Salutari. Sunt nou p-aici dar cred ca este singurul loc in care pot sa aflu ce vreau. Nu am inca un mac si nu pot sa ma decid daca sa am sau nu. Intrebarea este urmatoarea: Merita un PowerMac G4 400 fara ram si fara monitor, Hdd 20Gb, Ati Rage128, Os in olandeza (se poate schimba limba?) plus probleme de adus in tara 100e?
Daca ii pui MINIM 256 Mb de Ram, preferabil 512 sau mai multi, este bun pentru:
- Invatat MacOS (merge si ultimul MacOS 10.4 pe el si sunt sanse sa mearga si 10.5 cand va apare)
- Browse web, chat ( merge si chiar cu audio )
- Editare texte & grafica vectoriala simpla, DTP.
- Jucat joculetze vechi sau mici.
- vazut DIVX-uri dar s-au putea sa mai piearda frame-uri la alea cu rezolutie foarte mare.
- iWeb, iPhoto, iTunes - perfect. iMovie, iDvd - va merge cam greu, GarageBand - no chance :(
Daca ii pui 1Gb de ram sau mai mult (DIMM-uri PC 100/133, gasesti la SH-uri), HDD de 7200 RPM max 120Gb si eventual si o placa video AGP mai noua - toate vor merge MULT mai bine.
Toate astea daca nu ai probleme cu adusul in tzara, fireste
Sa inteleg ca merita. Rami am 2 relicve de 128 sdr la 133 prin casa plus cateva de 32 (din cate stiu g4 are 4 sloturi de sodimm, nu?). La video e mai nasol. Nu stiu exact daca modelul respectiv are agp sau pci. Din poza pe care o am pare a fi agp dar nu bag mana in foc. Ca placi agp am prin casa destule: Voodoo3 3000 AGP 16ram, Geforce 2mx400 64ram, ati radeon 9600pro 256ram, Riva TNT2 32ram plus multe alte jeguri pe pci. Problema e ca toate sunt de pc…
Alta problema ar mai fi OS: cum am mai spus e in olandeza. De unde se poate lua asa ceva?
merge sa ii schimbi limba, este posibil sa mearga sa faci asta chiar din os, dar nu sunt 100% sigur. daca nu, completezi la profil orasul de unde esti si se gaseste cineva sa te ajute
Ca idee, si scapi mai ieftin, cauta un iMac G3 400 minim. Are si monitor, e silentios, si il iei tot cam cu 100E (150 daca e mai upgradat). De aici din tara! Eu asa am inceput memories…
Plus ca il poti si testa.. ceea ce nu e deloc e neglijat. Presuspun ca daca gasesti vreo buba la PM G4 il trimii inapoi in Olanda, nu?
Daca mai strangi ceva bani, era pe forum la sectiunea de vanzari un eMac la 250 Euro, si cu acela poti face pentru inceput cam orice, fara rabat la calitate. Inclusiv ceva muzica prin GarageBand, ca am vazut in semnatura ta ceva legat de acest lucru…
Probleme sunt mai multe:
1 Aici trebuie sa stau sa-l caut si nu se gaseste asa usor
2 Nu-mi place imacu . nu imi da senzatia de rezistenta
3 PMG4 il aduce un prieten care l-a testat si mere
4 Nu dispun de mai mult de 100e. Si astia cu chiu cu vai cu imprumuturi ca de, mi-a trebuit celeron 64bit…
5 Pt muzica ramane win. Am multe chestii de care am nevoie pe el si nu se gasesc pe mac