roberto - 10 Septembrie 2006 01:06 AM
multimesc mi se pare ca a fost o problema cu providerul…
nu vrau sa cer un smtp de la provider doarece sa zice ca au nisti vicii de a spiona lume…
treaba asta tot nu am inteleso pana la urma: da ca eu depilde pun smtp de la gmail la casuta vodafone cine primeste posta nu sa da seama ca eu am schimbat smtp in careva mod?
Si da ca el face click pe “raspund” nu i-mi vine la gmail acest mesaj?
eu nu prea inteleg care este problema ta…am 2 variante:
1. doresti sa folosesti acelasi smtp la 2 adrese de mail diferite iar acel smta NU este al ISP-ului. nu prea cred ca se poate. deci ai o adresa pe gmail si una vodafone iar tu vrei la amandoua sa folosesti smtp-ul smtp.gmail.com ?!?! pai….conform instructiunilor de config al unui client de mail oferite de google, pt adresa de pe gmail, trebuie sa ai pop3.googlemail.com si smtp.googlemail.com si NU smtp.gmail.com. in ceea ce priveste adresa vodafone…nu stiu ce setari tre sa aiba. dar e firesc, din cate stiu eu, sa nu poti folosi la ea, smtp-ul de la gmail. poti folosi la toate conturile de mail configurate intr-un client de mail acelasi smtp doar daca e smtp-ul oferit de ISP.
Be) folosesti o conexiune la internet prin vodafone. si aici ai doua optiuni: suni la vodafone si le ceri adresa de smtp sau folosesti smtp-ul oferit (acolo unde este cazul deoarece nu toti ofera asa ceva) de siteul sau serverul ce-ti gazduieste adresa de mail. in cazul de fata fiind vorba de gmail va trebui sa folosesti smtp.googlemail.com
daca-ti faci griji, probleme privind “vicii de a spiona lumea” a ISP-istilor, lasa-te de internet si incearca cu scrisori clasice. internetul este cel mai tare simulator de intimitate. transferul de informatii se face prin trimitere si receptionare de pachete de date ... de diferite marimi…bla bla….o gramada de caracteristici. acele pachete iti sunt transportate prin infrastructura si echipamentele ISP-istilor. altfel spus, nu poti sa treci prin casa omului fara sa lasi urme, fara sa produci schimbari. insasi adresa ta de gmail se afla configurata, gazduita, cum vrei sa-i spui, pe un calculator (a se citi server), pe hdd-ul lui. ai un spatiu alocat acolo si tu iti tii informatiile pe hdd-ul firmei google. fie ca accesezi contul prin interfata web sau client de mail, informatia primita sau trimisa, se afla pe acel hdd.
parerea mea!!
PS. daca nici una dintre cele 2 variante ale problemei tale nu este cea reala…inseamna ca…nu este cea reala…io cam asta am inteles. poate ar fi bine sa scrii in limba engleza…
Later edit.
La punctul 1 m-am exprimat fara sa ma documentez suficient. imi dau, pe aceasta cale, un cap in gura deoarece trebuia sa stapanesc aceste cunostinte. http://en.wikipedia.org/wiki/Simple_Mail_Transfer_Protocol Se pot trimite mailuri folosind acelasi smtp pt diverse adrese de mail.
in cazul in care folosesti smtp de la vodafone pt ambele conturi e posibil ca smtp server-ul sa fie listat pe un spam blacklist gen http://www.spamcop.com . de obicei sunt blacklistate serverele care ofera relay http://en.wikipedia.org/wiki/Relay
de obicei, cand este vorba de asa ceva, primesti un mesaj inapoi in care se explica de ce nu poate fi trimis mailul si se ofera si un link catre spamlistul unde poti verifica. in aceste conditii nu ai ce face decat sa astepti sa expire listarea si poti incerca sa folosesti interfata web a contului de email.
Later edit 2
roberto - 10 Septembrie 2006 01:06 AM
da ca eu depilde pun smtp de la gmail la casuta vodafone cine primeste posta nu sa da seama ca eu am schimbat smtp in careva mod?Si da ca el face click pe “raspund” nu i-mi vine la gmail acest mesaj?
treaba cred ca e in felul urmator. ai o camera (calculatorul) cu 2 usi (adresele de mail gmail si vodafone) si ca sa iesi prin ele ai 2 “parole” (smtp-urile) si desi fiecare usa are parola ei proprie poti folosi una dintre parole la ambele usi. trimiti un mesaj prin usa gmail folosind parola de la usa vodafone. mesajul urmeaza un traseu pana ajunge la destinatar. el iti da reply si-ti trimite mesajul inapoi. dar mesajul nu stie ca tu ai doua usi si atunci el intra pe usa ale carei date de identificare caracteristice le are adica in vodafone. eu am 4 conturi in clientul de mail, toate cu smtp-ul propriu si merge perfect. am sa fac si eu un test folosind un smtp comun.
Later edit 3
si cam asa se intampla. avem 2 adrese de mail: gmail si rdslink. ambele folosesc smtp.googlemail.com si am trimis un mail de pe adresa rdslink catre yahoo. ii puteti vedea headerul in a 2-a poza si puteti admira ce scrie la RETURN PATH. am dat reply si a ajuns in contul de gmail al carui smtp l-am folosit.