1 din 2
1
din nou probleme cu clients de posta
  [ Ignoră ]
RankRankRank
Member
Din: Chisinau, Republica Moldova
Macuser din: 09.07.06

amindoua clients nu i-mi permit sa expediez mesage de la vodafone si de la gmail.
am scos accounturi de pe mail si thuderbird si reintrodus tot din nou dar fara nici un rezultat.
De la un moment dat au inseput sa nu functioneze…dece oare…
M-am cam saturat de ele…
Cineva puote sa ma ajute?

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 1 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest
Macuser din: 10.01.06

La gmail ai setat outgoing pe smtp.gmail.com, ssl (portul 995) si cu user/pass? La vodafone - Moldova nu ma pricep…
Poti folosi un smtp local mai stabil daca ai prin preajma, eventual providerul ar trebui sa iti furnizeze unul la cerere gratuit, nu trebuie neaparat sa folosesti smtp vodafone sau gmail. Doar pentru incoming sunt necesare.
Succes!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 2 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti
Macuser din: 11.11.05

Cam asa ceva vrea sa spuna dorutz

Semnătură 

MacBook + Airport Express

[ Ignoră ]   [ # 3 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
Macuser din: 11.10.05
roberto - 08 Septembrie 2006 09:00 PM

amindoua clients nu i-mi permit sa expediez mesage de la vodafone si de la gmail.
am scos accounturi de pe mail si thuderbird si reintrodus tot din nou dar fara nici un rezultat.
De la un moment dat au inseput sa nu functioneze…dece oare…
M-am cam saturat de ele…
Cineva puote sa ma ajute?

De la un moment dat au inseput sa nu functioneze…
Păi dacă au mers și apoi nu au mai mers ori ai modificat ceva ori altcineva a umblat pe acolo.

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 4 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

sau a filtrat providerul internet niste porturi… omule, de ce nu ceri tu un smtp de la provider?

Daca a umblat cineva pe acolo, sunt 2 solutii: una agresiva (parole) si una pasnica - fa si tu un backup la prefs de la mail.app… cand mai strica copiezi prefs la loc si gata!

Semnătură 

Mac OS X proves that it’s easier to make UNIX pretty than it is to make Windows secure!

[ Ignoră ]   [ # 5 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Bucharest, White Pond (= Balta Albă)
D.O.R.U.T.Z. - 09 Septembrie 2006 02:21 PM

sau a filtrat providerul internet niste porturi… omule, de ce nu ceri tu un smtp de la provider?

Daca a umblat cineva pe acolo, sunt 2 solutii: una agresiva (parole) si una pasnica - fa si tu un backup la prefs de la mail.app… cand mai strica copiezi prefs la loc si gata!

just… ceea ce spui tu, dacă cineva a făcut acolo modificări, apare indiferent de OS

Semnătură 

Cattus sum et thraece loquor
Pisica joacă rolul de tampon asupra efectelor patogene ale stresului. O pisica în casă înseamnă, deci, scăderea tensiunii arteriale, deci și a riscurilor unei boli cardiace. Mai multe pisici, tot mai multe…

[ Ignoră ]   [ # 6 ]
RankRankRank
Member

multimesc mi se pare ca a fost o problema cu providerul…
nu vrau sa cer un smtp de la provider doarece sa zice ca au nisti vicii de a spiona lume…
treaba asta tot nu am inteleso pana la urma: da ca eu depilde pun smtp de la gmail la casuta vodafone cine primeste posta nu sa da seama ca eu am schimbat smtp in careva mod?
Si da ca el face click pe “raspund” nu i-mi vine la gmail acest mesaj?

Semnătură 

iBook G3 300Mhz (primul iBook) fara firewire , 320 RAM, 10.4.11; MacBook Pro “Santa Rosa” 2.4 Ghz, 6 Gb RAM, 10.9

[ Ignoră ]   [ # 7 ]
RankRankRank
Member
D.O.R.U.T.Z. - 09 Septembrie 2006 04:03 AM

La gmail ai setat outgoing pe smtp.gmail.com, ssl (portul 995) si cu user/pass? La vodafone - Moldova nu ma pricep…
Poti folosi un smtp local mai stabil daca ai prin preajma, eventual providerul ar trebui sa iti furnizeze unul la cerere gratuit, nu trebuie neaparat sa folosesti smtp vodafone sau gmail. Doar pentru incoming sunt necesare.
Succes!

da, tot s-a facut

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 8 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06
roberto - 10 Septembrie 2006 01:06 AM

nu vrau sa cer un smtp de la provider doarece sa zice ca au nisti vicii de a spiona lume…

hehehehe ..... funny!!!  dar traficul pe care-l faci atunci cand iti citesti mailul cu alt smtp decat al ISP-ului, pe unde vine??  nu prin serverele, routerele providerului? simpla accesare a unui site, pe unde o faci?

