
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 22.01.09

Buna!
Plec saptamana viitoare in vacanta; nu o sa folosesc iPhone-ul ca si telefon dar vreau sa il iau cu mine… iPod, Wi-Fi… U know… Am cateva nelamuriri (si sa nu radeti ca poate pun intrebari aiurea)... Ca sa nu ma trezesc cu cine stie ce factura… daca pun pe off din Network: enable 3g, cellular data si data roaming e ok nu? De fapt nici nu am activat roaming-ul… asa ca probabil intrebarea mea e stupida… smile) Dar ca sa fiu 100% sigur…

Daca ma conectez prin wi-fi (hotspots) pentru a deschide maps sau orice alta aplicatie care nu foloseste username, password, ar trebui sa fiu safe din punct de vedere al securitatii datelor nu?

Multumesc!

Semnătură 

iPhone SE (64GB, iOS 10, Orange locked)
iPhone 5c (16GB, iOS 9.3.5, unlocked)
iPhone 4s (16GB, iOS 7.1.2, Orange locked)

iPad 3 wifi (32GB, iOS 9.3.5)

iPod 30 GB Black + Casti iPod radio remote + husa originala S/N: 9C643Y3VV9M STOLEN

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Timisoara
Macuser din: 23.10.06

Roaming data off e suficient si daca est ideja pe 4.0 poti da si celullar data of si vei folosi doar wifi conections

Google Maps nu va merge decat in locatii cu wifi in schimb iGo e recomandabil

Semnătură 

———————————————————-
MacBook Air 13 early 2015
AppleTV 4K Living
AppleTV 4 Dormitor
iPhone XS 64Gb
AppleWatch Series 4 44’
Apple Airpods
Apple Homepod 2 buc
AirPort Extreme AC
Airport Express 802.11N Gen.1 4 buc pentru Airplay in curte si camere
———————————————————-
Apple Home activat,termostate,lumini si senzori

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Cat timp tii “Data in roaming” pe off esti safe la factura. Setarea de 3g nu mai conteaza.
In ceea ce priveste retelele wifi prin europa, datele tale sunt safe atat timp cat folosesti https, imap/ssl , smtp/ssl (conexiuni securizate).
Reteaua wifi este man-in-the-middle intre iphone-ul tau si site-ul/serviciul pe care il folosesti.
Daca de exemplu iti iei mailul pe un cont pop3 sau imap fara ssl, parola ta de mail se transmite in clar, iar daca cineva face captura/filtrare de trafic pe access point sau pe un router de pe traseu, iti afla parola.

Vei gasi multe retele wifi nesecurizate (open) prin orase mari si nu numai. Poate unele dintre ele sunt puse tocmai ca sa prinda trafic, dar cel mai probabil proprietarul nu a auzit vreodata de securitatea wifi. Merge sa-ti verifici mailul de exemplu la modul asta. Dar daca se intampla sa ai nevoie de vreo informatie neaparat la momentul t, de exemplu de cautat ceva pe harta, dai drumul la data in roaming exact atat cat ai nevoie. Pentru cei cativa euro care-ti vor fi facturati nu merita sa-ti strici sau ratezi momentul.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: București
Macuser din: 23.03.09

Scuze, n-avem edit. “Merge sa-ti verifici mailul de exemplu la modul asta” atat timp cat folosesti ssl. Un cont gmail de exemplu configurat cu imap/ssl si smtp/ssl.

Semnătură 

Mac Mini Intel MGEN2LL/A, MC815LL/A - Sierra, MC239LL/A - ESXI 5.5, MB138LL/A Lion
Power Mac G4 M8787LL/A OpenBSD/macppc
Power Mac G5 Leopard
AppleTV2, iPhone 6+/64, iPhone 4, iPhone 2G

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRank
Member

Multumesc mult pt raspunsurile rapide! smile

Semnătură 

iPod 30 GB Black + Casti iPod radio remote + husa originala S/N: 9C643Y3VV9M STOLEN

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Macuser din: 22.09.06

Tocmai am venit eu din vacanta din italia,cu data roaming off este internet-ul oprit.
Imediat dupa ce iesi din tara,cand se schimba reteaua poti incerca sa verifici mail-ul,vei primi un mesaj in care ti se spune ca data roaming este off si internet-ul nu functioneaza.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj-Napoca
Macuser din: 26.01.06

pentru harti offline poti lua ieftin offmaps sau omaps. imi place mai mult al doilea.

Semnătură 

Mcintoshing…

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
Din: 
Macuser din: 16.04.09

E posibil sa gasesti cartele gsm prepaid pt acces internet. Desigur, ai nevoie de un iphone deblocat ca sa le poti folosi.

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Eu am fost dezamagit,in italia cam la orice hotel era wifi platit de la vodafone:

5 euro - 15 min
7 euro - 1 ora
12 euro - 2 ore
15 euro - 24 ore
Si eu sunt de parere ca un sim din tara unde mergi cu optiune de internet e ce-a mai buna solutie.

Semnătură 

A man should look for what is, and not for what he thinks should be.—Albert Einstein

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

Eu daca am setat un cont de yahoo pe iphone, si prind un hot spot in centrul Munchen-ului, ma expun riscului sa mi se afle parola daca imi verific mail-ul? de unde stiu ca verific mail-ul intr-o conexiune securizata?

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.07.10
h3llboy - 15 August 2010 07:30 PM

Eu daca am setat un cont de yahoo pe iphone, si prind un hot spot in centrul Munchen-ului, ma expun riscului sa mi se afle parola daca imi verific mail-ul? de unde stiu ca verific mail-ul intr-o conexiune securizata?

Depinde. Daca folosesti VPN, raspunsul este NU, in rest DA.

Ca serviciu VPN iti recomand UnlockVPN http://unblockvpn.com/ care costa 4 euri/luna sau 40 euri/an.

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRank
Jr. Member
Din: 
Macuser din: 28.07.10
macuso - 15 August 2010 09:25 PM
h3llboy - 15 August 2010 07:30 PM

Depinde. Daca folosesti VPN, raspunsul este NU, in rest DA.

Ca serviciu VPN iti recomand UnlockVPN http://unblockvpn.com/ care costa 4 euri/luna sau 40 euri/an.

P.S. Folosind serviciul VPN mai ai avantajul ca poti vedea posturi TV gen BBC din UK. iPhone-ul are la satari optiune de configurare VPN.

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRank
Member
Din: Sibiu
Macuser din: 09.01.08

Multumesc, insa am facut un pas pe care trebuia sa-l fac mai de mult, am trecut pe gmail ca si adresa principala, yahoo va ramane pe locul 2. gmail are ssl ON

Semnătură 

MacBookPro Retina Early 2015
iPhone 7+ 128 GB, black

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

foloseste cu incredere hotspot shield,merge si pe iPhone si e free.

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRank
Member
boboc - 16 August 2010 12:09 AM

foloseste cu incredere hotspot shield,merge si pe iPhone si e free.

Gata am setat, s-a conectat… Daca am activat VPN - HotspotShield pot sa imi verific email-ul pe Yahoo in siguranta? :D

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

da,eu folosesc pe macbook hotspot shield oriunde in afara reteleie de acasa,pe iphone in schimb nu am reusit sa il fac sa mearga,se conecteaza dar dupa ce selectez “on” la VPN nu mai merge internet-ul.

Semnătură 

1 din 2
1