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 9 ]
RankRankRank
Member

nu stiu puote ai dreptate, dar cineva zice ca ei n-au posibilitate de a acessa la situri..eu stiu…
In orice caz ar fie interesant sa inteleg si eu ca mai apara aceste ssl de la impostatii ale smtp de care asa de mult se vorbeste…
dar va rog cineva sa-mi raspunde la asta: “treaba asta tot nu am inteleso pana la urma: da ca eu depilde pun smtp de la gmail la casuta vodafone cine primeste posta nu sa da seama ca eu am schimbat smtp in careva mod?
Si da ca el face click pe “raspund” nu i-mi vine la gmail acest mesaj?” ca da ca sa schimba ceva la adresa nu mai pun nici un fel de smtp unic…
dar mai am o intrebare: care sunt smtp “mai stabili”?

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 10 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Buchenland
Macuser din: 06.09.05

Un server SMTP nu face altceva decat sa preia emailul creat de tine si sa-l trimita acolo unde trebuie. Nu intervine asupra adreselor de email, nu le modifica in nici un fel. Destinatarul emailului nu-si va da seama prin ce server SMTP ai trimis tu emailul (decat, poate, daca-si baga nasul prin sursa raw a emailului). Daca vrei, poti chiar sa-ti faci serverul propriu SMTP pe Mac-ul tau.

Semnătură 

⌘-N

[ Ignoră ]   [ # 11 ]
RankRankRank
Member
Din: Bucuresti

Treaba e puţin mai complicată - majoritatea serverelor SMTP nu acceptă să trimită mail-uri decât pentru domeniul lor. De asemenea, destinatarul (mai precis provider-ul lui, sau programul lui de mail) poate considera mesajul ca fiind spam, pentru că vine de la alt server SMTP decât scrie în mail la “From:”

[ Ignoră ]   [ # 12 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: /dev/null aka Oradea
Macuser din: 29.07.06

treaba asta tot nu am inteleso pana la urma: da ca eu depilde pun smtp de la gmail la casuta vodafone cine primeste posta nu sa da seama ca eu am schimbat smtp in careva mod?

eu nu prea inteleg care este problema ta…am 2 variante:

1. doresti sa folosesti acelasi smtp la 2 adrese de mail diferite iar acel smta NU este al ISP-ului. nu prea cred ca se poate. deci ai o adresa pe gmail si una vodafone iar tu vrei la amandoua sa folosesti smtp-ul smtp.gmail.com ?!?! pai….conform instructiunilor de config al unui client de mail oferite de google, pt adresa de pe gmail, trebuie sa ai pop3.googlemail.com si smtp.googlemail.com si NU smtp.gmail.com. in ceea ce priveste adresa vodafone…nu stiu ce setari tre sa aiba. dar e firesc, din cate stiu eu, sa nu poti folosi la ea, smtp-ul de la gmail. poti folosi la toate conturile de mail configurate intr-un client de mail acelasi smtp doar daca e smtp-ul oferit de ISP.

Be) folosesti o conexiune la internet prin vodafone. si aici ai doua optiuni: suni la vodafone si le ceri adresa de smtp sau folosesti smtp-ul oferit (acolo unde este cazul deoarece nu toti ofera asa ceva) de siteul sau serverul ce-ti gazduieste adresa de mail. in cazul de fata fiind vorba de gmail va trebui sa folosesti smtp.googlemail.com

daca-ti faci griji, probleme privind “vicii de a spiona lumea” a ISP-istilor, lasa-te de internet si incearca cu scrisori clasice. internetul este cel mai tare simulator de intimitate. transferul de informatii se face prin trimitere si receptionare de pachete de date ... de diferite marimi…bla bla….o gramada de caracteristici. acele pachete iti sunt transportate prin infrastructura si echipamentele ISP-istilor. altfel spus, nu poti sa treci prin casa omului fara sa lasi urme, fara sa produci schimbari. insasi adresa ta de gmail se afla configurata, gazduita, cum vrei sa-i spui, pe un calculator (a se citi server), pe hdd-ul lui. ai un spatiu alocat acolo si tu iti tii informatiile pe hdd-ul firmei google. fie ca accesezi contul prin interfata web sau client de mail, informatia primita sau trimisa, se afla pe acel hdd.

parerea mea!!

PS. daca nici una dintre cele 2 variante ale problemei tale nu este cea reala…inseamna ca…nu este cea reala…io cam asta am inteles. poate ar fi bine sa scrii in limba engleza…

Later edit.
La punctul 1 m-am exprimat fara sa ma documentez suficient. imi dau, pe aceasta cale, un cap in gura deoarece trebuia sa stapanesc aceste cunostinte. http://en.wikipedia.org/wiki/Simple_Mail_Transfer_Protocol Se pot trimite mailuri folosind acelasi smtp pt diverse adrese de mail.
in cazul in care folosesti smtp de la vodafone pt ambele conturi e posibil ca smtp server-ul sa fie listat pe un spam blacklist gen http://www.spamcop.com . de obicei sunt blacklistate serverele care ofera relay http://en.wikipedia.org/wiki/Relay
de obicei, cand este vorba de asa ceva, primesti un mesaj inapoi in care se explica de ce nu poate fi trimis mailul si se ofera si un link catre spamlistul unde poti verifica. in aceste conditii nu ai ce face decat sa astepti sa expire listarea si poti incerca sa folosesti interfata web a contului de email.

Later edit 2

da ca eu depilde pun smtp de la gmail la casuta vodafone cine primeste posta nu sa da seama ca eu am schimbat smtp in careva mod?Si da ca el face click pe “raspund” nu i-mi vine la gmail acest mesaj?

treaba cred ca e in felul urmator. ai o camera (calculatorul) cu 2 usi (adresele de mail gmail si vodafone) si ca sa iesi prin ele ai 2 “parole” (smtp-urile) si desi fiecare usa are parola ei proprie poti folosi una dintre parole la ambele usi. trimiti un mesaj prin usa gmail folosind parola de la usa vodafone. mesajul urmeaza un traseu pana ajunge la destinatar. el iti da reply si-ti trimite mesajul inapoi. dar mesajul nu stie ca tu ai doua usi si atunci el intra pe usa ale carei date de identificare caracteristice le are adica in vodafone. eu am 4 conturi in clientul de mail, toate cu smtp-ul propriu si merge perfect. am sa fac si eu un test folosind un smtp comun.

Later edit 3
si cam asa se intampla. avem 2 adrese de mail: gmail si rdslink. ambele folosesc smtp.googlemail.com si am trimis un mail de pe adresa rdslink catre yahoo. ii puteti vedea headerul in a 2-a poza si puteti admira ce scrie la RETURN PATH. am dat reply si a ajuns in contul de gmail al carui smtp l-am folosit.

Semnătură 

and I’m going down to South Park, gonna have myself a time. Friendly faces everywhere, humble folks without temptation. Going down to South Park, gonna leave my woes behind. Ample parking day or night, people spouting, “Howdy neighbor!” Heading on up to South Park, gonna see if I can’t unwind. So, come on down to South Park and meet some friends of mine!

[ Ignoră ]   [ # 13 ]
RankRankRankRank
Sr. Member
Din: Cluj Napoca
alexei ciprian - 10 Septembrie 2006 10:16 PM

pai….conform instructiunilor de config al unui client de mail oferite de google, pt adresa de pe gmail, trebuie sa ai pop3.googlemail.com si smtp.googlemail.com si NU smtp.gmail.com. in ceea ce priveste adresa vodafone..

ce-am mai taiat sa ajung sa subliniez ce ai scris mai sus… ce de scris!

ajungand la ce nu sunt de acord,  corect ESTE smtp.gmail.com si NU restul de mai sus… sau asta spun cei de la google… imagine atasata

[ Ignoră ]   [ # 14 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Later edit 3
si cam asa se intampla. avem 2 adrese de mail: gmail si rdslink. ambele folosesc smtp.googlemail.com si am trimis un mail de pe adresa rdslink catre yahoo. ii puteti vedea headerul in a 2-a poza si puteti admira ce scrie la RETURN PATH. am dat reply si a ajuns in contul de gmail al carui smtp l-am folosit.

Man, de “reply to” ai auzit? Eu am tot 4 conturi de mail in Mail.app acasa si in Thunderbird pe linux si win la scarbiciu, si toate folosesc smtp propriu (.ro) din motiv de fiabilitate, permite oricate fisiere atasate, ssl, etc. Nu mi s-a intamplat niciodata sa ajunga mesajele prin bulk folders sau spam folders, daca setezi corect cant trimiti un mail return path (“reply to”), asa apar si la destinatar si nu se incurca intre ele conturile de mail… fii mai atent la setari si afirmatii si o sa fie totul ok. Si nici nu mai trebuie sa editezi posturile de x>1 ori. Take care!

Semnătură 

[ Ignoră ]   [ # 15 ]
RankRankRankRank
Sr. Member

Nu cred eu ca spioneaza lumea providerii de internet… poate doar persoanele “de interes”. Daca te numeri printre ele… ar trebui sa iti faci alte griji decat serverul de mail smtp snake. Sau daca scrii ceva cuvinte interzise de genul “bomba”, “atac terorist”... etc. smile

Oricum ideea e sa folosesti un smtp cat mai apropiat ca zona, retea, etc. Una e sa trimiti un mail de 25 mb pe extern si alta e sa il trimiti printr-un smtp la care ai o legatura de tip retea metropolitana.

Vezi raspunsul de mai sus apropo de adresa de “reply to”.

Semnătură 

1 din 2
1